Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa WILKSZYŃSKA - Wrocław!!!

Recommended Posts

Cześć,

Postanowiłem trochę podbić temat bo ostatnio trochę cisza nastała...

Jak Wam idą przygotowania? Zakupy porobione? :)

Jeśli wiecie gdzie coś można po dobrej cenie kupić to podzielcie się tą cenną wiedzą :)

Wielkie dzięki dla Zaborków za namiary na pana Jacka - jak na razie współpraca z firmą Gaja układa się całkiem nieźle.

Pozdrawiam,

Krzysiek

Cześć!

Ostatnie notowania (a to się ciągle zmienia) w hurtowni:

-bloczek M-6(14cm) 3.48brutto z transportem i rozładunkiem

No i nie wiem czy to tanio czy drogo, ale niedługo będziemy robić zamówienia , więc każda informacja nt. cen mile widziana

P.S z jakiej firmy sobie okna wybieracie?

• Odpowiedzi 106
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć!

No i nie wiem czy to tanio czy drogo, ale niedługo będziemy robić zamówienia , więc każda informacja nt. cen mile widziana

Cześć,

Jeśli chodzi o bloczki 14 to z tego co pamiętam w Gaji dało się wytargować 3.30 albo 3.40.

Chciałbym się wszystkich zapytać czy macie już nagraną fadromę do ściągnięcia humusu i kopania fundamentów? My jeszcze nie mamy nic umówionego i przyszło mi do głowy, żeby spróbować ustawić się w kilka budów. Myślę, że gdybyśmy skrzynęli się na jeden dzień to zaoszczędzilbyśmy sporo kasy..

Czy ktoś z Was podchwyci temat? (poza szczęściarzami, którzy mają to już za sobą :D ) My chcemy kopać w marcu (jeśli pozwoli pogoda) lub na początku kwietnia.

I ostatnie trzy pytanka :) :

- skąd bierzecie stal? ( i czy już macie kupioną czy jeszcze czekacie?)

- skąd piasek?

- skąd beton? :)

Pozdrawiam,

Krzysiek

PS Jeśli chodzi o okna to o tym jeszcze w ogóle nie myśleliśmy...

Cześć!

Cześć,

Jeśli chodzi o bloczki 14 to z tego co pamiętam w Gaji dało się wytargować 3.30 albo 3.40.

Chciałbym się wszystkich zapytać czy macie już nagraną fadromę do ściągnięcia humusu i kopania fundamentów? My jeszcze nie mamy nic umówionego i przyszło mi do głowy, żeby spróbować ustawić się w kilka budów. Myślę, że gdybyśmy skrzynęli się na jeden dzień to zaoszczędzilbyśmy sporo kasy..

Czy ktoś z Was podchwyci temat? (poza szczęściarzami, którzy mają to już za sobą :D ) My chcemy kopać w marcu (jeśli pozwoli pogoda) lub na początku kwietnia.

I ostatnie trzy pytanka :) :

- skąd bierzecie stal? ( i czy już macie kupioną czy jeszcze czekacie?)

- skąd piasek?

- skąd beton? :)

Pozdrawiam,

Krzysiek

PS Jeśli chodzi o okna to o tym jeszcze w ogóle nie myśleliśmy...

Jak mozesz to napisz ten telefon do tego sprzedawcy z Gaji... i ewentualnie czy trzeba się na kogoś powołać :-)

Co do ściągania humusu to nie wiem ile max. działek można "obrobić"w 1 dzień... może być tak, że góra 2....

Nasz wykonawca ściągnięciem humusu ma się sam zająć(tzn. ma jakiegoś podwykonawcę)

Jutro sie właśnie z nim mamy spotkać może powie nam skąd się bierze takie rzeczy jak stal, czy piasek.....

Beton - takie adresy znalazłem kiedyś na forum:

BETONIARNIA 1 Berger na Szczecińskiej

"Berger Beton" Sp. z o.o.

54-517 Wrocław

Szczecińska 11

woj. dolnośląskie, powiat: wrocławski, gmina:

Wrocław TEL (71) 356 68

BETONIARNIA 2 Betard w Długołęce

Nazwa firmy:

Betard ul. Polna 4 56-411

Długołęka TEL (0-71) 3152097 (0-71) 315 20 18

BETONIARNIA 3 Przedsiębiorstwo "WIKA-CEGIELNIA PĘGÓW" SC

ceramika budowlana, betoniarnia,, hurtownia, budowa i sprzedaż domów

S. Kowalczyk & A. Chmara

ul. Główna 60

55-124 Pęgów TEL.: 071 310 77 16, tel./fax: 071 310 7176

BETONIARNIA 4 AbeT

Abet

50-306 Wrocław, (0-71) 788 91 92

BETONIARNIA 5 Sanbet

Fabryka betonu. Jucha M.

51-168 Wrocław, TEL (0-71) 325 15 17

BETONIARNIA 6 Cemex Polska. Sp. z o.o.

Wytwórnia betonu towarowego

51-120 Wrocław, TEL (0-71) 352 96 55

BETONIARNIA 7 Ekotrakt. Sp. z o.o.

Produkcja i sprzedaż betonu. Kruszywa

50-210 Wrocław, TEL (0-71) 323 88 17

BETONIARNIA 8

ul. Osiniecka 5, 54-530

cenr.357-07-25,

e-mail:[email protected]

Wrocław, TEL .(071)373-64-80, Autotel.090-342-689, GSM 0601-786 177

Jeszcze BETONIARNIA 9(w poprzednim mailu sie nie chcala dodac)

WROCŁAW I

ul. Rychtalska 11

50-304 Wrocław

tel. 0 (71) 347 37 11

fax. 0 (71) 347 37 12

WROCŁAW II

ul. Krzemieniecka 114

54-613 Wrocław

tel. 0 (71) 369 17 01

fax. 0 (71) 369 17 03

Do nas najbliżej chyba na Szczecińską i do Abetu na Jerzmanowskiej.....

Już zrobiłeś może jakieś zakupy??

Jak mozesz to napisz ten telefon do tego sprzedawcy z Gaji... i ewentualnie czy trzeba się na kogoś powołać :-)

Co do ściągania humusu to nie wiem ile max. działek można "obrobić"w 1 dzień... może być tak, że góra 2....

Nasz wykonawca ściągnięciem humusu ma się sam zająć(tzn. ma jakiegoś podwykonawcę)

Jutro sie właśnie z nim mamy spotkać może powie nam skąd się bierze takie rzeczy jak stal, czy piasek.....

Namiary wysłałem prywatną wiadomością.

Spróbujcie się dowiedzieć czy nie da rady fadromą załatwić 3 działek jednego dnia :) jeśli nie to trudno, ale jeśli by się dało to zawsze jakieś oszczędności.. Jeśli dowiecie się czegoś na temat stali i piasku to dajcie znać jeśli możecie :)

My na razie kupiliśmy tylko porotherm ( w Gaji właśnie) i w przeciągu dwóch- trzech dni chcemy kupić dachówkę.

Pozdrawiam,

Krzysiek

Namiary wysłałem prywatną wiadomością.

Spróbujcie się dowiedzieć czy nie da rady fadromą załatwić 3 działek jednego dnia :) jeśli nie to trudno, ale jeśli by się dało to zawsze jakieś oszczędności.. Jeśli dowiecie się czegoś na temat stali i piasku to dajcie znać jeśli możecie :)

My na razie kupiliśmy tylko porotherm ( w Gaji właśnie) i w przeciągu dwóch- trzech dni chcemy kupić dachówkę.

Pozdrawiam,

Krzysiek

My chcemy w tym albo przyszłym tyg. zamówić bloczki fundamentowe i boczki na ściany...

Dachówka już leży od jakiegoś czasu i czeka :-)

Dzięki za kontakt do Gaji....

Pozdrawiam

t

My chcemy w tym albo przyszłym tyg. zamówić bloczki fundamentowe i boczki na ściany...

Dachówka już leży od jakiegoś czasu i czeka :-)

Dzięki za kontakt do Gaji....

Pozdrawiam

t

My też jeszcze nie mamy kupionych bloczków fundamentowych (też potrzebujemy czternastki). Może spróbować targować cenę razem?

Witam,

Beton brałem z trzech firm :

Z ul Długiej tel:3551444,ze Szczecińskiej i z Biseka - droga na Srode Śląską.

Najbardziej profesjonalna ta pierwsza i najlepsza cena.

Namary na fadromę 502322315.

Materiały - hurtownia budowlana - MadarPreis - p.Janusz Rogoziński 694423181- na czas , na miejsce ,na pewno.

Piasek - Autogiełda dolnośląska - proszę dzwonić i negocjować.

pozdrawiam

Maciek

No to my na sam poczatek serdecznie witamy cala grupe wilkszynska :)

Zwracamy sie do Was wszystkich z ogromna prosba, otoz potrzebne nam namiary na dobrych architektow oraz na kierownikow budowy. No i przy okazji tanich jezeli tacy w ogole jeszcze istnieja :lol:

Przebywamy teraz za granica (jakos trza ta kase na domek w koncu zdobyc) i niedawno dostalismy informacje ze mamy juz wydane warunki zabudowy :) Projekt juz tez w sumie wybralismy - bedzie to dagmara z pracowni horyzont, z uwagi na polozenie dzialki w odbiciu lustrzanym. + dodatkowo kilka rzerobek na parterze, m.in. przeksztalcenie garazu na pokoj ensuite, przejscie z kibelka do pomieszczenia gosp, wyjscie z pomieszczenia gosp na zewnatrz, oraz dodatkowe wejscie do kuchni (swoja droga to nie wiemy kto taka glupote w oryginalnej wersji wymyslil, zeby z kuchni do kibelka i pomieszczenia gosp trzeba bylo obchodzic cala kuchnie :D )

Chcielibysmy zeby to tak mniej wiecej wygladalo:

http://www.imagic.pl/files//1516/Publiczne/parter.jpg

Wtedy elewacja foronotwa powinna wygladac tak:

http://www.imagic.pl/files//1516/Publiczne/front.jpg

A boczna tak:

http://www.imagic.pl/files//1516/Publiczne/lewa%20po%20przerobce%20%21%21%21%21.jpg

Co o tym myslicie?? :)

W zwiazku z tym, ze budowa ruszy dopiero w przyszlym roku, na razie najbardziej zalezy nam na jakichs namiarach na architektow ktorzy odpowiednio zaadaptuja projekt i w miare tanio wprowadza zmiany.

Moze sie orientujecie ile takie cos moze kosztowac? Tak mniej wiecej?

Aha, dzialeczke mamy przy ul. Makowej, troche tam podmoklo, ale na pewno damy rade :)

Tak na marginesie to moze macie jakies sugestie odnosnie naszej sytuacji - dzialka jest polozona zdecydowanie nizej niz wszystkie otaczajace (i wlasnie dlatego jest tam strasznie mokro), czyli na pewno trzeba bedzie podsypac, i to moze nawet ponad metr!! Jak wy byscie to rozwiazali? Zebrac humus a pozniej sypac? Jak tak to co? Czy moze zrobic fundamenty a pozniej obsypywac? Z drugiej strony to zeby dom stal na rowni z innymi to najpierw trzeba by chyba posypac i porzadnie ubic, a dopiero pozniej robic fundamenty (stojac na dzialce to sie wydaje az tak nisko!!)

Z gory dziekujemy za wszelkie podpowiedzi i pomoc.

POZDRAWIAMY !!!! :)

Piotrek i Agnieszka

No witamy nowych wilkszyńskich sąsiadów. Miło nam, że się odezwaliście. My też planujemy rozpocząć budowę na wiosnę przyszłego roku, na razie też bylibyśmy zainteresowani jakimś architektem, tanim :) do zmian i adaptacji projektu.

Jak ktoś ma jakieś namiary to z chęcią skorzystamy.

Pozdrawiamy wszystkich

• 1 month później...

Serdecznie witamy, przed chwilką wysłałam posta na innym wątku wilkszyńskim i stamtąd trafiłam tutaj. Także powitanie raz jeszcze :D

W marcu kupiliśmy od pana M. działeczkę graniczącą z lasem, kilka działek od wysoko położonej budowy pana M. Ugrzęźliśmy na etapie wyboru projektu i mamy obawy co do możliwości uzyskania w-z w niedalekiej przyszłości :(

Powiedzcie,jesli możecie, jak Wam poszło? Jak przebrnęliście przez papierkowe sprawy? No i na jakim etapie jesteście, albo kiedy zaczynacie :D

Pozdrawiam serdecznie przyszłych sąsiadów!!!

Witamy :D

My jesteśmy na początku papierologii. Projekt mieliśmy wybrany, piszę mieliśmy, bo jednak chyba za duży ten dom i za kosztowny, więc szukamy czegoś ciekawego ale mniejszego. Chcielibyśmy ruszyć na wiosnę przyszłego roku, ale jeszcze zobaczymy jak to będzie :-?

Tak więc pozdrawiamy i cieszymy się, że jest nas coraz więcej.

• 2 weeks później...
Serdecznie witamy, przed chwilką wysłałam posta na innym wątku wilkszyńskim i stamtąd trafiłam tutaj. Także powitanie raz jeszcze :D

W marcu kupiliśmy od pana M. działeczkę graniczącą z lasem, kilka działek od wysoko położonej budowy pana M. Ugrzęźliśmy na etapie wyboru projektu i mamy obawy co do możliwości uzyskania w-z w niedalekiej przyszłości :(

Powiedzcie,jesli możecie, jak Wam poszło? Jak przebrnęliście przez papierkowe sprawy? No i na jakim etapie jesteście, albo kiedy zaczynacie :D

Pozdrawiam serdecznie przyszłych sąsiadów!!!

Witajcie Drodzy Sąsiedzi,

My mamy działkę dokładnie na przeciwko najwyżej położonej budowy Pana M. I właśnie robimy strop. Z papierami to chyba nie będzie problemów (przynajmniej nikt takowych z tych działek nie miał). Co do WZ, to radzę się pośpieszyć !!!! Jak chcecie mieć gaz ziemny to składajcie jak najszybciej papiery o gaz, bo jak połowa z tych działek nie złoży to gazu nie będzie :(

Pozdrawiamy,

zaborki

• 2 months później...
  • 1 month później...

Przepraszam, że odpisuję z takim opóźnieniem, ale wiadomo, wakacje :D Nasza działka ma 30a, właśnie występujemy o wz na dwa domy, bo będziemy chcieli ją podzielić na dwie, mniej więcej po połowie, czyli po 1500m.Na 3 podzielić się nie da, bo całość ma kształt takiego trochę trapezowatego kwadratu. Widziałam, że Pan M. rozpoczął już działania w kwestii dróg, w końcu możemy dojechać na działkę ;) Wilkszynianie, odezwijcie się czasem, coś tu pusto na forum, a nowe domki rosną, co rusz jakieś fundamenty sie pojawiają, coraz nas więcej :) Pozdrawiam wszystkich serdecznie, no i trzymam kciuki za nasze budowy

Ps. Czy istnieje sposób, żeby jakoś wpłynąć na gminę, żeby coś zrobili z tymi dziurami na Wisniowej i Pod Lasem?? To jest jeden z nielicznych minusów Wilkszyna, ale nie wyobrażam sobie tam jazdy zimą, czy wiosną po roztopach :( , a domków przybywa, ciężkie samochody jakoś jeździć muszą, osobowe też, na terenówkę nas nie stać póki co ;)

....

Ps. Czy istnieje sposób, żeby jakoś wpłynąć na gminę, żeby coś zrobili z tymi dziurami na Wisniowej i Pod Lasem?? To jest jeden z nielicznych minusów Wilkszyna, ale nie wyobrażam sobie tam jazdy zimą, czy wiosną po roztopach :( , a domków przybywa, ciężkie samochody jakoś jeździć muszą, osobowe też, na terenówkę nas nie stać póki co ;)

Niestety ciężkie samochody mają to do siebie, że jeśli Gmina zrobi coś z tymi drogami zanim zakończą się budowy to po paru miesiącach i tak nic z nich nie zostanie :( Pozostaje nam chyba jedynie organizować jakiś gruz albo tłuczeń na własną rękę, albo próbować zaangażować w sprawę Pana M.

Pocieszające jest info, które dostałem jakieś 3 m-ce temu w Gminie. Jeden z urzędników mówił mi, że jest plan aby ulicę Pod Lasem na odcinku od Wiśniowej do Brzeziny wyasfaltować, tak aby powstało połączenie z Brzeziną. Plan jest podobno taki, aby zrobić to w przeciągu dwóch lat, ale jakoś nie do końca w to wierzę.

Pozdrawiam,

K

PS Jeśli chodzi o samą Wiśniową to o ile dobrze pamiętam to późną wiosną Gmina ją trochę równała, ale starczyło to może na miesiąc albo dwa..

Witam wszystkich budujących na Wilkszynie.

Właśnie dostaliśmy pozwolenie na budowę, i chcielibyśmy już zacząć, może ktoś słyszał o ekipie która postawiła by nam na razie (w tym roku ) stan "0" domku

http://www.studioarcis.pl/opis.php?id=134&b=1

oraz zmontowała mały wjazd na działkę przez rów (działka jest na przeciwko plebani przy drodze na cmentarz 1013m2).

Jeżeli tak to byłbym zobowiązany.

Pozdrawiam.

Witam,

jestem posiadaczem działeczki 30 ar na osiedlu pod lasem - na górce. Działka kupiona oczywiście przez Pana M. Zresztą chyba jak wszyscy ;-)) Mam już wydane Warunki Zabudowy. Planuję podzielić swoją działeczkę na dwie po 15ar. Potrzebuję kaski na rozpoczęcie budowy domu. Cena 250 zł/m2. Gdyby ktoś był zainteresowany to czekam na kontakt.

A propos, mam nadzieję, że już wkrótce będziemy mieli dostepne wszystkie media i utwardzoną na stale drogę dojazdową (może by tak asfalcik? ;-) )