2xG 27.06.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Pozwolenie owszem mam (po 4 miesiącach licząć adaptacje),ale dziennika budowy to już nie Muszę poczekać aż moi przyszli sąsiedzi (pozdrowienia) odbiorą takie żółte świstki z poczty, nadesłane z Powiatu. Od tego czasu czekamy 2 tygodnie i jeszcze 3 dni. Dopiero wtedy mogę odebrać dziennik. Nikt z urzędników nie przedstawił mi przepisów które regulowałyby takie terminy. Na koniec uzyskałem odpowiedź że chyba taki jest zwyczaj Ale .... mam już ekipę (Szumni) mam kierownika budowy (Grobelny) nadal nie mam drogi - pozdrowiania dla pana M. z gminy i poszukuję baraku budowlanego (przenośnego) oraz wypożyczalni TOI-TOI'ków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 28.06.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 A my nadal pałujemy się z bankiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2xG 28.06.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 A my nadal pałujemy się z bankiem A w czym jest problem ? Gdzie bedziecie swą krwawice spłacać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 02.07.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Hej Czy Wy też mieliście w opinii konserwatora zapisane, że macie zawiadomić go o rozpoczęciu prac aby przeprowadził lustrację konserwatorską ?? Czy możecie napisać o co w tym chodzi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 02.07.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Ale .... mam już ekipę (Szumni) witaj u nas też Szumni murowali pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 03.07.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 A my nadal pałujemy się z bankiem A w czym jest problem ? Gdzie bedziecie swą krwawice spłacać ? Mam nadzieję, że znajdzie się bardziej poważny bank od Millenium, Nordea znów zawalona wnioskami. Ach nie wiem jeszcze i to mnie najbardziej dobija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2xG 03.07.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 ale .... Mam już ekipę (szumni) witaj u nas też szumni murowali pozdrawiam jak wrażenia ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2xG 03.07.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 A my nadal pałujemy się z bankiem A w czym jest problem ? Gdzie bedziecie swą krwawice spłacać ? Mam nadzieję, że znajdzie się bardziej poważny bank od Millenium, Nordea znów zawalona wnioskami. Ach nie wiem jeszcze i to mnie najbardziej dobija. w LUKASIE pytaliście ? Więcej informacji na http://www.lukasbank.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 04.07.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 2xG Zdolność tam mamy niską/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2xG 04.07.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 A http://www.open.pl ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 05.07.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 A http://www.open.pl ??? Własnie przez nich załatwiamy. Wiecie mam już dość. Zaczynam wierzyć w istnienie sytuacji bez wyjścia, bo najprawdopodobniej w takiej właśnie jesteśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag_mat 05.07.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Ukłony dla Wszystkich na polu bitwy budowlanej!Moi drodzy w Szewcach nabyłem niedawno domek w stanie surowym otwartym z wiezba i odeskowany. Niestety nie ma on wylanego chudziaka - pilnie szukam ekipy, ktora ustabilizuje mi grunt, zrobi przepusty kanalizacyjne i wyleje chudziak. Może ktoś ma jakieś namiary - prace proste. Mam jeszcze do oddania:) ziemie do niwelacji terenu - może ktoś jest chętny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2xG 05.07.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 A http://www.open.pl ??? Własnie przez nich załatwiamy. Wiecie mam już dość. Zaczynam wierzyć w istnienie sytuacji bez wyjścia, bo najprawdopodobniej w takiej właśnie jesteśmy. Bierzcie kredyt, na taką kwotę na jaką możecie dostać (np w LUKAS'ie), a kwestię wykończenia możecie rozbić na dłuższy okres czasu. Za kasiure z kredytu zrobić to co konieczne aby zamieszkać a z czasem (np samemu) zrobić resztę. Panele na pietrze, ocieplenie i tynk, glazurę i rigipsy mam zamiar robić sam, acha jeszcze elektrykę - sam ułożę kable a fachowiec mi zmontuje szafkę i się podpisze - już się dogadałem. Jeszcze kostka na zewnątrz i taras. Trochę kiedyś robiłem w budowlance i w/w tematy nie są mi całkiem obce. Głowa do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania-darek 11.07.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Angelika Z doświadczenia wiem, że lepiej osobiście do banku iść niż przez pośrednika załatwiać kredyt. Nam nie wychodziła zdolność u żadnego z doradców kredytowych a po osobistych rozmowach z bankiem okazało się, że nie ma problemu. W PKO BP , GE próbowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 11.07.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 ania-darek Zanim się wybraliśmy do Open, to oczywiście przeszliśmy kilkanaście banków. Z racji tego, że mam już dość spoczęło na tym, że bierzemy tyle ile dają, a potem będziemy walczyc o podwyższenie kwoty kredytu. A jak nie, to będziemy myśleć nad tym, by za jakiś czas, pomyśleć o przeniesieniu kredytu do innego banku. Postanowiłam nie przejmować się bankiem i cieszyć rosnącym w oczach domkiem Już jesteśmy z niego dumni. http://images25.fotosik.pl/23/5c51e5e2588826cc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 11.07.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Hej, Angelika - próbowałem zaczepić Cię na gg, ale nie wiem czy dobrze trafiłem... Bardzo ładnie wygląda Wasz daszek:) Też chcemy właśnie taką wiśniową podbitkę i drewno z frontu domu Czy możecie dać jakieś zdjęcie, gdzie widać też dachówkę? Jak to się ma do tej pięknej wiśni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2xG 11.07.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Siemanko Ja też czekam na większą ilość fotek. Możecie "wystawić" ? Ja dzisiaj byłem z różdżkarzem, geodetą i kierownikiem budowy na naszym "bagienku" - niestety po tych deszczach w zagłębieniach wody po kostki. Pan od "czarów" znalazł mi dwa ukośnie przechodzące przez działkę strumyczki na głębokości około 15-16m. Żaden z nich nie przechodzi pod przyszłym domem - czyli koty u nas nie zamieszkają. W sumie to i dobrze bo wolę psiaki. Poza tym pan Geo naszprycował mi działkę wstępną wersją palików - narazie pod wykopki. Teraz czas na ogrodzenie -narazie tymczasowe - działki. Ma ktoś może namiary na dostawców "palików" na tymczasowy płot ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 12.07.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Siemanko Ja też czekam na większą ilość fotek. Możecie "wystawić" ? Ja dzisiaj byłem z różdżkarzem, geodetą i kierownikiem budowy na naszym "bagienku" - niestety po tych deszczach w zagłębieniach wody po kostki. Pan od "czarów" znalazł mi dwa ukośnie przechodzące przez działkę strumyczki na głębokości około 15-16m. Żaden z nich nie przechodzi pod przyszłym domem - czyli koty u nas nie zamieszkają. W sumie to i dobrze bo wolę psiaki. Poza tym pan Geo naszprycował mi działkę wstępną wersją palików - narazie pod wykopki. Teraz czas na ogrodzenie -narazie tymczasowe - działki. Ma ktoś może namiary na dostawców "palików" na tymczasowy płot ? Co do nas, to my też, a właściwie ja chcę zabawić się z zyłami wodnymi, żeby atmosfera i samopoczucie w domku sprzyjały. Niestety namiarów na "płot tymczasowy" żadnych nie mogę polecić. Ale fotosków kilka mogę wstawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 12.07.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Hej, Angelika - próbowałem zaczepić Cię na gg, ale nie wiem czy dobrze trafiłem... Bardzo ładnie wygląda Wasz daszek:) Też chcemy właśnie taką wiśniową podbitkę i drewno z frontu domu Czy możecie dać jakieś zdjęcie, gdzie widać też dachówkę? Jak to się ma do tej pięknej wiśni ? Hejki, dobrze trafiłeś, niestety na gg jestem tylko do 15:30, bo potem znikam załatwiać wszystkie sprawy i wypełniać obowiązki Zaraz poszukam jakiejś fotki i wstawię, może nie będa najwspanialsze, ale nie szykowałam się na taką okazję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 12.07.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 GosiaIAdam A to nasz domek z boku, tutaj jeszcze nie ma okien połaciowych. Dzis udajemy się na budowę i okna powinien już mieć. Tynku na zewnątrz i koloru też jeszcze nie ma. i jeszcze nasza chluba z drugiej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts