Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cena utrzymania gruchotów

Gość forum_user

Recommended Posts

jest informacja ze amerykanskie gruchoty f 16 ze wzgledu na snieg nie mogą wylądować w Polsce ...

ile na tym mozemy zyskac ?

jaki jest przyblizony koszt utrzymywania takiego złomu w Polsce ?

ten złom nie doleciał...całe szczescie zepsuł sie jeszcze nad ich :lol: niebem :cry: :lol:

• Odpowiedzi 111
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zgadzamy sie Geno ze poziom negocjacyjny z Amerykanami był marny :-?

ja byłerm za Grippenem którego wzieli Wegrzy i Czesi ...

przetargu juz nie cofniemy ...ale chodzi o to aby nie dac sie dymac amerykanom na całej linii

niech dymają Mazura ... a nie nas

Teska

złom doleciał ...? jednak ... :-?

zgadzamy sie Geno ze poziom negocjacyjny z Amerykanami był marny :-?

ja byłerm za Grippenem którego wzieli Wegrzy i Czesi ...

przetargu juz nie cofniemy ...ale chodzi o to aby nie dac sie dymac amerykanom na całej linii

niech dymają Mazura ... a nie nas

doleciał ... jednak ... :-?

Brzozko.......i tak nas wydymaja...bo rzadzacy dziwnym trafem właza im w dupe...( sorki za slowo)

jest informacja ze amerykanskie gruchoty f 16 ze wzgledu na snieg nie mogą wylądować w Polsce ...

ten złom nie doleciał...całe szczescie zepsuł sie jeszcze nad ich :lol: niebem :cry: :lol:

Tym Polacy sie różnią od Amerykanów,Niemców,Francuzów, Brytyczyków - jak im coś nie gra - robią "HALT" , ja nam cos nie gra to dowódca mówi,zeby leciec po trza pokazy obejrzeć, nie wazne,ze się potem zbiera samolot w promieniu 1 km od miejsca upadku...

Tym Polacy sie różnią od Amerykanów,Niemców,Francuzów, Brytyczyków - jak im coś nie gra - robią "HALT" , ja nam cos nie gra to dowódca mówi,zeby leciec po trza pokazy obejrzeć, nie wazne,ze się potem zbiera samolot w promieniu 1 km od miejsca upadku...

Popieram ciekawe ilu z was pilotowało maszynę za pare mln dolców. :wink: lub prowadzilo np. nie swój samochód za 200-300 tys.?

Założę się ,że mielibyście mokro po tym,jak komar rozbiłby się wam o szybę :lol:

Popieram ciekawe ilu z was pilotowało maszynę za pare mln dolców. :wink: lub prowadzilo np. nie swój samochód za 200-300 tys.?

Założę się ,że mielibyście mokro po tym,jak komar rozbiłby się wam o szybę :lol:

jak jesteś profesjonalistą, to żadna róznica czy kosztuje 1 zł czy iles tam milionów.... jest na świecie cos takiego jak ubezpieczenie....

mając swiadomość swojego profesjonalizmu i ubezpieczenia.... nie jesteś sparalizowany....

to mozna porównać do w\dalszego wyjazdu samochodem i jak się zmienia Twoje zachowanie na drodze, gdy nagle stwierdzisz, że zapomnioałeś dokumentów, lub zaczyna brakować paliwa, a stacja daleko....

Dlatego profesjonaliści nie dolecieli za wszelką cenę.Czym zmartwili paru generałów i dali niektórym powód do powyżywania się :D

zgadzam się z tym... potrafili mieć jaja i zgłosili awarię i decyję podjęli o siadaniu na najbliższym lotnisku....

a nasi rzecznicy platają się w zeznaniach i kombinuja, jak pijany mąż o 3 w nocy oko w oko z małżonką... hehe

znów nie doleciały do miejsca przeznaczenia?

sa to nowe wersje... moze to dopiero wersja "beta"???

To,że samoloty będą dzisiaj było ustalony bardzo dawno, pewnie z rok wcześnie przynajmniej - gdybyśmy My Polacy budowali F16 to zamiast 8 listopada dotarłyby w styczniu....

To,że samoloty będą dzisiaj było ustalony bardzo dawno, pewnie z rok wcześnie przynajmniej - gdybyśmy My Polacy budowali F16 to zamiast 8 listopada dotarłyby w styczniu....

a ja myślę, że dla uczczenia święta byłyby już 22 lipca....

pozdrówka

a ja myślę, że dla uczczenia święta byłyby już 22 lipca....

pozdrówka

Zgadzam się, 22 lipca 2007...

Co do tego latającego "shitu" nieźle...mieli debile możliwość kupienia nowych maszyn (choćby Mirage-a) to się połasili włażąć w d... niejakiemu Georgeowi B...(ciekawe jak sie ma to choćby do spraw wiz...?).

Myślę, że nie warto tu dawać jakiegokolwiek komentarza...bo jeśli ktoś nie widzi tego co "nasi" odwalili kupując używany złom(co też potwierdziły próby przylotu do kraju) to...albo mózgi im ktoś wyprasował albo nie wiedzą co piszą/mówią.A skoro tak, to dalsza dyskusja w tym wątku traci jakikolwiek sens.

Najsmutniejsze jest to, że na tym sprzęcie nie będzie miał, przez najbliższe kilka lat kto latać. 48 maszyn i 48 przeszkolonych pilotów. Pełna gotowość w 2012 roku. Za min. moje podatki.

Co do tego latającego "shitu" nieźle...mieli debile możliwość kupienia nowych maszyn (choćby Mirage-a) to się połasili włażąć w d... niejakiemu Georgeowi B...(ciekawe jak sie ma to choćby do spraw wiz...?).

Myślę, że nie warto tu dawać jakiegokolwiek komentarza...bo jeśli ktoś nie widzi tego co "nasi" odwalili kupując używany złom(co też potwierdziły próby przylotu do kraju) to...albo mózgi im ktoś wyprasował albo nie wiedzą co piszą/mówią.A skoro tak, to dalsza dyskusja w tym wątku traci jakikolwiek sens.

Mały jastem tolerancyjny ale nie przeginajcie co? Bo większość komentujących ma takie pojęcie o lotnictwie jak ja o menstruacji Słonic w południowej afryce....Po prostu większość komentarzy to takie brednie ,że aż ciężko czytać...a wynika z kompletenej nieznajomości tematu , tylko dlatego ,że parę dzinnikarzyn równie nie mających baldego pojęcia w temacie coś tam wypisuje, sprawa jest bardziej złożona a tym Miragę to mnie nie rozśmieszaj - wiesz,że francuzi od kilku lat nie kupują Mirage-y bo mają następcę Rafale? Wiesz,że próba sprzedaży Polakom to była chęć podtrzymania produkcji, sytuacja podobna do F-16 z tym,że ostatni kupują kraje znacznie bogatsze od nas , nadal.

BTW Mały Francuzi to nas za to w dupkę całuję przy każdej okazji nie? Chyba przy okazji hydraulików, co Wy tacy naiwni jak dzieci?

Najsmutniejsze jest to, że na tym sprzęcie nie będzie miał, przez najbliższe kilka lat kto latać. 48 maszyn i 48 przeszkolonych pilotów. Pełna gotowość w 2012 roku. Za min. moje podatki.

Po prostu jak czytam te komenty.....ludzie a w MIGi to wsiadali do razu? Przyczepilibyście się chociaż do realnych argumentó typu wysoki koszt utrzymania (duże zespół techników), wymagania co do warunków (infrastruktury) itd. a nie rzucacie się z argumentami jak bredzący w gorączce.

Geno - faktycznie nie mam pojęcia o samolotach...ale jesli cos się sypie jeszcze przed przylotem to...? Oczywicie wszystko ok nie?

Amerykanie pozbywajš się złomu szukajšc takich naiwniaków jak my...

PS - jako do Francji mogę sobie po prostu z dnia na dzień pojechać (np).

Mały jastem tolerancyjny ale nie przeginajcie co? Bo większość komentujących ma takie pojęcie o lotnictwie jak ja o menstruacji Słonic w południowej afryce....Po prostu większość komentarzy to takie brednie ,że aż ciężko czytać...a wynika z kompletenej nieznajomości tematu , tylko dlatego ,że parę dzinnikarzyn równie nie mających baldego pojęcia w temacie coś tam wypisuje, sprawa jest bardziej złożona a tym Miragę to mnie nie rozśmieszaj - wiesz,że francuzi od kilku lat nie kupują Mirage-y bo mają następcę Rafale? Wiesz,że próba sprzedaży Polakom to była chęć podtrzymania produkcji, sytuacja podobna do F-16 z tym,że ostatni kupują kraje znacznie bogatsze od nas , nadal.

BTW Mały Francuzi to nas za to w dupkę całuję przy każdej okazji nie? Chyba przy okazji hydraulików, co Wy tacy naiwni jak dzieci?

Geno coś bronisz tego zakupu F-16 jak lew, jakbyś miał w tym udział...hehe

my po prostu obserwujemy nadal. co sie dzieje z zakupionymi maszynami

i cała otoczka towarzyszaca temu zakupowi...

Geno jakbyś patrzył na to wszystko np. zakupiłeś nowy samochód u dealera i nie możesz nim przyjechać pod dom, com chwila sie wracasz do warsztatu.... cos majstrują , obiecują, pocieszają, robią tajemnicze miny

ale ogólnie podniesiony kciuk do góry...znaczy dobras mina do złej gry

na samotach. powtarzam się nie znam... ale to nie jest najwazniejsze w tej chwili...

Geno - faktycznie nie mam pojęcia o samolotach...ale jesli cos się sypie jeszcze przed przylotem to...? Oczywicie wszystko ok nie?

Amerykanie pozbywajš się złomu szukajšc takich naiwniaków jak my...

PS - jako do Francji mogę sobie po prostu z dnia na dzień pojechać (np).

Prosta rzecz - awarie nowoprodukowanego modelu zdarzają się i zdarzały się do dawna - nie tlko w Polsce, przy przekazywaniu innym użytkownikom również i nie tylko w przypadku F-16 a i Mirage'y,Gripen'ów,MIGów i innych....

Z tego co pamiętam nado nowymi AIRBUSEM pracował 10 000 Inżynierów i nie uniknięteo błedów, po protu większość tu piszących nei zna skali problemów i złożoności do tego dochodzi fakt demagogi,że niby to tylko w Polsce są problemy, zupełnie jak z taśmamy Begerowej, nagle sobie wszyscy uświadomili ,że takie rozmowy są jakby nie można było sobiez tego zdawać sprawy wcześniej...