Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Kornelia

Gość Kornelia Chełm

Recommended Posts

• Odpowiedzi 120
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich po dłuższej nieobecności.

U mnie wreszcie stanęły ściany od jutra ruszam ze stropem a pod koniec maja mają przyjść fachowcy od dachu.

Więc posuwa się nieco do przodu.

Sylwio ja planuję dać 20cm + 10cm wełny na ocieplenie poddasza.

Postaram się wkleić jakieś zdjęcia w najbliższych dniach bo u mnie bardzo dużo zmian w stosunku do oryginału.

• 2 months później...
  • 1 month później...

Witam,

wlasnie zaczelismy wczoraj budowe naszej Kornelii. to nasz pierwszy dom i jeszcze nie bardzo wiemy co i jak z czym polaczyc ;) mam nadzieje na troche wsparcia od bardziej doswiadczonych budowniczych. szczegolnie cenne juz okazaly sie uwagi sylwii13 :D

postaram sie zbudowac podobny blog/dziennik jak wy.

nasz plan to wporwadzic sie przed Bozym Narodzeniem i mysle, ze mamy duze szanse - wiekszosc 'ciezkich' i trodno dostepnych materialow juz kupiona. ekipy sa gotowe i kasa na budowe jest. nic tylko sie sprezac ;)

ponoc tak, jesli sie robi sciany "na mokro" np laczenia z zaprawy cementowo-wapiennej lub tynki mokre (np tradycyjne wapienne)

przy gipsowych juz tak nie jest a z plytami GK to juz wogole luz.

no i jesli sciana jest np z Ytonga lub innego bloczka z betonu komorkowego laczonejgo na klej, to juz nie musi wysychac.