Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujemy na wiosnę 2007 - Oborniki Śląskie i okolice

Recommended Posts

Pozwolenie owszem mam (po 4 miesiącach licząć adaptacje),ale dziennika budowy to już nie :(

Muszę poczekać aż moi przyszli sąsiedzi (pozdrowienia) odbiorą takie żółte świstki z poczty, nadesłane z Powiatu. Od tego czasu czekamy 2 tygodnie i jeszcze 3 dni. Dopiero wtedy mogę odebrać dziennik.

Nikt z urzędników nie przedstawił mi przepisów które regulowałyby takie terminy. Na koniec uzyskałem odpowiedź że chyba taki jest zwyczaj :o

Ale ....

mam już ekipę (Szumni)

mam kierownika budowy (Grobelny)

nadal nie mam drogi - pozdrowiania dla pana M. z gminy

i poszukuję baraku budowlanego (przenośnego) oraz wypożyczalni TOI-TOI'ków.

• Odpowiedzi 114
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Konto_usunięte*
Hej Czy Wy też mieliście w opinii konserwatora zapisane, że macie zawiadomić go o rozpoczęciu prac aby przeprowadził lustrację konserwatorską ?? Czy możecie napisać o co w tym chodzi ??

A my nadal pałujemy się z bankiem :-(

A w czym jest problem ?

Gdzie bedziecie swą krwawice spłacać ?

Mam nadzieję, że znajdzie się bardziej poważny bank od Millenium, Nordea znów zawalona wnioskami.

Ach nie wiem jeszcze i to mnie najbardziej dobija.

w LUKASIE pytaliście ?

Więcej informacji na http://www.lukasbank.pl

Ukłony dla Wszystkich na polu bitwy budowlanej!

Moi drodzy w Szewcach nabyłem niedawno domek w stanie surowym otwartym z wiezba i odeskowany. Niestety nie ma on wylanego chudziaka - pilnie szukam ekipy, ktora ustabilizuje mi grunt, zrobi przepusty kanalizacyjne i wyleje chudziak. Może ktoś ma jakieś namiary - prace proste. Mam jeszcze do oddania:) ziemie do niwelacji terenu - może ktoś jest chętny?

Własnie przez nich załatwiamy. Wiecie mam już dość. Zaczynam wierzyć w istnienie sytuacji bez wyjścia, bo najprawdopodobniej w takiej właśnie jesteśmy.

Bierzcie kredyt, na taką kwotę na jaką możecie dostać (np w LUKAS'ie), a kwestię wykończenia możecie rozbić na dłuższy okres czasu. Za kasiure z kredytu zrobić to co konieczne aby zamieszkać a z czasem (np samemu) zrobić resztę.

Panele na pietrze, ocieplenie i tynk, glazurę i rigipsy mam zamiar robić sam, acha jeszcze elektrykę - sam ułożę kable a fachowiec mi zmontuje szafkę i się podpisze - już się dogadałem. Jeszcze kostka na zewnątrz i taras.

Trochę kiedyś robiłem w budowlance i w/w tematy nie są mi całkiem obce.

Głowa do góry :p

ania-darek

Zanim się wybraliśmy do Open, to oczywiście przeszliśmy kilkanaście banków. Z racji tego, że mam już dość spoczęło na tym, że bierzemy tyle ile dają, a potem będziemy walczyc o podwyższenie kwoty kredytu. A jak nie, to będziemy myśleć nad tym, by za jakiś czas, pomyśleć o przeniesieniu kredytu do innego banku.

Postanowiłam nie przejmować się bankiem i cieszyć rosnącym w oczach domkiem :-) Już jesteśmy z niego dumni.

http://images25.fotosik.pl/23/5c51e5e2588826cc.jpg

Hej,

Angelika - próbowałem zaczepić Cię na gg, ale nie wiem czy dobrze trafiłem... :) Bardzo ładnie wygląda Wasz daszek:) Też chcemy właśnie taką wiśniową podbitkę i drewno z frontu domu :) Czy możecie dać jakieś zdjęcie, gdzie widać też dachówkę? Jak to się ma do tej pięknej wiśni ?

Siemanko :)

Ja też czekam na większą ilość fotek. Możecie "wystawić" ?

Ja dzisiaj byłem z różdżkarzem, geodetą i kierownikiem budowy na naszym "bagienku" - niestety po tych deszczach w zagłębieniach wody po kostki.

Pan od "czarów" znalazł mi dwa ukośnie przechodzące przez działkę strumyczki na głębokości około 15-16m. Żaden z nich nie przechodzi pod przyszłym domem - czyli koty u nas nie zamieszkają. W sumie to i dobrze bo wolę psiaki.

Poza tym pan Geo naszprycował mi działkę wstępną wersją palików - narazie pod wykopki.

Teraz czas na ogrodzenie -narazie tymczasowe - działki. Ma ktoś może namiary na dostawców "palików" na tymczasowy płot ?

Siemanko :)

Ja też czekam na większą ilość fotek. Możecie "wystawić" ?

Ja dzisiaj byłem z różdżkarzem, geodetą i kierownikiem budowy na naszym "bagienku" - niestety po tych deszczach w zagłębieniach wody po kostki.

Pan od "czarów" znalazł mi dwa ukośnie przechodzące przez działkę strumyczki na głębokości około 15-16m. Żaden z nich nie przechodzi pod przyszłym domem - czyli koty u nas nie zamieszkają. W sumie to i dobrze bo wolę psiaki.

Poza tym pan Geo naszprycował mi działkę wstępną wersją palików - narazie pod wykopki.

Teraz czas na ogrodzenie -narazie tymczasowe - działki. Ma ktoś może namiary na dostawców "palików" na tymczasowy płot ?

Co do nas, to my też, a właściwie ja chcę zabawić się z zyłami wodnymi, żeby atmosfera i samopoczucie w domku sprzyjały.

Niestety namiarów na "płot tymczasowy" żadnych nie mogę polecić.

Ale fotosków kilka mogę wstawić.

Hej,

Angelika - próbowałem zaczepić Cię na gg, ale nie wiem czy dobrze trafiłem... :) Bardzo ładnie wygląda Wasz daszek:) Też chcemy właśnie taką wiśniową podbitkę i drewno z frontu domu :) Czy możecie dać jakieś zdjęcie, gdzie widać też dachówkę? Jak to się ma do tej pięknej wiśni ?

Hejki, dobrze trafiłeś, niestety na gg jestem tylko do 15:30, bo potem znikam załatwiać wszystkie sprawy i wypełniać obowiązki :-D

Zaraz poszukam jakiejś fotki i wstawię, może nie będa najwspanialsze, ale nie szykowałam się na taką okazję.