Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okolice Wrocławia, a konkretnie Oława - WITAM WSZYSTKICH

Recommended Posts

Słuchajcie ja tez mam bliziutko do Kauflanda :D ale nie za bardzo lubie robić w nim zakupy, troche za duzy tłok i ciężko nieraz znaleźć coś czego się szuka :-?

Zaba czekam z niecierpliwością na namiary na ten odkurzacz i z góry dziękuję

Beata

nie mogę znaleźć bo po przeproadzce wiele rzeczy nie ma swojego miejsca, ale postaram sie jak naszybciej

No i pozdrawiam grupe olawską :D :D :D

• Odpowiedzi 111
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moi drodzy budujący się Oławianie, mam pytanko drobne:

Od kogo braliście beton, bloczki fundamentowe i stal ???

I czy znacie gościa (chodzi mi o jakość wyrobów od niego), który produkuje bloczki fundamentowe i beton w Ścinawie, za elewatorami, a nazywa sie chyba Litwiniuk?

pozdrówka

A więc tak

My beton bralismy od Pana Truskawieckiego Oła-Bet! :wink:

Troche bloczków też co nam zabrakło reszta w hurtowni w Minkowicach(POLECAM!!)Litwiniuk miał straszne bloczki rozpadajace się, ale za to tanie

natomiast nadproża od Pana Litwiniuka właśnie w miarę możliwe najtaniej i najszybciej! :wink:

Cementu podobno niedługo ma nie być wcale!

Nieżle co!?? :evil: :wink:

Pozdrawiam

Moi drodzy budujący się Oławianie, mam pytanko drobne:

Od kogo braliście beton, bloczki fundamentowe i stal ???

I czy znacie gościa (chodzi mi o jakość wyrobów od niego), który produkuje bloczki fundamentowe i beton w Ścinawie, za elewatorami, a nazywa sie chyba Litwiniuk?

pozdrówka

Ja zamawiałam beton i bloczki u Truskawki :lol: . Ale nie byłam zadowolona , bo kruszyły się, a beton ( całkiem przyzwoitej jakości) przyjezdżał z opóźnieniem ( pompa czekała, a każda godzina sporo kosztowała). Ale jakoś się z nim póxniej dogadałam ( dawał mi dobre upusty :D )

Jeżeli chodzi o bloczki to tylko z Długołeki. Mocne i w niezłej cenie.

W sobote kupiłam je w Brzegu w Bricomarche od ręki ( 3,50 za sztuke za dwunastke)na ogrodzenie.

Jeżeli chodzi o stal, to absolutnie nie bierzcie od Truskawki, bo ma bardzo drogo. Ja kupowałam u miłego pana, który sprzedawał duzo taniej i dowoził na plac budowy. Tylko nie wiem, czy jeszce sie tym zajmuje.

No i jeszzce namiary na odkurzacz centralny

tel.512225368

Pozdrawiam :D

Witajcie

My cały czas bierzemy beton od Litwiniuka i narazie jesteśmy zadowoleni, faktycznie trochę musieliśmy czekac na niego bo przekładał kilka razy zalewanie stropu.... ale w końcu zalał i jest ok.

Żaba dzięki za kontakt na odkurzacz, już wcześniej znalazłam Firmę , która nazywa się " Klimafran" w Oławie na ul.Bursztynowej, po telefonie jednak widzę, że to nie jest ta sama firma. to nawet dobrze że jest jakaś konkurencja, moze uda sie coś wytargować u jednego czy drugiego.

Stronka z naszymi zdjęciami jest aktualizowana, widać już nasz dach :D

pozdrawiam

Beata

A te bloczki to taki rozmiar jak te normalne do budowy bo jeśli tak to naprawde dobra cena ja już dawno temu płąciłam po 3,4 u Truskawki i wiem, że to naprawde było tanio. :o

My nie mieliśmy żadnych problemów z betonem wszystko było na czas a nawet wcześniej- trzeba mieć te znajomości :wink: :lol:

Ja nie posiadam w tej chwili tych namiarów ale postaram sie zdobyć.

narazie nic się nie rozsypuje i nadproża tez niczego sobie!Bralismy jeszcze mokre bo juz następni chętni byli :evil: :wink:

I tak to właśnie ztym wszystkim jest!

bar_kam poprosimy o jakieś zdjęcia!!(chociażby okolicy) :wink:

pozdr

Hej, hej :D Ja jestem, żyje tylko czasu brak...

Cześc Agnieszko, oby u mnie to też tak szybko poszło. Ja nadal czekam na pozwolenie, mam nadzieje, że do 2 tygodni je dostane, bo wykonawca mi się niecierpliwi... A na razie wciąż kupuje materiał tzn zamówiłem bloczki betonowe, trochę cementu, zbrojenie no i ....czekam....

• 2 weeks później...

Gratulacje!!!! :D :D

To naprawde super, masz juz materiały także pojdzie ci jak po maśle.

Wiesz oczywiście, że od pozwolneia musisz czekać jeszcze 7 dni na dziennik budowy dopiero wtedy możesz zacząć!

Także ruszaj i na bierząco zamieszczaj zdjęcia zobaczymy jak ci idzie

Jeszcze raz gratuluje i życzę powodzenia!!! :wink:

• 2 weeks później...

Witajcie :)

Tak, troszkę ucichło bo czasu mało.

U mnie wczoraj było kopanie fundamentów, wprawdzie padało, ale czas to pieniądz a koparka zbyt delikatnym urządzeniem nie jest :) Dzis na szczęście nie pada więc panowie kończą ręcznie. W przyszłym tygodniu przyjeżdżaja bloczki betonowe i zacznie sie...;)

Musze w końcu wyskoczyć na działke z aparatem i cyknąć kilka fotek na forum.

• 1 month później...

Witam Oławiaków :)

Też zaczynam budowę w Bystrzycy Oławskiej. Wczoraj wkońcu otrzymałem pozwolenie i teraz załatwiam kredyt. Troche mam mało czasu bo od września mam już ekipę, a materiału jeszcze nie mam.

bar_kam gdzie wkoncu kupiłeś bloczki. Ja większość materiałów będę kupował w CDN-e ale bloczki mają drogie.

Jeszcze potrzebuje beton z gruchy no i dachówke zamówić , masakra troche mnie to chyba przerasta.

pozdr

Witam kolejnego forumowicza w naszej grupie oŁawskiej

Będziemy sąsiądami bo my budujemy w Janikowie :D

Jak dla nas CDN jest zdecydowanie za drogi w innych miejscach możesz dostać materiały taniej i szybciej.

Napisz koniecznie jaki projekt wybrałeś i z jakiej pracowni i jaką masz ekipę.

Jeśli załatwiasz kredyt zapraszam też do zaglądnięcia na stronę w muratorze temat banku PKO w ktorej opisałam historie swojego kredytu a było ciekawie!! :D

A to link do stronki z naszym domkiem Edytką

Pozdrawiam

:wink:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1949954#1949954