Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Królowa na F1 i szach PO..

Gość ckwadrat

Recommended Posts

• Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pisałem o resecie zegarów.

PiS nawet nie kryje się z prawdziwym celem takich działań:

"Jesteśmy w tej chwili silniejsi" - ocenił nominację Zyty Gilowskiej na wicepremiera i ministra finansów Jarosław Kaczyński. Według niego to nowa minister zmieniła poglądy, a nie odwrotnie.

"My w tej chwili jesteśmy silniejsi (...) szanse na zwycięstwo są dzisiaj większe. Jeśli będziemy mieli więcej ludzi kompetentnych, gotowych z wielkim zaangażowaniem, żarliwością pracować dla Polski, to będziemy coraz silniejsi" - powiedział Jarosław Kaczyński.

Więcej >>> Jarosław Kaczyński: Z Zytą Gilowską jesteśmy silniejsi

Szach okazał się skuteczny. Tonąca Platforma zapragnęła nagle koalicji z "antyrynkowym Marcinkiewczem". Takie określenie padło z ust Tuska zaraz przed deklaracją, aby PiS określił warunki ewentualnej koalicji. Pomijając już nawet to, ile się na PiS napluli przez ostatnich kilka miesięcy, zmiana frontu w takim momencie, kiedy Zyta jeszcze nawet stołka dobrze nie zagrzała, ośmiesza polityczną sprawność liderów Platformy. No cóż, w sumie zdziwiłbym się, gdyby Kaczyński zawiązał koalicję z tak tępym i złośliwym partnerem.

pozostaje tylko czy jest sens iść z partią w koalicje dla której dobro partyjne jest wyższe niż państwowe, co tak jasno pokazał Gronkowiec mówiącej że sukces Zyty spowodował by konsternację w PO...., potrzeba nam stabilnego rządu, stabilnej gospodarki, silnej waluty... a czy z PO zajmującej sie w Sejmie głównie eskalacją wydatków budżetowych na socjal (becikowe) czy wybory w Wawie.. z partią która bierze kasę z budżetu wbrew własnym obietnicom... czy jest sens z nimi iśc w koalicje... gdy Tuskowi dzis łatwiej dogadać się z Romanem i Andrzejem!!

A mnie to wygląda tak - teraz zobaczymy czy PiS naprawdę chce koalicji. To dobry czas na tego typu propozycje. Szczególnie w kontekście głosowania nad budżetem, które i tak zostało już przełożone. Miał być szach, dalej jest pat.

A żebym został dobrze zrozumiany dodam, chłopcy się bawią, to co się dzieje ma wpływ tylko na egzystencję ich partii. Zapomnieli jednak o czymś. Gdzie w tym wszystkim jest interes państwa, racja stanu, działanie pro publico bono...?

Tam te wasze szachy.

po pierwsze primo)

nominacja Zyci oznacza że tak wielka partia jak PiS (samosiejnyj pis) nie ma w swoich szeregach ludzi bądż to medialnych, bądź to nie splamionych, którzy mogliby utwierdzić naród w przekonaniu, że PiS nadal rządzi,

po drugie primo)

zabawa taka w uderzenie PO Poprzez Zycię kosztowuje nas odprawę dla obecnej minister oraz nowe biurka i zszywacze dla Zyci (nie wiadomo czy używa takich samych kolorów), że o pieczątkach nie wspomnę,

po trzecie primo)

dojdą do tego później koszta odpraw nominacji dla podrzędnych stanowisk, koszta odpraw dla tych nominacji po upadku rządu (no dobra zmianie rządu), że o spinaczach i pieczątkach nie wspomnę, o zapomniałem o szyldzikach na drzwi i wizytówkach,

po czwarte primo)

PO zaregaowała właściwie, ostatnio się więcej muwiło o RomanoJędrkach niż Donaldach, a w tym kraju jak o tobie nie mówią, nieważne jak, to ciebie ni ma. :wink:

To się robi całkiem fajny, liberalny rząd :D

Kilka posunięć Marcinkiewicza mi się podoba.

Ciekawe tylko, jak im się uda realizować program bez poparcia w sejmie? Bo do pomysłów liberalnych mają tylko PO, a za darmo nic nie ma - patrz becikowe.

do pomysłów liberalnych PO ????? :):):) chyba nie śledzisz poczynań posłów PO w sejmie.... to PO coś popierało w tym sejmie liberalnego??? no raczej głównie wydatki socjalne i powięszkaszanie dziury w budżecie poprzez wspomniane przez Ciebie becikowe.... ale chyba to nie jest polityka liberalna..

Kroyena... zapewniam Cie że odejście minister Lubińskiej kosztowało mniej niz pomysły realnego socjalizmu wprowadzane przez ministra Lewandowskiego (NFI wszystko dla wszystkich), rządy Piskorskiego i itd... no chyba że jesteś zwolennikiem by ministrem byc dożywotnio :):) wtedy na pewno nie trzeba zmieniać pieczątek.... a Lewandowski nie musiałby wiać do Brukseli

a 3 przeciez ostatnio mówiło sie tylko w mediach o trojaczkach Donaldzie, Romanie i Andrzeju... więc PO nie narzekało na obecnośc w mediach

To się robi całkiem fajny, liberalny rząd :D

Kilka posunięć Marcinkiewicza mi się podoba.

Ciekawe tylko, jak im się uda realizować program bez poparcia w sejmie? Bo do pomysłów liberalnych mają tylko PO, a za darmo nic nie ma - patrz becikowe.

Zyta ciekawie gada, ale jakby inaczej [Gilowska: koalicja PO i PiS byłaby dobra dla Polski; w sumie co jej szkodzi - wszak nie ma związanych rąk], ale pomysłem PO jest, by premierem był Jarosław Kaczyński. W ogóle warunki i padające między koalicjantami słowa są raczej takie, by rzec "no chcieliśmy, ale nie wyszło". Becikowe veto prezydenta załatwi sprawę braku kasy w budżecie.

Ale nie podoba mi się to wszystko, zresztą nie od dziś. Po zrobieniu dużego huku propagandowego wokół wielu różnych spraw może będzie trzeba w którąś kolejną niedzielę znowu pójść do szkoły podstawowej :lol:

Wszystko co się teraz dzieje a także Wasze wypowiedzi potwierdzają słuszność mojej decyzji nie chodzenia na wybory, czyli zachowywania się aspołecznie.

Dlatego właśnie, tak się dzieje! :D :D :D

Ja mogę przynajmniej powiedzieć, że jestem opozycja pozaparlamentarna! 8)

To ja siebie nazwę opozycją pozawyborczą

Wszyscy, którzy dorwą się do władzy zachowują się niestety bardzo podobnie.

Becikowe veto prezydenta załatwi sprawę braku kasy w budżecie.

O ile będzie. A jak będzie, to już buzi-buzi od LPR nie będzie. :wink:

Ale nie podoba mi się to wszystko, zresztą nie od dziś. Po zrobieniu dużego huku propagandowego wokół wielu różnych spraw może będzie trzeba w którąś kolejną niedzielę znowu pójść do szkoły podstawowej :lol:

:D :D :D

Szkoda tylko, że za pięniądze podatników co pozdawali maturę. :o

Już włanie podjęłam decyzję, że zapisuję się do PIS (żeby nie płacić oczywicie). Wiem, że muszę być kryształowo czysta, ale może jak się pokajam z tym UPR :oops: , to może przyjmš. I jeszcze jakš posadkę w walce z korupcjš dostanę...

Ale może warto poczekać? Może społeczeństwo zmieni zdanie po dzisiejszych występach parlamentarnych i nadarmo mój wysiłek?