.ZABA. 23.10.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Dowoz to dodatkowe 500zl za Tir-a, a rozladunek zorganizowalismy sami widlakiem (trwalo to tylko 2 h i mielismy na placu 48 palet (2 Tiry)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 24.10.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Chwała my już ammy ten etap za sobą. Ale już mam marzenia odnośnie kolejnego domu. Na wzgórzach, pośród winnic ... ach, rozmarzyłam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 24.10.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Hej My też załatwiamy poroton 11,5 na ściany działowe. Podajcie po jakiej cenie jesteście w stanie załatwić może my mamy taniej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 25.10.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 cena w tej chwili to 6.30 netto. Mozna kupic bez faktury. Nie mam w tej chwili porownania, bo nie dzwonilam do hurtowni Macie moze cos lepszego? Ps. Gdzie kupowaliscie kominy? Na dniach musze podjac decyzje i szukam, szukam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 26.10.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Kominy kupowaliśmy za pośrednictwem przedstawiciela schiedla ale wątpie, że kupiliśmy po okazyjnej cenie. Kupiliśmy niepotrzebnie kanały wentylacyjne. Wyszło nam za dwa kominy ok 8000. Tylko wszystko zależy od wysokości komina. Nie wiem ile wychodzi za m za pustaki robena ale widzieliśmy po 55 zł/m winenbergera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrf 29.10.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Witam wszystkich, Dołączam również z budową w Golędzinowie przed Obornikami. @ZABASam kupowalem komin w KOM-WENTcie - za caly = 7,5m 2 went. 2 dymowe fi 160 i 200 wyszlo mi ok 4200. Sugerowalem sie opiniami forumowiczow - przyjemna obsulga i dowoz+rozladunek w tej cenie byl (ok 70zl). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 21.11.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Witam wszystkich, Dołączam również z budową w Golędzinowie przed Obornikami. quote] myrf Witamy, napisz coś więcej na jakim etapie jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrf 21.11.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 aktualnie udalo mi sie zalac strop i teraz szukam odpowiedniego banku na kredyt. W miedzy czasie rozgladam sie za dachowcami. Moze uda mi sie jeszcze w tym roku zadaszyc choc nastawiam sie bardziej na wiosne. Moze ktos z was ma w dobrej cenie suporex 24 lub 11, lub zostalo mu po budowie - chetnie odkupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 21.11.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 My chetnie w tej chwili wynajelibysmy agregat. Sasiad, ktory uzyczal nam prad zagrozil, ze mozemy sie z nim pozegnac, bo wywalilo u niego korki Generalnie masakara. Teraz utardzamy sobie droge... chcielismy jednak robic cos dalej, ale jak bez pradu? Czy przy kominach, stropie jest duze zapotrzebowanie na prad? Da sie to jakos obejsc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 21.11.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Hej My zalatwilismy sobie prad budowlany. Kosztuje to 1200 zł i energetyka wykona Wam go na dowolnym słupie. Jeśli nie ma koło was w odległości 300 m prądu to może lepiej rzeczywiście agregat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 22.11.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 aktualnie udalo mi sie zalac strop i teraz szukam odpowiedniego banku na kredyt. W miedzy czasie rozgladam sie za dachowcami. Moze uda mi sie jeszcze w tym roku zadaszyc choc nastawiam sie bardziej na wiosne. Moze ktos z was ma w dobrej cenie suporex 24 lub 11, lub zostalo mu po budowie - chetnie odkupie No to widzę, że idzie Wam jak po maśle. Najgorsza jest przeprawa z bankiem, bo oni tam zawsze maja dużo czasu albo maja ludzi na urlopach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 24.11.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Czy mozecie podzielic sie informacja, skad braliscie wiezbe na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 26.11.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Czy mozecie podzielic sie informacja, skad braliscie wiezbe na dach? Ja niestety nie mam zielonego pojęcia skąd pochodzi nasza więźba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 26.11.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Chodzilo mi o to czy byla brana z jakiegos tartaku, składu? Moze macie jakies namiary? Z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania-darek 02.02.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Witajcie, coś tu cicho My zadomowiliśmy się w Obornikach no i oczywiście wykańczamy dom ( siebie przy okazji). Duuużo pieniędzy wydaliśmy a jeszcze duuużo potrzebujemy Może macie namiary na solidnego stolarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 02.02.2008 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Witam, My za jakies 2 tyg planujemy zaczac dach A stolarza tez potrzebujemy. Wiem, ze jest kilku w obornikach, wiec ktoregos dnia przejde sie i pozbieram przykladowe wyceny. A jaka konkretnie usluga Was interesuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania-darek 05.02.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Schody wewnętrzne, balustrady, zadaszenie tarasu. Mamy tego trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 07.02.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 TARAS: skoro ekipa szaleje z dzialowkami, to prosze o rade, jaki mozna przyjac koszt robocizny za taki taras z filarem okraglym (w gotowym szalunku)? Wykopanie law, zbrojenie, reszta wymurowana z bloczkow betonowych... Moze ktos mial cos podobnego http://www.empikfoto.pl/albumy10/111284/144638/thumbs/15964713_taras.jpg Dzieki za wszelkie info Wlasnie dostalam szoku. Moja kochana ekipa za taras chce 3 tys zlotych (za caly fundament bylo niewiele wiecej) a do zrobienia jest lawa 3,5mx2m, reszta lacznie ze schodami z bloczkow oraz filar w gotowym szalunku. Przeciez to gigantyczne przegiecie i naciaganie. Chetnie powiem Panom do widzenia. Szukam przyzwoitej ekipy, a w domu jest jeszcze duzo do zrobienia (dzialowkie, ocieplenie, wykonczenia). Moze ktos ma solidnych murarzy, ktorzy chca dorobic? Bardzo Was prosze o jakis kontakt, bo aktualnie jestem bez ekipy PS. jestesmy z Siemianic (Oborniki Slaskie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 08.02.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Moze ktos potrzebuje ceramiki na dzialowki. Producent Eder - 11,5cm szer. zuzycie 8szt/m2 Cena w tej chwili ok. 3.80. Ja w Obornikach najtanszy znalazlam za 5,50 i idzie w gore Szukam chetnych na pelen transport, to jest ok. 2000 szt, ja potrzebuje 650. Moze ktos jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PannaNikt 25.02.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam, jestem w trudnej sytuacji, gdyz mój obecny Wykonawca (przekroczył termin o 4 miesiące i nadal nie usunął cześci usterek) jest rownoczesnie moim Kierownikiem. Ze zwgledu na opóźnienia i inne okoliczności zatrudniliśmy innego Wykonawce. Probujemy zakonczyc sprawe polubownie, ale nie wyglada to dobrze. Kierownik oswiadczyl, ze etapy ktore wykonal inny wykonawca ma zamiar zakwestionowac w dzienniku budowy i nakazac rozbiórke. Z tym, ze przyjal wczesniej osobiscie wszystkie elementy i do tej pory nie zglaszal zastrzezen. Nie dokonał do tej pory zadnego wpisu w dzienniku od konca pazdzernika (w tym na prace wykonane przez siebie - jako Wykonawce) Żada od nas pokwitowań, ktore podpisywal za przyjęte kwoty za robocizne, z tym, ze do tej pory twierdzil, ze ich nie potrzebuje (mimo, ze proponowaliśmy mu na początku podpisywanie w dwóch egzemplarzach dla nas i dla niego). W takcie tylko dzieki wlasnej przezorności uniknelismy blednych decyzji, które podejmował jako Kierownik i Wykonawca, zdecydowanie stawiając na swoim. Lista naszych uwag jest dluga i chetnie zaintersuje sie nia Rzecznik Odpowiedzialnosci Zawodowej (3 razy nie pojawil sie przy wytyczeniu geodezyjnym budynku, nie wykonywal wpisów w dzienniku, podwazal swoje wczesniejsze decyzje, taił wady wykonawcze (np.zageszczenie 100cm piachu jedna warstwa)), z tym ze liczymy nadal na polubowne zamkniecie sprawy. Naszą propozycją jest niewchodzenie na droge sadowa i nawet zostawienie go na stanowisku Kierownika, jesli spokojnie jest w stanie dokonczyc z nami wspolprace bez robienia nam problemow, co za tym idzie uniknie sam problemow. Mam pytanie, czy musimy okazac mu pokwitowania, ktore my wystawialismy wreczajac mu pieniadze? Czy nadal starac sie o polubowne zalatwienie sprawy? (Przyklad Tomka_J mnie przygnebil i wole uniknac sadzenia się (przysluga za przysluge)) Czy powolanie Inspektora nadzoru moze zdyscyplinowac kierownika? Żadać odszkodowania? Czy osoby z okolicy Obornik i Trzebnicy mogą mi kogos polecic na to stanowisko? Bardzo licze na spotkanie jednej uczciwej osoby w tej branzy Przyjme kazda pomocna dlon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts