kwiutek 22.02.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Witam wszystkich forumowiczów my równierz przymierzamy się do budowy domu jednorodzinnego narazie jesteśmy na etapie spraw papierkowych ale projekt mamy już wybrany teraz interesuje nas co będzie najlepsze do budowy ( jaki materiał ).Budowa będzie w gliwicach budynek podpiwniczony parterowy z poddaszem użytkowym. Zastanawiamy się nad bloczkiem Ytong- ściana zewnętrzna i Silka- ściana wewnętrzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiako 05.04.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Witam, ja również zaczynam budowę domku w Gliwicach:) Również z piwnicą:) Pozdrawiam!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiutek 07.04.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 dzięki za odzew mam nadzieję na dalsze wzajemne wsparcie budujących nie doświadczonych kobiet i pozdrawiam również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiako 07.04.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Czesc:)Mam pytanie, na jakim terenie budujecie domek?My na glinie, ale jest tam wilgotno.Mimo wszystko zdecydowaliśmy się na piwnicę..W jaki sposób planujecie zabezpieczyć piwnicę przed wilgocią?Ja zastanawiam się nad geomembraną. Pozwolonko na budowę już macie?bo my tak :)no i ...pochwalcie się projektem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiako 07.04.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 No i jeszcze jedno pytanko Jaki system ogrzewania planujecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_sid 07.04.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Chętnie dołączę do tego wątku moja działka znajduje się w Pławniowicach jestem na etapie zamawiania projektu i uzgodnień odnośnie mediów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiako 07.04.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witaj, pochwal się jaki projekt zamawiasz:)wklej link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_sid 07.04.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Jestem skazany na projekt indywidualny ze wzglądu na szerokość działki która w najszerszym miejscu ma 19m a w najwęższym 17m. Projekt właśnie się toż jesteśmy po pierwszych poprawkach naszym pierwowzorem był projekt Granat z IGN po wyliczeniach architekta co do kosztów adaptacji gotowego projektu nie będzie zbyt wiele różniła się od indywidualnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiako 07.04.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Bardzo ładny ten granat:)My mieliśmy ograniczenia związane z powierzchnią zabudowy..do 120m..Stąd nasz wybór: http://www.kbprojekt.pl/projekt.php?pro=159&op=PD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Allesandra 07.04.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam serdecznie, ja również rozpoczynam budowę domku w Gliwicach (firma wchodzi od maja). Budujemy na Ostropie Dom w koniczynce2 Archonu http://www.projektydomow.pl (niestety bez piwnicy - wykonawcy odradzili ze względu na poziom wód gruntowych - podobno później więcej z tym problemów jak korzyści). Ogrzewanie planowaliśmy na ekogroszek - ale po rezygnacji z piwnicy zastanawiamy się nad gazem (chociaż boimy się kosztów miesięcznych ogrzewania). A jakie Wy planujecie ogrzewanie - dodam że alternatywnie będzie kominek z rozprowadzeniem ciepłego powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiako 07.04.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Hej My zaczynamy od lipca, bo nasz działka niuzbrojona jest..narazie będziemy ją ogradzać na czas budowy i podłączać media. A ogrzewanie..bierzemy pod uwagę pompę ciepła. Dajemy kilku firmom do wyceny i czekamy..:)aha.. My budujemy w Bojkowie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiutek 08.04.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 No prosze jaki ten świat mały my też budujemy w Bojkowie , ale po przemyśleniach rezygnujemy z podpiwniczenia kotłownia w oryginalnym projekcie w zupełności nam wystarczy tymbardziej iż planujemy ogrzewanie kominkowe oraz gazowe częściowo podłogowe. Narazie czekamy jeszcze na warunki geologiczne pod budowe no i zezwolenie więc nasza budowa ruszy zapewne dopiero na jesień ale to już coś, zawsze jakiś postęp a ja już nie umię się doczekać oj jak to baba jak już sobie coś umyśli pozdrawienia dla wszystkich forumowiczek [u]www.twojprojekt.pl/projekty/sielanka_wersja_b_z_garażem[/u][/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiako 08.04.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 A dlaczego dopiero jesienią??Jak papiery będziecie mieć w porządku to pozwolonko będzie szybko...Fajny domek wybraliście.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiutek 09.04.2008 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Tak myślę bo słyszałam że na warunki geologiczne czeka się dwa miesiące a i ponad dwa z pozwoleniem na budowe to 65 dnii tak przynajmniej mi powiedzieli w Gliwickim UM a z nimi różnie to bywa ale jak pójdzie szybciej to przynajmniej będę mile zaskoczona wasz domek też fajny a w której części Bojkowa budujecie?? jeśli można zapytać i jeśli nie jest to tajemnicą bo my w okolicach ul. siennej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiako 09.04.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Czesc:) Nasza działka jest przy Bojkowskiej na samym końcu, w stronę Gierałtowic Z pozwoleniem na budowę- najważniejsze to złożyć wszystko w komplecie i będzie ok. A gdzie staracie się o te warunki geologiczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_sid 09.04.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Rozumie ze występujecie o określenie warunków geologicznych ze względu na budowę w miejscu gdzie występują szkody górnicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiako 09.04.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Ja zleciłam odwierty, bo chcę poznać warunki wodno-gruntowe, żeby wiedzieć dokładnie jaki typ izolacji zastosować i przyda mi się to wtedy gdy zdecydujemy się na pompę ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiako 09.04.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 A konieczność uzyskania warunków geologicznych wynika właśnie z położenia działki na szkodach górniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiutek 10.04.2008 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 my potrzebujemy zwykłe warunki pod budowę na naszej działce stoi już dom stary przedwojenny a warunki geologiczne potrzebne nam są do zbrojeń fundamentowych my mamy wpływy dwóch kopalni sośnica-makoszowy i knurowa ale wczoraj pani mnie pocieszyła że to nie trwa tak długo jak myślałam i pod koniec kwietnia warunki powinny być gotowe a więc może uda się wcześniej zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiutek 10.04.2008 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 a propos na jakiej zasadzie dziala ta pompa ciepła i jakie ma funkcje bo pierwszy raz słyszę o czymś takim??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts