Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Kornelia

Gość Kornelia Chełm

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 120
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas znowu zmiana! Jeszcze do wczoraj wieczorem strych miał zostać na razie strychem i zgodnie z projektem bez okien połaciowych. Ale nasz fachman od dachu zadał pytanie którędy na dach bedziecie wchodzic w razie czego? No i co ?!!!! Mieliśmy w takim układzie kupic wyłaz dachowy ale doradził, że jesli ma być wyłaz to lepiej juz okno obrotowo-uchylne. I do godz. 20.00 wczoraj było jedno okno, które dzisiaj miałam zamówic.Ale dzisiaj rano juz wyszły cztery okna- tak w razie czego. A może kiedyś ten strych zagospodarujemy. Szok, 1000 zmian na minutę, ale może to i dobrze. A jak Wam idzie? Piszcie, piszcie :D

• 2 weeks później...

Witam zgodnie z obietnicą przesyłam zdjęcia naszej Kornelii. Ciekawe co o tym sądzicie......

Dziekuję Ci Sylwio za link do wkleja nia fotek, miłej lektury. Na niektórych zdjęciach widać mojego syna jako inspektora budowy nr II, bo inspektorem nr I jest mój ojciec również widoczny na fotkach.

http://foto.onet.pl/d58cp,a9akcocc0cco,u.html?V=1 :o

Tak. Zrobiliśmy je. I bardzo poecam, bo wyglądaja cudnie. Bez nich całe wejście straciłoby urok (moim zdaniem). Wymurowaliśmu je z bloczków i obłożyliśmy płytkami klinkierowymi takimi jak na całym "ganku" . Jak będziesz chciała zdjęcie, to Ci przeslę.

Pozdrawiam :)

Tak. Zrobiliśmy je. I bardzo poecam, bo wyglądaja cudnie. Bez nich całe wejście straciłoby urok (moim zdaniem). Wymurowaliśmu je z bloczków i obłożyliśmy płytkami klinkierowymi takimi jak na całym "ganku" . Jak będziesz chciała zdjęcie, to Ci przeslę.

Bardzo proszę o zdjęcie :p Dziękuję i pozdrawiam.

A ja budiję jakieś 2 km za Tobą - patrząc od strony Warszawy - w Izabeli (za Zakrętem). Budynek jest jeszcze bez tynków, ale ocieplony i jestem na etapie ocieplania dachu, kładzenia glazury i terakoty ( garaż już jest wyłożony)wyboru drewna, itd. - słowem najtrudniejsza i najbardziej kosztowna część budowy. I donice też zostawiam - wg mnie też dodają uroku projektowi :)

Jakbyś miała namiary na jakiś dobrych glazurników - byłabym wdzięczna za kontakt.

A może masz jakieś zdjęcia do podesłania...

My trochę pozmienialiśmy wewnątrz i na zewnątrz (oczywiście błędów się nie udało ominąć - ale takie są uroki budowania) - tak czy inaczej prace trwają i mamy nadzieję przeprowadzić się latem do nowego domku :)

Zmieniliśmy m.in. taras, skos, uskok na ścianie garażowej budynku, okna. A co Wy zmieniliście? I jak prezentują się teraz te zmiany?

Pzdr

D+A

My zrezygnowalismy: z przypór-teraz żałuje troszkę :-?, ale w ich miejsce zrobimy bonie, z kominka zewnętrznego, wyprostowalismy dach, kominy proste, okna. Garaż wydłużyliśmy o 1m. W środku tylko przenieślismy małe wc w miejsce garderoby przy wiatrołapie. I chcemy wyprostować skos w łazience.

My zrezygnowalismy: z przypór-teraz żałuje troszkę :-?, ale w ich miejsce zrobimy bonie, z kominka zewnętrznego, wyprostowalismy dach, kominy proste, okna. Garaż wydłużyliśmy o 1m. W środku tylko przenieślismy małe wc w miejsce garderoby przy wiatrołapie. I chcemy wyprostować skos w łazience.

Kominek zewnętrzny, kominy też zmieniliśmy. Wewnętrzny kominek przesunięty i pewnie jeszcze parę zmian wewnątrz, ale nie pamiętam i chyba łatwiej pokazać niż opowiedzieć o nich.

Wobec powyższego, masz może jakiś plan w wersji elektronicznej z naniesionymi zmianami? Jak zaktualizuję własne, podeślę Ci swój projekt w jpg.

Pzdr

Bardzo proszę o zdjęcie :p Dziękuję i pozdrawiam.

Dzień Dobry, czy ja tez mogłabym dostać takie zdjątko z donicami, my też z nich nie rezygnujemy. I mam jedno pytanko czy przyprory wylewaliście czy były murowane. U nas na wiosnę będą właśnie brać się za przypory, schody i taras. Dziekuję :D