Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze nazwiska ile ich w Polsce

Gość Teska

Recommended Posts

ups...

z moim nazwiskiem tylko 7 osób - i wszystkie znam!!!

a co bardziej niepokoi - jestem ostatnim facetem, który może zachować to nazwisko dalej...

hehe, mam dwie córki i nie wiem czy starać się dalej, czy też przekonać je, by w przyszłości pozostały przy nazwisku panieńskim...

• Odpowiedzi 102
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oj, a myślałam, że jest nas mniej ... :wink: aż: 8992, z czego najwięcej z południowej Polski, z Tarnowa (znam rodzinkę, tyle, że nie wiedziałam, że jest ich tak wielu) z Krakowa (j. obok) - ale wszystkich i tak nie zdołam zaprosić na weselisko, natomiast gdybym przyjęło nazwisko po Moim, to byłabym 340-stą!!! z czego 10 jest ze Szczecina - wszystkich znam!!! :D

TESKA ALE SUPER !!!!

• 2 weeks później...

Świetne!

Moje panieńskie aż 11270 z czego najwięcej w katowickim tu gdzie mieszkam.Po mężu 383 najwięcej z krakowskiego skąd on pochodzi.

NIGDY BYM SIE NIE SPODZIEWAŁA, ŻE MOJE NAZWISKO (PANIEŃSKIE) TAKIE POPULARNE :-? ZAWSZE WYDAWAŁO MI SIĘ,ŻE TO KTÓREGO TERAZ UŻYWAM WYSTĘPUJE BARDZO CZĘSTO.

• 2 weeks później...
Wypodło 8, ale sądząc po tym że podaje rozmieszczenie wg. podziału na dawne województwa, to dane są ciut "nieświeże". Tak jakby z połowy lat 80-tych. Wtedy się zgadzało. Aktualny stan na dziś to: Ja, żona i cituchna. Sistra i kuzynka zmieniły w międzyczasie nazwisko w wyniku małżeństwa. We wrześniu będzie 4: Ja, żona, ciotuchna i ROZALKA !!!!!!.

• 2 weeks później...