Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okolice Wrocławia, a konkretnie Oława - WITAM WSZYSTKICH

Recommended Posts

Dziekuję za miłe przyjęcie ;) .

My budujemy projekt z muratora M04a "Wspaniały", a naszymi Bob budowniczymi będzie lokalna ekipa z Dobrzynia AD-MAR.

Do dachu mamy inną ekipę , ale nie pamiętam nazwy.

Generalnie masakra jest z dachówką. Może ktoś z was poleci gdzie kupować i tak aby była dostępna. O Roobenie to chyba można zapomnieć bo terminy dalekie a i ceny nie zapewniają stałej w momencie zamówienie (tak przynajmniej mi mówili w Bystrzycy ). Zastanawiam się nad dachem z Jungemajera. No ale póki co czekam na wyceny.

No i kredyt. Dzisiaj składam wniosek.

• Odpowiedzi 111
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich budowniczych z Oławy. Super, że tylu tu Was.

Chyba i ja sie podłącze do tego nieocenionego źródła informacj,i jezeli pozwolicie oczywiście.

Właśnie składam wniosek o pozwolenie, a zaczne budowe może pod koniec września jak Bóg da i ...Starostwo.

Na początek mam prośbę do wszystkich doświadczonych w boju : szukam dobrego kierownika budowy ! Ekipę budowlańców już mam, chyba są dobrzy ale dobry nadzór to podstawa. Może macie jakieś sugestie dla początkujacej i zielonej budowlanki???

Ps. Jakby co to mój adres : [email protected]

Pozdrawiam wszystkich

Witamy wszystkich Oławian i Oławianki :)

Też się do nich zaliczmy. Nasz domek budujemy w Zabardowicach.

Teraz mamy dylamaty związane z dachówką, projektantką wnętrz i szambem :)

Dachówkowe dylematy to RUPP(BRASS) czy ROBEN /stary nie MAX bo to podobno "słabizna"/ czy może jeszcze coś innego?.

Jeśli chodzi o projektantkę i szambo to będziemy wdzięczni za namiary.

Z góry dziękujemy.

Pozdrawiamy

Rafał i Ula

Witamy serdecznie kolejnych forumowiczów

Ale co mnie martwi niektórzy Oławianie zaniedbują nasza stronke zwłaszcza ci którzy ją założyli

Szkoda bo chetnie pooglądąłbym wasze postepy

U mnie kolejny etap zaczYna sie już jutro buduja szczyty wienieć itd a ok środy wchodzą dekarze ;-))

Już nie moge się doczekać naszego ślicznego daszku dopiero wtedy będzie naprawde widac jak wygląda nasza Edytka.

Czekam na wieści i pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam wszystkich ponownie, widzę, że Grupa Oławska jest coraz liczniejsza. Przepraszam, że nie odzywałem się tak długo ale nawał obowiązków i urlop (a jakże, budowa domu nie wyklucza wyjazdu na urlop, skromnego bo skromnego ale jednak wyjazdu :)) wykluczyły mnie ze społeczności forumowej na chyba 2 miesiące.

Nadal niestety zawalam z fotkami z budowy, qwięc chociaz opiszę na jakim jestem etapie. Mam praktycznie wymurowany parter, w tym tygodniu zaczną powstawać kominy. Strop za jakieś 2 tygodnie, właśnie jutro zamawiam w CDN (cena jak u producenta w Betardzie, taniej niz w hurtowni w której stale brałem towar czyli Tadej w Brzegu.

Pod koniec września będe mieć już więźbę z tartaku (680zł za kubik :)) W Oławie prawie po 900 zł za kubik i nie do dostania.......

A tak ogólnie to ...drogo jak cholera.....ale brniemy dalej....ważne żeby zatrzymać się na liczniku kasy w okolicach 400 tys.... ;))

Czy ja myślałem że będzie tanio? hmmmm, to byłem w duuuuużym błędzie....

powodzenia, postaram się zaglądać częściej i może w końcu foty wrzucę.

Acha, okna nam wycenili na około 35 tys - plastik, kolor, rolety, szprosy, zamki w klamkach - full wypas, acha i moskitiery... bo nie lubie mieć tyłka pociętego przez komary...;)

Witam was Oławianie :D

Niestey mój kierownik sie nie sprawdził, wiec nie polecam

Polecam za to firmę "DACHY Z BLACHY" a zwąłszcza pana Jankowiaka. Brałam tam wszystko na dach. Wówczas miał najlepsze ceny

A tak wogóle to mieszkam sobie juz 5 miesiac i czuję sie jak na wakacjach gdy rano pije kawę na tarasie :D

Pozdrawiam Was i pytajcie, może będe w stanie pomóc. :D

hej

Szparałam i wyszperałam. Znalazłam swoich ziomali!!!! :lol: super

Ja też zaczynam budowe domku. I też jestem z sobieskiego i robie zakupy w Kauflandzie :D

jesteśmy na etapie robienia fundamentów, A dokłądnie ławy sobie pomału schną a my szukamy bloczków.

I mam pytanie do Agnieszki, ta hurtownia w MInkowicach - masz jakieś jej namiary? możesz podesłać. W ogóle jaką hurtownie polecacie na zakup bloczków.

Pozdrawiam mocno

No to witam ziomali ;) A gdzie budujecie?

Jesteście w tym dobrym położeniu, że materiały trochę staniały i z dostępnością jest o wiele lepiej niż kilka miesięcy temu.

Ja brałem bloczki z Tedeja z Brzegu, nie wiem niestety po ile sa teraz, cement jak dla mnie maja po 10,5 za worek ale to z jakimś rabatem, bo trochę kaski juz u nich zostawiłem.

Witajcie

Jeżeli chodzi o dachówkę to polecamy Dachy z blachy z Marcinkowic, dachóweczka była na umówiony czas a jak zabrakło to dokupilismy bez problemu, a i cena też była w miarę najlepsza :)

natomiast wszystkie bloczki kupowaliśmy w oławskim CDNie, ale nie wiem jak teraz sytuacja tam wygląda.

Z ludzi , których moge polecic to jeszcze Pan elektryk ( mam też takiego co moge nie polecać !) oraz Pan od odkurzacza centralnego z Otoku.

Szambo będzie nam robił ziomal z Jaczkowic..ale jeszcze nie wiem jak u niego ze słowem i roboą ..bo to dopiero przede mną :)

pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia i ciepłej zimy dla Nas żebyśmy mogli skończyć nasz budowy :)

Beata

Witam wszystkich bardzo serdecznie :)!

Przypadkiem zauważyłam że powstała grupa budujących w Oławie i okolicy. No to skoro juz Was znalazłam to wypadałoby się przywitać :)

My budujemy swój wymarzony domek w Nowym Otoku, na działkach pana Jarosława Filipa obok szeregówek.

Kończą się murować właśnie ściany parteru.

Wiekszość materiałów konstrukcyjnych mamy z CDN, beton od Pana Litwiniuka a dach i okna dachowe zamówiliśmy tez w hurtowni "Dachy z blachy". Narazie z wszystkich jestesmy zadowoleni.

A ciepła zima rzeczywiście by się przydała, ale ja byłabym zadowolona chociaż z ciepłej jesieni zeby udało się spokojnie przykryć domek dachem :-? a tu koniec lata juz taki zimny i deszczowy :x

Pozdrawiamy :)!

Witaj Beato i Jarku :)

My wybralismy gotywy projekt http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2712d.html

Pozmienialismy w nim pare rzeczy min. to ze garaz jest jednostanowiskowy (niestety dwustanowiskowy nam się nie zmieścił, znaczy się zmieściłby się jakbysmy inaczej ułożyli dom na działce, ale bardziej nam odpowiadało takie ułożenie jak jest ;))

A wam widze już nie dużo zostało do końca :)? ojojoj tylko pozazdrościć :p u nas natomiast na całego plac budowy :roll:

Kiedy planujecie przeprowadzkę :D i ile czasu minęło od wbicia pierwszej łopaty?

Pozdrawiamy :)