Arkadia67 03.08.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Ja co prawda nie z Podleśnej , ale Panów z Podleśnej jak najbardziej pozdrawiam @Arkadia67 Lepiej podjedź i się zorientuj co i jak. Do mnie po 50 dniach przyszło pismo, że nie mam wymaganego uzgodnienia zjazdu i musiałam zawieszać postępowanie. Finalnie pozwolenie na budowę miałam zatem po ok 70 dniach I miałaś rację Phili. Pojechałam, żeby dołączyć "odrolnienie" działki. A jak się dowiedziałam co mi jeszcze brakuje i co jest nie tak to myślałm, że padnę Na dokumencie o odrolnieniu nie było pieczątki, że jest prawomocny - to pestka. Pani na Komunardów powiedział, że muszę jechać do Sobiekurska bo mam rów melioracyjny w granicy działki i muszę mieć dokument o "uzgodnieniu". Miało to być od ręki. Niestety nie było Pani Kierownik, a wpłaty za uzgodnienie w kwocie 100 zł trzeba dokonać w Otwocku, bo tam nie ma kasy Ale nie to było najgorsze, okazało się że moja granica z lasem nie może być 8m a 12 i trzeba całą mapkę zagospodarowania zrobić jeszcze raz. To jest straszane. Mamy prywatne działki, a "diabelny" urzędnik będzie mi mówił gdzie co mam postawić i co mam zrobić - to jest chore i czuję się jak bym była "ubezwłasnowolniona". Dzidkowie moi postawili kiedyś dom, bez planów i "wydziwionych" uzgodnień, stoi do dziś. Pozdrawiam Arkadia PS. Czy jak już wydali postanowienie z błędami i się je poprawi, to później znów się czepiają? - Ktoś coś wie na ten temat? - nie mogę w neskończoność czekać na pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALA MAJ 07.08.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 witam mam pytanie gdzie kupowaliście stal na budowę,niedługo będziemy potrzebować na fundamenty,podajcie namiary i ceny,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 08.08.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Odsprzedam stemple (długość ok. 3 m, liczba ok 350 szt. 3 zł/szt) i przyczepkę kempingową Niewiadów 126 (tzw. "zapiekanka" 1200zł). Do odbioru w Dębem Wielkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry 19.08.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Potrzebuję namiarów na sprawną ekipę cieśli którzy zrobią mi więżbę dachową. Dach około 320m2 powierzchni Może macie kogoś do polecenia ? Mam straszne przygody z firmami na które trafiłem a które miały mi to zrobić. Nie polecam w każdym razie Boguckiego Z Malcanowa i Dach Plus z Otwocka Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 29.09.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Witam, zostalo mi po tynkach zewnetrznych 20 workow po 25 kg tynku zementowo-wapiennego Maxit ip 18 ml .Stosowany do tynkow wewnetrznych jak i zewnetrznych (do tynkow maszynowych albo recznych). Cena do uzgodnienia .Odbior w Sulejowku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacenty74 16.12.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Polecam firmę mającą fajne biologiczne oczyszczalnie ścieków MCA - tel. 509 022 861. Mam i działa fantastycznie. Zero zapachu. Witajcie, Czy ktoś z Was ma ekologiczną oczyszczalnię ścieków? Szukam wykonawcy godnego polecenia! Pomóżcie jeśli możecie... dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_u_b_a 20.12.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Miło jest mi się z Wami przywitać. Przed weekendem majowym rozpoczynam budowę w Malcanowie przy Granicznej. Czołem! Powitac imiennika i sasiada Ja niedawno skonczylem budowanie w Malcanowie przy Podlesnej. Graniczna, Graniczna - gdzie to? Chyba niedaleko ode mnie Sporo sie w tej okolicy buduje. Jesli chodzi o Marcina Gorskiego to ja tez go polecam! Chlopak naprawde mily, rozsadny, zna sie na rzeczy i nie jest drogi. Jakbys mial jakies pytania, wal smialo! Pozdrawiam Kuba Kuba, bardzo przepraszam, tak pochłonęła mnie budowa że nie miałem czasu tu zaglądać. No ale za to dom już stoi, zamknęty, teraz tylko kłaść gres i terakotę, parapety, pomalować..... itd. Graniczna to ta ul, która oddziela Malcanów od Dziechcinca:) Jest nawet tabliczka przy Mazowieckiej...... sie gmina rzuciła. Tak na chłodno po grubych robotach budowlanych mogę śmiało polecić prawie wszystkie ekipy które u mnie pracowały (oprócz dostawcy szamba) Jeśli byłby ktoś zainteresowany to pytajcie, gdybym nie odpisywał jak przez ostatnie kilka miesięcy:) to podaje nr tel. 504110579 Pytanie do mieszkańców - gaz w Malcanowie spodziewany jest w jakiejś rozsadnej perspektywie czasowej??? Pozdro Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadia67 19.01.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Cześć! z gazem w Malcanowie to raczej nie najszybsza perspektywa. Ludzie myślą, że to drogo A ja zaczęłam budowę 09.11.2009 no fundamenty troszkę wcześniej i już jest z dzrzwiami, okanami i częściowym dachem pokrytym dachówką (mróz mi dachowców wypędził). Teraz przyjadą pracownicy - robotnicy i będą docieplać od środka poddasze, ubijać podłogi, obrabiać okna, wstawiać drzwi wewnętrzne itd.... Fajnie jest jednak popatrzeć na to co już jest, ale dużo jeszcze przede mną Pozdrawiam Arkadia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzyna 17.03.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 witajcie drodzy forumowicze i sąsiedzi mam do sprzedania kompletny system rynien Wavin KANION 100 i 130. Sprzedaję dużo poniżej cen rynkowych - są to nowe, nieużywane, orginalnie zapakowane art. pochodzące z budowy moich rodziców. Zmienili decyzję o kolorze dachu a rynny kupione wczesniej w systemie Kanion w bardzo łądnym brązowym kolorze zostały. KANION 100: ciemny brąz Rura 75X3000 - 6szt - cena 35 zł za szt. Kolano dwukielichowe 75/67 - 21szt - cena 10zł szt Kolano jednokielichowe 75/67 - 15 szt - cena 10 zł szt. Uchwyt rury stalowy uniwersalny 75mm ocynkowany - 14 szt. - 5zł szt. Rynna 100x4000 - 20 szt. - 35zł za szt. Złączka rynny z wkładką (komplet) 100mm - 5 szt - 10zł szt Uchwyt rynny 100mm - 140 szt. - 4zł szt Lej spustowy 100/75 - 7 szt - 14zł szt Denko zewnętrzne lewe 100mm - 2 szt - cena 7zł/szt Denko zewnętrzne prawe 100mm - 4 szt - cena 7zł/szt Narożnik zewnętrzny 100/90 - 11 szt - 15 zł/szt Narożnik zewnętrzny 100/135 - 9 szt - 40 zł/szt Narożnik wewnętrzny 100/90 - 12 szt - 15 zł/szt Narożnik wewnętrzny 100/135 - 1 szt - 40 zł/szt KANION 130 ciemny brąz Rura 90x3000 - 6 szt - 55zł szt Kolano dwukielichowe 90/67 - 25szt. - 15zł/szt Złączka rury 90mm - 19 szt. - cena 10zł/szt Uchwyt rury stalowy uniwersalny 90mm ocynk - 30szt - cena 9zł/szt Złączka rynny z wkładką (komplet) - 130mm - 6 szt. - 15zł/szt Denko zewnętrzne lewe 130mm - 4 szt - cena 8zł/szt Denko zewnętrzne prawe 130mm - 4 szt - cena 8zł/szt Narożnik zewnętrzny 130/90 - 2 szt - 19 zł/szt Narożnik wewnętrzny 130/135 - 2 szt - 45 zł/szt Uchwyt rynny 130mm - 26szt - 4,90 zł/szt Lej spustowy 130/90 - 4 szt - 19zł /szt CENY BRUTTO Odbiór w Czarnówce k/Otwocka Przy zakupie całości lub przynajmniej większej częsci stoku oferuję dowóz własnym transportem. tel. 604216810 mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba79 22.03.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam, Jeżeli ktoś budował w gm. Wiązowna a najlepiej w Malcanowie - będę wdzięczny za podesłanie na priv. namiarów na ekipy budowlane.Szukam ekipy do stanu surowego. pozdrawiam,Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Phili 12.04.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Witam.Mam do sprzedania po budowie w Wiązownie: Przyczepa campingowa 5-osobowa TABBERT 4500rok produkcji 1979bez możliwości rejestracji; tylko na działkę, budowę.Ogrzewanie gazowe, kuchenka gazowa, lodówkaCena 4 tys.PLNtel: (0) 601 34 29 37 http://www.akerman.pl/images/przyczepa.jpg http://www.akerman.pl/images/przyczepa1.jpg http://www.akerman.pl/images/przyczepa2.jpg http://www.akerman.pl/images/przyczepa3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry 26.04.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Witam Mam do sprzedania stemple drewniane grube raczej porządne długości ok 3m do odbioru w Wólce Mlądzkiej w cenie 3 zł za sztukę a szxtuk będzie ze 250 Sprzedam również dwie palety czyli 100 sztuk pustaków stropowych terriva w cenie nie wiem jakiej ale na pewno jednego zeta mniej niż w sklepie Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brunchilda 02.05.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Witajcie! Mam do sprzedania: - stemple (krótkie po 3zł., długie po 4zł.) - deski pozbijane w blaty - pustaki terriva trzykomorowe po 3zł. - pustaki wentylacyjne po 3 zł. - nadproża L19 - dł. 1,2 i 1,5 - kibelek Odbiór własny w Dębem Wlk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika-rzakta 17.08.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Ma do sprzedania działkę w Rzakcie (koło Glinianki) Zainteresowanych zapraszam na stronę: http://www.dzialkirzakta.waw.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piśka 18.01.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Witam, Czyżby Wszyscy już wybudowali swoje domki?;D Dołączam do grupy budujących, mamy działkę w Malcanowie na Granicznej. Planujemy postawić stan zero na jesień, wprowadzić się natomiast jesienią 2012 roku. Projekt wybrany, teraz czas zacząć zbierać papierki. W związku z tym prośba o namiary na architekta, który mógłby zrobić adaptację. Pozdrawiam Wszystkich Sąsiadów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 19.01.2011 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Cześć Dołączyła do Was budująca się w przyszłości w Bolesławowie k/Dobrzyńca . Co prawda na razie jestem na etapie papierologii ale liczę że uda się szybko wszystko załatwić. Projekt indywidualny.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 27.02.2011 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Cześć. Czy możecie polecić jakąś ekipę do stanu surowego? Będę dźwięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1967 14.06.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 mam do sprzedania stemple po budowie, długość około 3m. , cena do uzgodnienia tel. 502 422 928 lub 500 120 498 Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motala 21.06.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam !Potrzebuję namiarów na wynajęcie koparki w okolicach Wiązowny. Chodzi o wykopanie karp a później dalsza współpraca (fundamenty itp). Bardzo proszę! Pilna sprawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 04.07.2011 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Czy możecie polecić jakiegoś kierownika budowy?? A i koparkowy też by się przydał (wykopanie karp, wykopy pod fundamenty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts