gosiako 10.04.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Pompy ciepła przekształcają energię słoneczną zgromadzoną w ziemi, w wodzie lub w podłożu skalnym w ciepło do ogrzania domu. Trudno to pokrótce opisać, wpisz sobie do wyszukiwarki, tam znajdziesz szczegóły. Według mnie jest to inwestycja warta zachodu, szczególnie ze względu na idące w górę ceny innych źródeł ciepła jak i ze względu na ekologię.Jest to kosztowne, ale mam nadzieję, że się zwróci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiako 10.04.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 my potrzebujemy zwykłe warunki pod budowę na naszej działce stoi już dom stary przedwojenny a warunki geologiczne potrzebne nam są do zbrojeń fundamentowych my mamy wpływy dwóch kopalni sośnica-makoszowy i knurowa ale wczoraj pani mnie pocieszyła że to nie trwa tak długo jak myślałam i pod koniec kwietnia warunki powinny być gotowe a więc może uda się wcześniej zacząć Super!!!To szykujcie się żeby szybciej zaczynać!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiutek 10.04.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 to co piszesz o tych pompach cieplnych to bardzo ciekawe dzięki za wyjaśnienia reszte doczytam w necie ale już wiem mniejwięcej o co chodzi a co do budowy to tak znowu wszystko spada na moją głowę bo mąż całymi dniami w pracy ale my kobiety budujące ..................damy przecież rade ze wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiako 10.04.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Mój też cały zas w pracy albo pracuje w domu... Chyba poznamy się na rzeczach o których do tej pory nam się nie śniło ja ostatnio czytałam o izolacjach fundamentów znawczyni z bożej łaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiutek 10.04.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 tak ja czytałam o materiałach budowlanych i zastanawiamy się czy budować dom z ytonga i silki jak w projekcie oryginalnym czy zmienić technologię budowy na porotcherm lub inny materiał jeszcze sami nie jesteśmy zdecydowani ale bardziej skłaniam się ku ceramice a wy macie już wybraną technologię?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiutek 10.04.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 do okoła nas jeśli budują się domy to właśnie z porotermu (ceramiki) niewiem z czego to wynika może z terenu na jakim chcemy budować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiako 10.04.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 My budujemy z pustaków keramzytowych Dziś byłam sobie na działkę zerknąć...boooję się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiutek 11.04.2008 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Ja się nie boję jestem życiową optymistką i gdyby nie ja to skończyło by się tylko na pomyśle albo na rozmowach o budowie bo mąż też mówi że cholernie boi się zacząć budować "ajak pójdzie coś nie tak różne rzeczy się zdarzają" ale nie możemy dalej tak mieszkać na kupie z teściową w dwuch pokojach i małym dzieckiem każde z nas ma swoje potrzeby i to mnie mobilizuje najbardziej jeśli mam jakieś wątpliwości, i mój optynizm zaczyna działać BĘDZIE DOBRZE......GŁOWA DO GÓRY JUTRO BĘDZIE LEPSZY DZIEŃ KEEP SMAILING Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiako 11.04.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Czesc:) To ma Twój mąż szczęście,że ma taką dzielną żonę U nas jest na odwrót:mąż zawsze do przodu, a ja "a jak..." Ale dobrze, że nie dwóch pesymistów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_sid 11.04.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Widzę ze nie tylko nas nękają pewne rozterki związane z rozpoczęciem budowy, ale rozważamy wszystkie ze i przeciw to chyba normalne na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiako 11.04.2008 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Rozteki, wzloty i upadki, radość i nerwy, deprecha budowlana wszystko przed nami, ważne żeby iść do przodu u czekać na grilka we własnym ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiutek 11.04.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 tak najważniejsze to być optymistą i czasem zaryzykować mąż to wolał by kupić gotowy ale mając własną działkę to przecież głupota!!!!!!!! więć trzeba zakasać rękawy i do roboty!!!!!!!!!!!!!!!!! no moje panie budujące uszt do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiako 11.04.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 My dzisiaj odbieramy wyniki badań z odwiertów....Mam nadzieję, że nie płynie pod nami rzeka i że...da się tam wybudować dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiutek 14.04.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Cześć i jak odwierty?? wporządku można budować?? mam nadzieję że tak pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 14.04.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 a my budujemy w przyszowicach pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 14.04.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Czy jedną nogą jeszcze w Gliwicach, a drugą w Mikołowie się łapię do grupy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiutek 15.04.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Jasne wszyscy chętni są mile widziani na naszym forum im więcej tym lepiej to zawsze lepszy bo szerszy punkt widzenia na każdy nasz problem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiako 15.04.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witamy Przyszowice i Mikołów:)Chwalić się tu natychmiast projektami, postępami i wszystkim:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiako 15.04.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Luuuudzie...czytałam dziennik Karpatki...szczęśliwa kobieta tyle już ma za sobą PODZIWIAM!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 16.04.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 A ile przed sobą To, że nadal szczęśliwa, zakrawa o odrobinę szaleństwa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts