bar_kam 09.05.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Chyba przyszedł czas, żeby się przywitać Jestem od niedawna aktywnym forumowiczem, wcześniej czytywałem Was sporadycznie. Teraz kiedy jestem na starcie budowy jesteście dla mnie nieustającym i niewyczerpanym źródłem informacji Dzieki forum mam nadzieję, że nie będę błądził po omacku przy wyborze materiałów do budowy i rozwiązań technicznych. Ok, dość "słodzenia" Obecnie mieszkam z moja rodzinką w bloku ale od roku jestem szczęśliwym posiadaczek 10 arów na przedmieściach Oławy. Obecnie czekam na pozwolenie na budowę, kupiłem projekt Ikar z pracowni Domus. Dlaczego bodowa? Chyba przede wszystkim dlatego, że całe życie mieszkałem w bloku i mam juz tego serdecznie dość. Trzeba mieć swój własny kawałek miejsca na ziemi, którego nie musi się dzielić z sąsiadami... Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka11 09.05.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam serdecznie Ja również mieszkam w bloku w pieknym mieście Oława i zaczeliśmy z rodzinką budowę w Janikowie i w 100% się z tobą zgadzam zapraszam do oglądnięcia mojego tematu "Edyta z Mgprojekt" ŻYCZE MIŁEJ LEKTURY I ZAPRASZAM DO DYSKUSJI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 09.05.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witaj Agnieszko Ja mam działkę w Nowym Otoku, w jego starej części. Czyli rozpoczęłaś już budowę, fajnie, ja mam nadzieje juz wkrótce. No to życzę Ci wiele wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka11 09.05.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 To dokładnie tam gdzie mieszkała moja babcia teraz została tam ciocia z rodzina! A na jakim etapie jesteś załatwiasz formalności?? Ja tobie też życzę przede wszystkim dużo spokoju i powodzenia! http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1802548#1802548 a to link do mojego tematu Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 09.05.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Ja pozałatwiałem juz wszystko, a teraz czekam tylko na pozwolenie na budowę. Zobaczymy jak długo to potrwa... Oglądałem Twój projekt i musze przyznać, że...robi wrażenie Piękny, duży dom, sądzę że naprawde wygodny, ale jak dla mnie troche za duży i pewnie za drogi... Ale czytałem, że będziesz tam mieszkac także z rodzicami, więc wielkość domu jest w pełni uzasadniona. to mój projekt: http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=80 z tym ,że garaż będzie na dwa autka, kilka drobnych zmian w środku i dwuspadowy daszek nad wejściem pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka11 09.05.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Faktycznie malutki, ale ciekawy, praktycznie rozwiązany układ pomieszczeń. podoba mi się gabinet na górze Ja chce miec dużo, dużo przestrzeni, dla mnie też jest za drogi ale cóż raz się żyje! U nas załatwienie samego pozwolenia drwało kilka dni, ale chodizlismy do starostwa żeby ich troszke popędzić ekipa czekała! To wszytki inne dokumenty wcześniej załatwialiśmy ponad pół roku!! A ty masz już ekipe i materiały?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 09.05.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 witaj na forum bar_kam buduj i pisz nam jak ci idzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Jarek 09.05.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam Ziomali Ja równiez jestem z Oławy, właściwie to z osiedla Chrobrego a Wy? Teraz budujemy się z mężem w Jaczkowicach, w tej chwili jesteśmy na etapie zalania stropu a w poniedziałek prawdopodobnie przychodza Panowie od dachu nie mogę sie już ich doczekać Budujemy Akację II z pracowni Horyzont Agnieszka śliczny ten Twój domek pozdrawiam serdecznie Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka11 09.05.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Ach dziekuje bardzo Akacja też niczego sobie ja też się nie moge doczekać twojego daszku jak będzie fajny to zrobie sobie taki sam moze dachówek ci zostanie??? Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Jarek 09.05.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Agnieszka no jasne że tak, jak tylko zostanie mi mojej ślicznej dachówki od razu ją masz To link do moich zdjec, chyba troszeczke nieaktualnych ale obiecuje się poprawić http://beataijarek.fotosik.pl/albumy/167734.html pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 09.05.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 No proszę czyżby jakaś Grupa Oławska sie kroiła? Agnieszko wykonawce mam umówionego, kupiłem także juz materiał na ściany i dachówkę, zawsze to kilka tysiączków oszczędzone. Hmmmm, chyba musze żone do starostwa wysłać, nasze dokumenty obrabia jakis facet ... Beata, ja jestem z Sobieskiego. Próbowałem odpalić Wasze fotki ale niestety nic z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 09.05.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Beata Hehe, odpaliłem Wasz album, echhh żebym ja miał juz chociaż w takim stadium zaawansowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 09.05.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Frosch, dzięki za powitanie, postaram sie na bieżąco informować o postępach na placu boju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 09.05.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 ....do uslug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka11 10.05.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 No to super W takim razie pochwal sie jak adchówka , kolor i gdzie kupowana i z jakiego materiału budujesz! Zawsze to będziemy mieli jakieś porównanie! Ja buduje z Porothermu jeszcze dahówki nie mam ale może ceramiczną sie uda mam nadzieję! Myślę, że dużo zaoszczędziłęś, my niestety popełniliśmy ten niewybaczalny błąd i bezsensownie czekalismy na pozwolenie na budowę! My Oławianie musimy sie trzymać razem Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 10.05.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Hej Agnieszko Ja także buduje z Porothermu, z 30-tki, ocieple to 12cm styropianu. Porotherm kupiłem w Brzegu po 7,5zł. Ciekawe po ile teraz jest porotherm... A dachówka, to ceramiczny Roben, średzka falista, kasztanowa. Kupowałem w Stanowicach, tam jest ta firma Dachy z Blachy (maja tez dachówkę) po 42zł/szt. Ja widząc co się dzieje na rynku kupowałem materiał, nie mając jeszcze skończonej papierologii, sądzę że zaoszczędziłem kilka tysięcy. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka11 10.05.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Ja kupowałam Porotherm we Wrocławiu za 6,85 30 i za 8zł 25P+W także tez mi sie udało w miare tanio. Dachówki jeszcze nie mamy i podejżewam, że teraz bede musiał zapłacić niezłą kwotę, ale trudno narazie mam dziure budżetową więc i tak nic się nie da zrobić, ale jak cos to bedziemy brali w Strzelinie DACHMIX super ludzie i przystępne ceny! dachówka po 42 zł chyba za m2 nie za sztuke co??? A do starostwa tez nie zaszkodzi się wybrać proponuje jednak tobie Panie za biurkiem lepiej reaguja na mężczyzn mółwie serio i u nas w starostwie też sa super ludzie więc nie ma się co obawiać! Gorzej z Urzędem Gminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 10.05.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Tak, za metr naturalnie Tylko z tą wizyta w starostwie to problem, bo pracuje we Wrocku więc nie mam czasu, ale jestem dobrej mysli. Jak kupowałem dachówke po 42 ze starej dostawy, to sprzedawali ja juz po przeszło 50 zł za metr. Ale wiem, że można kupić inne tez całkiem niezłe w przystępnych cenach, ja sie troche uparłem na robena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 10.05.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Tak, za metr naturalnie Tylko z tą wizyta w starostwie to problem, bo pracuje we Wrocku więc nie mam czasu, ale jestem dobrej mysli. Jak kupowałem dachówke po 42 ze starej dostawy, to sprzedawali ja juz po przeszło 50 zł za metr. Ale wiem, że można kupić inne tez całkiem niezłe w przystępnych cenach, ja sie troche uparłem na robena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka11 11.05.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 No dokładnie z ta pracą we Wrocku to problem wiem cos o tym! Ja o dachówce pomysle dzisiaj może zoabczymy jak to będzie ale chyba raczej na ceramiczna się zdecyduje Rupceramika lub jakąś niemiecka mam fajnego dostawce! pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts