Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okolice Wrocławia, a konkretnie Oława - WITAM WSZYSTKICH

Recommended Posts

Chyba przyszedł czas, żeby się przywitać :D

Jestem od niedawna aktywnym forumowiczem, wcześniej czytywałem Was sporadycznie. Teraz kiedy jestem na starcie budowy jesteście dla mnie nieustającym i niewyczerpanym źródłem informacji :D

Dzieki forum mam nadzieję, że nie będę błądził po omacku przy wyborze materiałów do budowy i rozwiązań technicznych.

Ok, dość "słodzenia" :wink:

Obecnie mieszkam z moja rodzinką w bloku ale od roku jestem szczęśliwym posiadaczek 10 arów na przedmieściach Oławy.

Obecnie czekam na pozwolenie na budowę, kupiłem projekt Ikar z pracowni Domus.

Dlaczego bodowa?

Chyba przede wszystkim dlatego, że całe życie mieszkałem w bloku i mam juz tego serdecznie dość. Trzeba mieć swój własny kawałek miejsca na ziemi, którego nie musi się dzielić z sąsiadami...

Pozdrawiam Wszystkich

• Odpowiedzi 111
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To dokładnie tam gdzie mieszkała moja babcia teraz została tam ciocia z rodzina!

A na jakim etapie jesteś załatwiasz formalności?? :wink:

Ja tobie też życzę przede wszystkim dużo spokoju i powodzenia! :wink:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1802548#1802548

a to link do mojego tematu

Pozdr

Ja pozałatwiałem juz wszystko, a teraz czekam tylko na pozwolenie na budowę. Zobaczymy jak długo to potrwa... :-?

Oglądałem Twój projekt i musze przyznać, że...robi wrażenie :D

Piękny, duży dom, sądzę że naprawde wygodny, ale jak dla mnie troche za duży i pewnie za drogi... :wink:

Ale czytałem, że będziesz tam mieszkac także z rodzicami, więc wielkość domu jest w pełni uzasadniona.

to mój projekt:

http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=80

z tym ,że garaż będzie na dwa autka, kilka drobnych zmian w środku i dwuspadowy daszek nad wejściem

pozdro

Faktycznie malutki, ale ciekawy, praktycznie rozwiązany układ pomieszczeń. podoba mi się gabinet na górze :wink:

Ja chce miec dużo, dużo przestrzeni, dla mnie też jest za drogi ale cóż raz się żyje! :D :D

U nas załatwienie samego pozwolenia drwało kilka dni, ale chodizlismy do starostwa żeby ich troszke popędzić ekipa czekała! :wink:

To wszytki inne dokumenty wcześniej załatwialiśmy ponad pół roku!!

A ty masz już ekipe i materiały??

Witam Ziomali :D

Ja równiez jestem z Oławy, właściwie to z osiedla Chrobrego

a Wy?

Teraz budujemy się z mężem w Jaczkowicach, w tej chwili jesteśmy na etapie zalania stropu a w poniedziałek prawdopodobnie przychodza Panowie od dachu :) nie mogę sie już ich doczekać

Budujemy Akację II z pracowni Horyzont

Agnieszka śliczny ten Twój domek :)

pozdrawiam serdecznie

Beata

No proszę czyżby jakaś Grupa Oławska sie kroiła? :D

Agnieszko wykonawce mam umówionego, kupiłem także juz materiał na ściany i dachówkę, zawsze to kilka tysiączków oszczędzone.

Hmmmm, chyba musze żone do starostwa wysłać, nasze dokumenty obrabia jakis facet :D...

Beata, ja jestem z Sobieskiego. Próbowałem odpalić Wasze fotki ale niestety nic z tego :cry:

No to super

W takim razie pochwal sie jak adchówka , kolor i gdzie kupowana i z jakiego materiału budujesz!

Zawsze to będziemy mieli jakieś porównanie!

Ja buduje z Porothermu jeszcze dahówki nie mam ale może ceramiczną sie uda mam nadzieję! :wink:

Myślę, że dużo zaoszczędziłęś, my niestety popełniliśmy ten niewybaczalny błąd i bezsensownie czekalismy na pozwolenie na budowę!

:cry:

My Oławianie musimy sie trzymać razem :wink: :D

Pozdr

Hej Agnieszko :D

Ja także buduje z Porothermu, z 30-tki, ocieple to 12cm styropianu. Porotherm kupiłem w Brzegu po 7,5zł. Ciekawe po ile teraz jest porotherm...

A dachówka, to ceramiczny Roben, średzka falista, kasztanowa. Kupowałem w Stanowicach, tam jest ta firma Dachy z Blachy (maja tez dachówkę) po 42zł/szt.

Ja widząc co się dzieje na rynku kupowałem materiał, nie mając jeszcze skończonej papierologii, sądzę że zaoszczędziłem kilka tysięcy.

pozdro

Ja kupowałam Porotherm we Wrocławiu za 6,85 30 i za 8zł 25P+W także tez mi sie udało w miare tanio.

Dachówki jeszcze nie mamy i podejżewam, że teraz bede musiał zapłacić niezłą kwotę, ale trudno narazie mam dziure budżetową więc i tak nic się nie da zrobić, ale jak cos to bedziemy brali w Strzelinie DACHMIX super ludzie i przystępne ceny!

dachówka po 42 zł chyba za m2 nie za sztuke co???

A do starostwa tez nie zaszkodzi się wybrać proponuje jednak tobie Panie za biurkiem lepiej reaguja na mężczyzn :D mółwie serio i u nas w starostwie też sa super ludzie więc nie ma się co obawiać!

Gorzej z Urzędem Gminy :evil: :evil:

Tak, za metr naturalnie :D

Tylko z tą wizyta w starostwie to problem, bo pracuje we Wrocku więc nie mam czasu, ale jestem dobrej mysli.

Jak kupowałem dachówke po 42 ze starej dostawy, to sprzedawali ja juz po przeszło 50 zł za metr. Ale wiem, że można kupić inne tez całkiem niezłe w przystępnych cenach, ja sie troche uparłem na robena.

Tak, za metr naturalnie :D

Tylko z tą wizyta w starostwie to problem, bo pracuje we Wrocku więc nie mam czasu, ale jestem dobrej mysli.

Jak kupowałem dachówke po 42 ze starej dostawy, to sprzedawali ja juz po przeszło 50 zł za metr. Ale wiem, że można kupić inne tez całkiem niezłe w przystępnych cenach, ja sie troche uparłem na robena.