Acent 06.11.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Podczas pierwszej wojny w zatoce Saddam miał ich parę.Nie slyszałem o rekordach.Pewnie to wredna amerykańska propaganda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 06.11.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Geno napisał..."W mojej opinii militarny wybór nie był zły , gospodarczy już dużo gorzej, offset źle skonstruowany i w dużej mierze,pozorny."i dlatego tez się upieram, że od początku do końca ludzie nieprofesjonalni wzięli się za interesy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 06.11.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Kupić to my byśmy chcieli pewnie lepszy sprzęt niż te eFy-16, tylko czy ktoś chciałby nam to lepsze sprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 06.11.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 a ja myślę, że za akcję kupowania wzięły się stare pierdoły /aparatczyki/.... i za kilka lat F-16 będzie przestarzałym modelem.... albo dobrze ktoś wziął w "łapę" Powinni zainwestowac w samoloty bezzałogowe... ta technologia to by była krok naprzód przed innymi..... a tak to mamy kupę złomu, co nawet do kraju nie mogą przyleciec..... A ja myśle,że wybacz ale nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz... Po prostu słuchał wywiadu jednego teoretyka w RMF. czas pokaże... i tyle.... ja i tak uważam, że decyzja o zakupie to decyzja polityczna... A widziałeś kiedyś apolityczną wojnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 06.11.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 a ja myślę, że za akcję kupowania wzięły się stare pierdoły /aparatczyki/.... i za kilka lat F-16 będzie przestarzałym modelem.... albo dobrze ktoś wziął w "łapę" Powinni zainwestowac w samoloty bezzałogowe... ta technologia to by była krok naprzód przed innymi..... a tak to mamy kupę złomu, co nawet do kraju nie mogą przyleciec..... A ja myśle,że wybacz ale nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz... Po prostu słuchał wywiadu jednego teoretyka w RMF. czas pokaże... i tyle.... ja i tak uważam, że decyzja o zakupie to decyzja polityczna... A widziałeś kiedyś apolityczną wojnę? a masz jakieś newsy??... kto zaczął?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 06.11.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 a ja myślę, że za akcję kupowania wzięły się stare pierdoły /aparatczyki/.... i za kilka lat F-16 będzie przestarzałym modelem.... albo dobrze ktoś wziął w "łapę" Powinni zainwestowac w samoloty bezzałogowe... ta technologia to by była krok naprzód przed innymi..... a tak to mamy kupę złomu, co nawet do kraju nie mogą przyleciec..... A ja myśle,że wybacz ale nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz... Po prostu słuchał wywiadu jednego teoretyka w RMF. czas pokaże... i tyle.... ja i tak uważam, że decyzja o zakupie to decyzja polityczna... Ok ,politycznie i gospodarczo decyzja zła ale co mozesz powiedzieć o militarnym aspekcie? Wg mnie to problem Polaków ogólnie, nie ważne,że na jakiś temat nie mają bladego pojęcia, opinia natomiast zawsze jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 06.11.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 a ja myślę, że za akcję kupowania wzięły się stare pierdoły /aparatczyki/.... i za kilka lat F-16 będzie przestarzałym modelem.... albo dobrze ktoś wziął w "łapę" Powinni zainwestowac w samoloty bezzałogowe... ta technologia to by była krok naprzód przed innymi..... a tak to mamy kupę złomu, co nawet do kraju nie mogą przyleciec..... A ja myśle,że wybacz ale nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz... Po prostu słuchał wywiadu jednego teoretyka w RMF. czas pokaże... i tyle.... ja i tak uważam, że decyzja o zakupie to decyzja polityczna... Ok ,politycznie i gospodarczo decyzja zła ale co mozesz powiedzieć o militarnym aspekcie? Wg mnie to problem Polaków ogólnie, nie ważne,że na jakiś temat nie mają bladego pojęcia, opinia natomiast zawsze jest. zgoda.... tylko ja uważam, że w każdej dziedzinie, jak inwestowac to zawsze w najnowoczesniejszą technologie jaka jest dostępna.... a zresztą... i tak nam pomoga te F-16 jak Alianci w 39... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.11.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Kupić to my byśmy chcieli pewnie lepszy sprzęt niż te eFy-16, tylko czy ktoś chciałby nam to lepsze sprzedać? był przetarg f16 mirage mig grippen francuzi i amerykanie oferowali złom ale i tak złom francuski był lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 06.11.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 czas pokaże... i tyle.... ja i tak uważam, że decyzja o zakupie to decyzja polityczna... Ok ,politycznie i gospodarczo decyzja zła ale co mozesz powiedzieć o militarnym aspekcie? Wg mnie to problem Polaków ogólnie, nie ważne,że na jakiś temat nie mają bladego pojęcia, opinia natomiast zawsze jest. zgoda.... tylko ja uważam, że w każdej dziedzinie, jak inwestowac to zawsze w najnowoczesniejszą technologie jaka jest dostępna.... a zresztą... i tak nam pomoga te F-16 jak Wlk. Brytania w 39... Tylko,że te F-16 jest obecnie jednym z lepszych samolotów - na JSF bardzo długo nas nie będzie stać i poza tym maszyna jeszcze tak naprawdę nie jest gotowa, francuzi z Miragem nie oferowali nic ciekawego (nie pamiętam czy Rafale był w ofercie), Typhoon to stosunkowo droga i ciężka zabawka, podobnie jak F-18, pozostaje Saab Gripen - to byłby na miarę Polski dobry wybór. Rosjanie są zbyt niestabilni aby się na nich ogladać poz ztym jeśli chodzi o awionikę to muszą cały czas gonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 06.11.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Kupić to my byśmy chcieli pewnie lepszy sprzęt niż te eFy-16, tylko czy ktoś chciałby nam to lepsze sprzedać? był przetarg f16 mirage mig grippen francuzi i amerykanie oferowali złom ale i tak złom francuski był lepszy brzoza - na podstawie czego Twoja opinia się urodziła?Fusy, tarot,cyganka czy wosk? BTW Jaki MIG bo nie przypominam sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 06.11.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 a ja myślę, że za akcję kupowania wzięły się stare pierdoły /aparatczyki/.... i za kilka lat F-16 będzie przestarzałym modelem.... albo dobrze ktoś wziął w "łapę" Powinni zainwestowac w samoloty bezzałogowe... ta technologia to by była krok naprzód przed innymi..... a tak to mamy kupę złomu, co nawet do kraju nie mogą przyleciec..... A ja myśle,że wybacz ale nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz... Po prostu słuchał wywiadu jednego teoretyka w RMF. czas pokaże... i tyle.... ja i tak uważam, że decyzja o zakupie to decyzja polityczna... A widziałeś kiedyś apolityczną wojnę? a masz jakieś newsy??... kto zaczął?? Spoko.Chciałem zauwazyć tylko,że gdy wojsko nie wykonuje poleceń polityków to sie nazywa przewrót,zamach stanu i takie tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 06.11.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 czas pokaże... i tyle.... ja i tak uważam, że decyzja o zakupie to decyzja polityczna... Ok ,politycznie i gospodarczo decyzja zła ale co mozesz powiedzieć o militarnym aspekcie? Wg mnie to problem Polaków ogólnie, nie ważne,że na jakiś temat nie mają bladego pojęcia, opinia natomiast zawsze jest. zgoda.... tylko ja uważam, że w każdej dziedzinie, jak inwestowac to zawsze w najnowoczesniejszą technologie jaka jest dostępna.... a zresztą... i tak nam pomoga te F-16 jak Wlk. Brytania w 39... Tylko,że te F-16 jest obecnie jednym z lepszych samolotów - na JSF bardzo długo nas nie będzie stać i poza tym maszyna jeszcze tak naprawdę nie jest gotowa, francuzi z Miragem nie oferowali nic ciekawego (nie pamiętam czy Rafale był w ofercie), Typhoon to stosunkowo droga i ciężka zabawka, podobnie jak F-18, pozostaje Saab Gripen - to byłby na miarę Polski dobry wybór. Rosjanie są zbyt niestabilni aby się na nich ogladać poz ztym jeśli chodzi o awionikę to muszą cały czas gonić. a na takiej, ze jak jeden z drugim decyzyjny smutas nie umie wykorzystac każdej okazji do zrobienia czegos dobrego dla kraju, to myślisz, że wybrał najlepszą militarnie opcję... śmiem wątpic... przypomnij sobie historia... mały Foiat 126 p wygrał z Renaulat 5.. autobus Berliet wygrał z innymi przodującymi wówczas markami... i wiele wiele innych.... a F-16 jak mówiłem czas pokaze, ale nie mam zaufania...do politycznych interesów ludzi, którzy dbaja o własną dupe i szatają nie swoimi pieniędzmi....gdyby inwestował swoje.... to hoho... bez żadnej odpowiedzialnosci.... takie widzimisię.... przyznasz racje?? na armii i lotnicwie się nie znam.... ale pisze co czuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 06.11.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Kupić to my byśmy chcieli pewnie lepszy sprzęt niż te eFy-16, tylko czy ktoś chciałby nam to lepsze sprzedać? był przetarg f16 mirage mig grippen francuzi i amerykanie oferowali złom ale i tak złom francuski był lepszy A gdzie ten francuski się sprawdził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrov 06.11.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Dobrze jest! Przyda się nowszy sprzęt, jakby się nadarzyła okazja podbicia jakiegoś kraju z złożami ropy czy gazu. W Iraku się nie udało, ale było całkiem blisko. Trzeba próbować w innych misjach pokojowych i mieć dobre stosunki z wójkiem Samem, który rozdaje karty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 06.11.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 czas pokaże... i tyle.... ja i tak uważam, że decyzja o zakupie to decyzja polityczna... Ok ,politycznie i gospodarczo decyzja zła ale co mozesz powiedzieć o militarnym aspekcie? Wg mnie to problem Polaków ogólnie, nie ważne,że na jakiś temat nie mają bladego pojęcia, opinia natomiast zawsze jest. zgoda.... tylko ja uważam, że w każdej dziedzinie, jak inwestowac to zawsze w najnowoczesniejszą technologie jaka jest dostępna.... a zresztą... i tak nam pomoga te F-16 jak Wlk. Brytania w 39... Tylko,że te F-16 jest obecnie jednym z lepszych samolotów - na JSF bardzo długo nas nie będzie stać i poza tym maszyna jeszcze tak naprawdę nie jest gotowa, francuzi z Miragem nie oferowali nic ciekawego (nie pamiętam czy Rafale był w ofercie), Typhoon to stosunkowo droga i ciężka zabawka, podobnie jak F-18, pozostaje Saab Gripen - to byłby na miarę Polski dobry wybór. Rosjanie są zbyt niestabilni aby się na nich ogladać poz ztym jeśli chodzi o awionikę to muszą cały czas gonić. a na takiej, ze jak jeden z drugim decyzyjny smutas nie umie wykorzystac każdej okazji do zrobienia czegos dobrego dla kraju, to myślisz, że wybrał najlepszą militarnie opcję... śmiem wątpic... przypomnij sobie historia... mały Foiat 126 p wygrał z Renaulat 5.. autobus Berliet wygrał z innymi przodującymi wówczas markami... i wiele wiele innych.... a F-16 jak mówiłem czas pokaze, ale nie mam zaufania...do politycznych interesów ludzi, którzy dbaja o własną dupe i szatają nie swoimi pieniędzmi....gdyby inwestował swoje.... to hoho... bez żadnej odpowiedzialnosci.... takie widzimisię.... przyznasz racje?? na armii i lotnicwie się nie znam.... ale pisze co czuję. Tak sie składa ,że trochę takich samolotów fruwało sobie w czasie ostatnich konfliktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 06.11.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 a na takiej, ze jak jeden z drugim decyzyjny smutas nie umie wykorzystac każdej okazji do zrobienia czegos dobrego dla kraju, to myślisz, że wybrał najlepszą militarnie opcję... śmiem wątpic... przypomnij sobie historia... mały Foiat 126 p wygrał z Renaulat 5.. autobus Berliet wygrał z innymi przodującymi wówczas markami... i wiele wiele innych.... a F-16 jak mówiłem czas pokaze, ale nie mam zaufania...do politycznych interesów ludzi, którzy dbaja o własną dupe i szatają nie swoimi pieniędzmi....gdyby inwestował swoje.... to hoho... bez żadnej odpowiedzialnosci.... takie widzimisię.... przyznasz racje?? na armii i lotnicwie się nie znam.... ale pisze co czuję. Generalnie to ja ma pretnsje do Ciebie jedynie wobe tych słów " i za kilka lat F-16 będzie przestarzałym modelem.... albo dobrze ktoś wziął w "łapę" Powinni zainwestowac w samoloty bezzałogowe... ta technologia to by była krok naprzód przed innymi..... a tak to mamy kupę złomu, co nawet do kraju nie mogą przyleciec..... " ...wiesz jak jak stane w sklepie komputerowym obok płyty Asus5B to nic nie czuję dopóki nie poczytam co nieco a Ty wyrażasz opinię na temat ,który nie masz kompletnego pojęcia, zresztą brzoza też nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.11.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 brzoza - na podstawie czego Twoja opinia się urodziła?Fusy, tarot,cyganka czy wosk? wiedza BTW Jaki MIG bo nie przypominam sobie? MiG-29 najdoskonalszy pod względem aerodynamiki samolot jaki powstał, co do startów z pasów trawiastych, F-16 w takich warunkach zassałby za dużo śmieci i nawet by nie wystartował ... obsługi migów i szkolenia pilotów/mechaników dwudziestki dziewiątki były by lepszym wyborem, jeśli chodzji o zadania typowo myśliwskie ... z technicnego i politycznego punktu widzenia angielsko - szwedzki grippen byłby lepszy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 06.11.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Dobrze jest! Przyda się nowszy sprzęt, jakby się nadarzyła okazja podbicia jakiegoś kraju z złożami ropy czy gazu. W Iraku się nie udało, ale było całkiem blisko. Trzeba próbować w innych misjach pokojowych i mieć dobre stosunki z wójkiem Samem, który rozdaje karty. ale co Ty opowiadasz wujek Sam nas tak samo wyrypie jak Ruski, Niemiec, Francuz, czy Angol.... ale niby kto ma o to dbac??... zwierzyniec?? i cała jego świta?? echh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 06.11.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 brzoza - na podstawie czego Twoja opinia się urodziła?Fusy, tarot,cyganka czy wosk? wiedza BTW Jaki MIG bo nie przypominam sobie?MiG-29to najdoskonalszy pod względem aerodynamiki samolot jaki powstał, co do startów z pasów trawiastych, to F-16 zassałby za dużo śmieci i nawet by nie wystartował ... obsługi migów i szkolenia pilotów/mechaników dwudziestki dziewiątki były by lepszym wyborem, jeśli chodzji o zadania typowo myśliwskie ... z technicnego i politycznego punktu widzenia angielsko - szwedzki grippen byłby najlepszy ... Myślisz ,że w obecnych czasach aerodynamika i walka kołowa ma az tak wielkie znaczenie? Co z tej zwrotności MIGa jak szybciej zostanie wykryty i zestrzelony - do tego MIG-29 KOMPLETNIE NIE NADAJE SIĘ JAKO MYŚLIWIEC WIELOZADANIOWY i tylko najwięszy kretyn wybrał by typowo myśliwski samolot, równie dobrze moglibyśmy wybrać F-14. Co do Gripena to poniekąd się zgadzam - dobry mariaż niskich kosztów i dobrych osiągów ,samolot na miarę Polski, taki VW, może nie super hiper ale porządna maszyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 06.11.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 a na takiej, ze jak jeden z drugim decyzyjny smutas nie umie wykorzystac każdej okazji do zrobienia czegos dobrego dla kraju, to myślisz, że wybrał najlepszą militarnie opcję... śmiem wątpic... przypomnij sobie historia... mały Foiat 126 p wygrał z Renaulat 5.. autobus Berliet wygrał z innymi przodującymi wówczas markami... i wiele wiele innych.... a F-16 jak mówiłem czas pokaze, ale nie mam zaufania...do politycznych interesów ludzi, którzy dbaja o własną dupe i szatają nie swoimi pieniędzmi....gdyby inwestował swoje.... to hoho... bez żadnej odpowiedzialnosci.... takie widzimisię.... przyznasz racje?? na armii i lotnicwie się nie znam.... ale pisze co czuję. Generalnie to ja ma pretnsje do Ciebie jedynie wobe tych słów " i za kilka lat F-16 będzie przestarzałym modelem.... albo dobrze ktoś wziął w "łapę" Powinni zainwestowac w samoloty bezzałogowe... ta technologia to by była krok naprzód przed innymi..... a tak to mamy kupę złomu, co nawet do kraju nie mogą przyleciec..... " ...wiesz jak jak stane w sklepie komputerowym obok płyty Asus5B to nic nie czuję dopóki nie poczytam co nieco a Ty wyrażasz opinię na temat ,który nie masz kompletnego pojęcia, zresztą brzoza też nie ma Potrafili spieprzyc gospodarczo i politycznie,.... to jaką mam nadzieje, że militarnie podjęli słuszną decyzję??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts