Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okolice Wrocławia, a konkretnie Oława - WITAM WSZYSTKICH

Recommended Posts

Niwiki to tylko z zewnątrz tak wygląda jakby było już koniec..a w środu dopiero zaczynamy, dzisiaj zaczeli tynki w środku, potrwa to pewnie ze 2 tygodnie, potem hydraulik, potem wylewki ...

noi wykończeniówka , podobna najgorsza :)

fundamenty powstały w październiku zeszłego roku a potem zaczeliśmy dalszą budowę na początku marca..także szybko poszło

pozdrawiam

Beata

• Odpowiedzi 111
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Niwiki :D Czyli jesteśmy sąsiadami bliskimi.

My jesteśmy duzo za tobą bo siedzimy w fundamentach. na razie mamy stop bo ciągle pada, ale myślę że już niedługo ruszymy.

Domek wybraliście super.

beata i Jarek - oj ja też podziwiam wasz domek, prezentuje się pięknie. Teraz już z górki. :lol:

bar_kam owszem grila zawsze mozna gdzies postawić, gorzej że zadaszenia nie ma, bo czarne chmury wciaz nad nami.

Witan wszystkich serdecznie

No niestety pogoda nie zabardzo nam sprzyja, ale oby nie padalo

U nas robią daszek więc ważna jest pogoda :wink:

Tak jak widac zdania sa podzielone co do materiałów budowlanych

Ja na własnym przykładzie przekonałam się, że roznice w cenach sa bardzo duże a zwłaszcza w CDN widac różnice

My wiekszośc materiałów bierzemy właśnie w Dachmixie wszystko na czas w przystępnych cenach i z transportem gratis no i w każdej kwestii można się dogadac jeżeli chodzi o kaucję za palety też, tak samo w Domexie przy większych zakupach zawsze jest rabat.

Wszystkim życze ładnej pogody i czekam na ZDJĘCIA!!!!

Cieszę się Amelko że Ci się nasz domek podoba, miała być mało skomplikowana bryła z dachem dwuspadowym (no i prawie jest ;)), miał być niezbyt duży, ale przede wszystkim miał byc to domek funkcjonlny.

Pochwal się Amelko swoim projektem! Macie indywidualny czy gotowy?

A tak na marginesie to projekt Edyta z pracowni MG projekt, który buduje Agnieszka11 to przepiękny projekt :) rzeczywiście domek marzeń!

Pozdrawiamy :)

Witam serdecznie

Bardzo sie cieszę, że tak nas dużo ale widze, że najbardziej popularny jest Nowy Otok :D :wink:

Ciesze się, że mój projekt się podoba z tym domem marzen to prawda a najlepsze jest to, że to moje małe marzenie powoli zaczyna byc całkiem realne szoookkk :o

Pochwalcie sie koniecznie projektami, zdjeciami działek itd

czekam z niecierpliwościa

Pozdrawiam

No proszę, coraz więcej budujących w Nowym Otoku ;)

Wprawdzie lewa strona NO od wjazdu z Oławy to nie mój rejon ale czasem bywam po tej stronie i musze przyznać, że domy rosną tam w tempie szalonym...;)

Wasze budowy pewnie też widziałem.

Natepnym razem przejadę tamtędy z wielkim napisem BAR_KAM na szybie w samochodzie ;)

hej hej , widze ze jakieś oblężenie tutaj nowego otoku się szykuje :)

ja mam niezły problem z tzw. barakiem na budowe. Okazuje się ze znalezienie czegoś co nadałoby się na schowek budowlany wcale nie jest takie łatwe.

Moze ktos mi coś podpowie?

pozdrawiam wszystkich budujących :D

hej hej , widze ze jakieś oblężenie tutaj nowego otoku się szykuje :)

ja mam niezły problem z tzw. barakiem na budowe. Okazuje się ze znalezienie czegoś co nadałoby się na schowek budowlany wcale nie jest takie łatwe.

Moze ktos mi coś podpowie?

pozdrawiam wszystkich budujących :D

My zamówilismy taki blaszany garaż, ale nie wiem czy o coś takiego Ci chodzi? Panowie przyjeżdzają i składają go z takich blach. Nasza ekipa mówi że porządnie wykonany, firma z Brzegu a koszt ok. 1500zł wymiary chyba 3mx5m jak się nie mylę. Jeżeli byś chciała namiar to mogę poszukać w domu i Ci wysłać na P.W.

• 4 weeks później...

Witam wszystkich,

Nasz cel to Niewielki M05a z kolekcji muratora zlokalizowany w Bystrzycy Oławskiej.

Część papierologi mamy już za sobą, czyli pozwolenie na budowę już jest :D i w chwili obecnej jesteśmy na etapie poszukiwania ekipy budowlanej. I tu moje pytanie - jak Wasze doświadczenia z panami budowlańcami? Z którymi ekipami warto próbować a które omijać z daleka?

Czy gdybyście mieli budować jescze raz to z tymi samymi ekipami?

Pozdrawiam

• 3 weeks później...

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e8c74da22192d6e3.html%20http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/70402a54a358a26d.html

chyba mi troche nie wyszło wklejanie, ale po wrzuceniu adresu powinno sie odpalic ;)

Mam nadzieje że za jakies dwa tygodnie będzie zadaszony a do końca listopada wstawimy okna i brame garaqżową.