Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa WILKSZYŃSKA - Wrocław!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 106
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witamy wszystkich z Wilkszyna!!!

Dołączyliśmy do posiadaczy działek w Wilkszynie w lipcu i jakiś tydzień temu odebraliśmy pozwolenie na budowę

Jeszcze trochę przed rozpoczęciem budowy jest do "załatwienia", ale mamy nadzieję ruszyć z budową tuż po zimie.

Na zdjęciu nasza działka "Ewa i Tomek" i naszych przyjaciół "Neli i Witka" - dodam ,że to pole "truskawkowe"

http://www.ewaitomek.neostrada.pl/images/Lokalizacja.JPG

Witamy wszystkich z Wilkszyna!!!

Dołączyliśmy do posiadaczy działek w Wilkszynie w lipcu i jakiś tydzień temu odebraliśmy pozwolenie na budowę

Jeszcze trochę przed rozpoczęciem budowy jest do "załatwienia", ale mamy nadzieję ruszyć z budową tuż po zimie.

Na zdjęciu nasza działka "Ewa i Tomek" i naszych przyjaciół "Neli i Witka" - dodam ,że to pole "truskawkowe"

Cześć 8)

Pozdrawiamy,

Witam,

A ja jestem na etapie więżby dachowej .Piękna jesien w tym roku.

Budujemy się na końcu ulicy Pod Lasem - droga z płyt betonowych między brzozami.Jest nas tam czworo - wszyscy na róznych etapach budowy .

pozdrawiam

Maciek.

Witamy, witamy 8)

Ale wam fajnie, jesteście już parę etapów dalej od nas, może jakieś porady, namiary albo inne uwagi :D

a budowa to tam przy konikach?

Pozdrawiamy,

Witam,

Tak domek z porothermu bez dachu , za nim domek z falistym dachem i stajnia.

Przyjemnie będzie się budzić i słyszeć rżenie koni, a wieczorem rechot żab ze stawu .

I porada - w tej chwili jest straszne błoto - Wilkszyn stoi na glinie - rozpoczynanie prac wykopaliskowych jest bardzo problematyczne( każdy sprzęt szybko się zakopie).

II porada - woda do studni jest poniżej 35 metrów, więc nie wiem czy opłaca się wiercić studnie - koszt 200 zł/metr

III porada ...itd.itp

Pytajcie dowiecie się

Witam,

Przyjemnie będzie się budzić i słyszeć rżenie koni, a wieczorem rechot żab ze stawu .

I porada - w tej chwili jest straszne błoto - Wilkszyn stoi na glinie - rozpoczynanie prac wykopaliskowych jest bardzo problematyczne( każdy sprzęt szybko się zakopie).

II porada - woda do studni jest poniżej 35 metrów, więc nie wiem czy opłaca się wiercić studnie - koszt 200 zł/metr

III porada ...itd.itp

Pytajcie dowiecie się

Dziękujemy za informację :)

To chyba nie będziemy mieć studni, a szkoda bo chcieliśmy. Czy mógłbyś napisać skąd wiesz jak głęboko jest woda?

ps

Jak przeprowadzimy się już do Wilkszyna to chyba nauczę się jeździć konno :D

Pozdrawiamy,

Witam,

III porada ...itd.itp

Pytajcie dowiecie się

Dziękujemy za informację :)

To chyba nie będziemy mieć studni, a szkoda bo chcieliśmy. Czy mógłbyś napisać skąd wiesz jak głęboko jest woda?

ps

Jak przeprowadzimy się już do Wilkszyna to chyba nauczę się jeździć konno :D

Pozdrawiamy,

Witam,

Również chciałem wywiercić studnie - woda do budowania się przydaje :) Dzwoniłem do dwóch firm ,które wykonują takie usługi - i stwierdziły jak wyżej . Był również pan różdżkarz i wody nie znalazł.

Jeżdże na koniach od 12 lat i polecam ten rodzaj rekreacji.Jak i latanie na paralotni :D

pozdrawiam

Witamy wszystkich zza Wiśniowej.

Chcemy oczywiście dołączyć do Was i nie ukrywamy liczymy na pomoc w wielu kwestiach ( głownie organizacyjno budowlanych ) Sami oczywiście chętnie podzielimy się naszą wiedzą.

Na dzieńdobry potrzebujemy kontakt z architektem celem adaptacji projektu.

Szukamy oczywiście sami ale.....

Nasze ściernisko tuż za stojącym domkiem z więźbą ??!!

Pozdrawiamy

Witamy ponownie,

dziękujemy za zainteresowanie.Architekta już mamy ale jeszcze raz dzięki.

Działka nasza to ścirnisko ( myślimy, że tylko do wczesnej wiosny ) tuż za budową domku z dziwnie położoną więźbą ( gdzieś tam ma być trafostacja ).

Projekt wybraliśmy z Archon-u "Dom w Lukrecji" - po lekkim liftingu zaczął się podobać.

:roll:

Pozdrowienia[/img]

Witamy ponownie,

dziękujemy za zainteresowanie.Architekta już mamy ale jeszcze raz dzięki.

Działka nasza to ścirnisko ( myślimy, że tylko do wczesnej wiosny ) tuż za budową domku z dziwnie położoną więźbą ( gdzieś tam ma być trafostacja ).

Projekt wybraliśmy z Archon-u "Dom w Lukrecji" - po lekkim liftingu zaczął się podobać.

:roll:

Pozdrowienia[/img]

Witamy sąsiadów,

My też tam tylko trochę wyżej w stronę lasu, a domek w lukrecji bardzo fajny, też nad nim myślałam :)

Jeżeli chcecie gaz to złóżcie papiery, im więcej do nich wpłynie wniosków tym większa szansa, że nam wszystkim podłączą ! 8)

Pozdrawiamy,

Witamy sąsiadów,

My też tam tylko trochę wyżej w stronę lasu, a domek w lukrecji bardzo fajny, też nad nim myślałam :)

Jeżeli chcecie gaz to złóżcie papiery, im więcej do nich wpłynie wniosków tym większa szansa, że nam wszystkim podłączą ! 8)

Pozdrawiamy,

Witamy.

Gaz oczywiście chcemy, papiery złożyliśmy - czekamy.

W ostatnią niedzielę rozmawiałem ( Daro ) z sympatycznymi - kopiącymi pod fundament - młodymi ludźmi - czy to Wy ??.

Pytanko techniczne: jak zmienić emblemat i wstawić fotki ?.

Pozdrawiamy :roll:

Witamy.

Gaz oczywiście chcemy, papiery złożyliśmy - czekamy.

W ostatnią niedzielę rozmawiałem ( Daro ) z sympatycznymi - kopiącymi pod fundament - młodymi ludźmi - czy to Wy ??.

Pytanko techniczne: jak zmienić emblemat i wstawić fotki ?.

Pozdrawiamy :roll:

Super, że złożyliście o gaz, trzeba to rozpropagować wśród naszych sąsiadów 8). Jeżeli chodzi o wstawienie emblematu to musicie go zmienić w swoim profilu. Zdjęcia wstawia się tak -> *%20http%3A//jakas_strona.pl/zdjecie.jpg%20* (bez gwiazdek), a w razie jakichkolwiek innych pytań polecam FAQ.

Pozdrawiamy,

Wszyskim Wam życzymy....

Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia

dużo ciepła oraz mnóstwa prezentów

a w temacie budowy...

Szybko załatwianych formalności...

Niskich cen materiałów...

Solidnych wykonawców...

Krótkiej zimy.....

i przyszłych Świąt we własnym(100% wykończonym) domku....

Pozdrawiamy