meVa 07.07.2011 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Witam,Niedługo zacznę budowę domku w Wiązownie Kościelnej na ul. Spokojnej. W chwili obecnej jeszcze jestem za granicą, ale zaczyna mi się rysować projekt. Potrzebuję odpowiedzi na kilka pytań - czy w ul. Spokojnej jest gazociąg i czy nie ma problemu się do niego podłączyć? Jak wyglądają prace nad kanalizacją - czy projektować jeszcze szambo czy jest szansa że będzie? Potrzebne mi są również namiary na geodetę w okolicy, najlepiej takiego, który nie wymagałby osobistych odwiedzin - jest to możliwe? To na razie tyle. Do Polski wracam we wrześniu i marzy mi się "ruszyć z kopyta" ale w sumie to pewnie zostanie w sferze marzeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 07.07.2011 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Cześć, jeśli jesteś dopiero na początku projektowania domu to raczej słabo widzę rozpoczęcie budowy we wrześniu. Nie umiem sobie przypomnieć gdzie jest spokojna w Wiązownie. Ale tu powstaje tyle nowych ulic, że trudno mi to ogarnąć. Natomiast z tego co pamiętam z rozmów ze znajomymi różnie to bywa z podłączeniem do gazu i kanalizacji. Wiązowna Kościelna jest w większości podłączona do gazu i kanalizacji. Musisz się zorientować wśród swoich sąsiadów. Ja (a właściwie mój architekt) współpracowałam z panem Dawidem Leszmanem 7791129/601391441. Nie widziałam go na oczy ale arch był zadowolony. Spełnienia marzeń zatem życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meVa 08.07.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Dzięki za info. Nie myślę zaczynać budowy we wrześniu, chciałabym po prostu skompletować potrzebne papierki i spokojnie czekać na pozwolenie. Ul. Spokojna leci w kierunku na Żanęcin:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.sokol 08.07.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam, Niedługo zacznę budowę domku w Wiązownie Kościelnej na ul. Spokojnej. W chwili obecnej jeszcze jestem za granicą, ale zaczyna mi się rysować projekt. Potrzebuję odpowiedzi na kilka pytań - czy w ul. Spokojnej jest gazociąg i czy nie ma problemu się do niego podłączyć? Jak wyglądają prace nad kanalizacją - czy projektować jeszcze szambo czy jest szansa że będzie? Potrzebne mi są również namiary na geodetę w okolicy, najlepiej takiego, który nie wymagałby osobistych odwiedzin - jest to możliwe? To na razie tyle. Do Polski wracam we wrześniu i marzy mi się "ruszyć z kopyta" ale w sumie to pewnie zostanie w sferze marzeń... Jeśli rysuje się Pani projekt to do przeprowadzenia formalności związanych z uzyskaniem pozwolenia na budowę potrzebuje Pani również warunki od dostawców mediów. W warunkach będzie określone jaka jest możliwość wykonania przyłącza gazu, kanalizacji, itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 11.07.2011 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 WitamPotrzebuję zrobić wjazd na działkę przez rów (mam projekt). Jeśli macie namiary na jakąś ekipę która komuś z Was robiła to poproszę, może być na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 12.07.2011 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 A może ktoś ma na zbyciu WC chatkę? Chętnie odkupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomomus 05.09.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Witam, Niedługo zacznę budowę domku w Wiązownie Kościelnej na ul. Spokojnej. W chwili obecnej jeszcze jestem za granicą, ale zaczyna mi się rysować projekt. Potrzebuję odpowiedzi na kilka pytań - czy w ul. Spokojnej jest gazociąg i czy nie ma problemu się do niego podłączyć? Jak wyglądają prace nad kanalizacją - czy projektować jeszcze szambo czy jest szansa że będzie? Potrzebne mi są również namiary na geodetę w okolicy, najlepiej takiego, który nie wymagałby osobistych odwiedzin - jest to możliwe? To na razie tyle. Do Polski wracam we wrześniu i marzy mi się "ruszyć z kopyta" ale w sumie to pewnie zostanie w sferze marzeń... Mieszkam w okolicy od trzech lat. Przy ul Spokojnej nie ma instalacji gzowej (chyba, że od północnej strony - ul. Projektowanej). Po zachodniej stronie Spokojnej przebiega duża rura przesyłowa gaz i to jest podobno powodem braku instalacji przydomowej - musi być budowana w bezpiecznej odległości. Ludzie posiłkują się butlami z gazem w ogródku i paliwem stałym. Kanalizacja ma być w bliżej nieokreślonej przyszłości, więc szambo chyba Cię nie ominie. Przydomowa oczyszczalnia też raczej odpada ze względu na wysoki poziom wód gruntowych. Najbliższy geodeta to prawdopodobnie Arek Jóźwicki (Geo-Sat, namiary przez wujka Google). Mieszka(ł) w Radiówku, po drugiej stronie szosy lubelskiej, biuro ma w Otwocku - Świdrze. Korzystałem z jego usług, nie polecam, nie odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 15.09.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Jeśli ktoś z forumowiczów pragnie upiększyć swoje ściany to zapraszam.Gładź wysokiej jakości z malowaniem na biało od 20zł, w kolorze od 24zł/m2. Cena z materiałem!!!Idzie zima, pomyśl o poddaszu!Poddasza od 95zł/m2 z materiałem!!! 793360720 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak2006 05.10.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Kupię ziemię wraz z transportem do podniesienia działki w Wiązownej, sporą ilość, może ktoś ma jakiś rozsądny namiar? Pozdrawiam i z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 09.10.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Witammam do odsprzedania stemple długości 3-3,10 m ok. 500 szt. oraz 3,40 - około 40 szt. Stemple kupowałam nowe. Kontakt na priv.Ewentualny odbiór we własnym zakresie w Duchnowie k. Wiązownej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kot_behemot 22.02.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Szukam godnej polecenia ekipy do tynków zewnętrznych i ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plati 25.02.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Proszę o opinię drogich forumowiczów, czy lepiej położyć samą dachówkę z folią paroizolacyjną, czy raczej pełne deskowanie z papą i dopiero na to dachówkę? Jesli pełne deskowanie to lepsza będzie papa, czy membrana? Może są jacyś właściciele takich rozwiązań na forum i mogą się podzielić własnymi doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Albin72 15.03.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witam, jesteśmy nowi na forum, ale dom mamy w stanie surowym zamkniętym i z instalacjami. Powstaje również nasza pracownia wnętrz. Budujemy w Majdanie gm. Wiązowna. Chętnie podzielimy się doświadczeniem. Od 10 lat projektujemy wnętrza, zarówno prywatne jak i przedewszystkim publiczne, hotele, biura itp... Cieszymy się, że jest taka grupa. Nasz dom powstaje na podstawie własnego projektu. To ciągła kontrola ekip wykonawczych... Zaczęliśmy w połowie sierpnia 2011 i liczymy, że wprowadzimy się w cyklu rocznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Albin72 15.03.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Proszę o opinię drogich forumowiczów, czy lepiej położyć samą dachówkę z folią paroizolacyjną, czy raczej pełne deskowanie z papą i dopiero na to dachówkę? Jesli pełne deskowanie to lepsza będzie papa, czy membrana? Może są jacyś właściciele takich rozwiązań na forum i mogą się podzielić własnymi doświadczeniami. My pokrycie zrobiliśmy na rąbek stojący i bez pełnego deskowania. Szkoły są różne, ale pod dachówkę zwyczajowo wybiera się pełne deskowanie. Jaki dach? Jaka forma - czy skomplikowana (mansardowa, z lukarnami, itp.), czy prosta - dwuspadowa? Pełne deskowanie to dodatkowy koszt. Pytanie jak konstruktor narysował więźbę i co przyją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brunchilda 29.05.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 A my pod dachówkę ceramiczną nie robiliśmy deskowania. Przy stosowaniu membrany wysokoparoprzepuszczalnej nie ma to sensu. Dzięki czemu dach "oddycha". A raczej "wydycha", bo membrana przepuszcza wilgoć tylko w jedną stronę. Z zewnątrz woda po niej spływa jak po folii. Dach mamy już dwie zimy i nic się z nim nie dzieje. A robiąc deskowanie koniecznie pamiętajcie o zachowaniu odległści pomiędzy wełną i deskami, by para mogła uciekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricki 72 16.07.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 witam całą grupę , jesteśmy z żonką od kilku dni posiadaczami działeczki w okolicy glinianki bliżej trasy na lublin , i mam atakie pytanie jak długa jest procedura odralniania działki i czy może ktoś coś polecić jakieś konkretne osoby w urzędach , aby czas można by było troszkę przyspieszyć , z góry serdeczne dzięki za sprawdzone namiary , mamy nadzieje że uda się zacząć jeszcze w tym roku , a i namiar na ekipę na fundamenty i jakie tam chodzą ceny ? poproszę o info z waszych doświadczeń , pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literkas 30.07.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Witam, JUŻ NIEAKTUALNE mam do oddania pozostałości po budowie Styropian Austrotherm EPS 70-040 frezowany 15cm - 2 paczki Styropian podłogowy EPS-037 Austrotherm 5cm - 2 paczki Wełna Rockwool Toprock 10cm - 2 rolki po 5m2 Zaprawa do klejenia siatki do styropianu Styrolux Z - 2 worki po 25kg. W zamian oczekuję 5 Żuberków butelkowych lub 2 duże czekolady lub może coś innego zaproponujesz. Transport do uzgodnienia, mogę podrzucić w odległości do 15 km od Glinianki gm. Wiązowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashtare 31.07.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Hej! Witam wszytskich, z Wiazownej i okolic! My obecnie jesteśmy na etapie szukania ekipi budowlanej. Ktoś przeżywa podobne katusze? Albo przeżywał w niedalekim czasie i chciałby się podzielić doświadczeniem..? ! Dajcie znać że coś się dzieje w Wiązownej.. Budujący - pokażcie się. Wybudowani - nie siedzcie cicho. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashtare 31.07.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Witam, mam do oddania pozostałości po budowie Styropian Austrotherm EPS 70-040 frezowany 15cm - 2 paczki Styropian podłogowy EPS-037 Austrotherm 5cm - 2 paczki Wełna Rockwool Toprock 10cm - 2 rolki po 5m2 Zaprawa do klejenia siatki do styropianu Styrolux Z - 2 worki po 25kg. W zamian oczekuję 5 Żuberków butelkowych lub 2 duże czekolady lub może coś innego zaproponujesz. Transport do uzgodnienia, mogę podrzucić w odległości do 15 km od Glinianki gm. Wiązowna. tel. 532-43-50-51 jakby co to ja chętnie.. może się przydać. Chociaż ja narazie zabiram się za Surówkę w tym roku (SSO/SSZ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swemi01 07.08.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Witamsprzedam stemple budowlane sosnowe ok 2,8m po 3,7zł ok. 190szt. odbiór w halinowietel 663-306-211 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts