Ewelinka 12.08.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 co masz na myśli piszac projekt na kuchnię?chodzi Ci może o ustawienie mebelków oraz urządzeń elektrycznych? Panowie jakoś nie mogę się doszukac na projekcie wentylacji tej dużej łazienki. Podpowiedzcie jak Wy macie w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris1605 12.08.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Cześć Wam Co do wentylacji w lazience to ma byc z drugiego komina, tego przy pokoju. Ja go nie robie a wentylacje wyprowadze przez poddasze. Miedzy garazem a domem u mnie bedzie dodatkowy komin. tam bedzie nasza kotlownia. Co do kuchni to szukamy rozwiazania na ustawienia mebelkow. Mamy do wyboru albo normalny uklaad z projektu albo z wneką za kominem.Komin i tak przesunelismy troche w strone sciany frontowej. Kominek w takim ukladzie nie bedzie prawie wystawal. Po rozmowie z Pania projektant oczekujemy na przesylke z projektem. Ma byc w nim poprawiona wieźba dachowa i wszystkie rzuty Cisa z użźytkowym poddaszem. A, jeszcze jedno na poddaszu tam gdzi ma byc lazienka my robimy duza sypialnie z bezposrednim przejsciem do lazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 20.08.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Witajcie !!!Widać jesteście strasznie zapracownani, ze ni słowa nie piszecie.Ewelinka robię tak jak Ty , podpiwniczam, w piętek zleciłem arhitektowi naniesienie poprawek do projektu, ma być gotowy na połowę września.Kris piersze cegły już połozone ????A ha...obszedłem energetykę, no przynajmiej teoretycznie czekam teraz na ostateczne pismo by mieć papier, a tak na marginesiemam większą działkę, bo musiałem dokupić 3m na całej szerokości.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris1605 22.08.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Czesc Wam Jutro mury zaczynaja sie piąć do góry. Dzisiaj wstawialem palety na plyte slepej wylewki takim malym podnisnikiem. Nawiasem mowiac bardzo sprytne uzadzenie. 38 palet w 1.30h. Jesli mi sie uda wrzuce pare fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 08.09.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Hej Witajcie co w waszych murach słychać ????? A dokładniej u Ewelink i, bo Krisa trochszkę podglądam i jak powiedział : stawia ,..... powoli bo powoli ale do góry, po niedzieli aura bardziej sprzyjająca byc ma - to też i "kwiatki" staną na murze zapewne. A ja czekam do poniedziałku na odpowiedź z CUDU czy ZUDU i jedno i drugie dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 09.09.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Hej Witajcie co w waszych murach słychać ????? A dokładniej u Ewelink i, bo Krisa trochszkę podglądam i jak powiedział : stawia ,..... powoli bo powoli ale do góry, po niedzieli aura bardziej sprzyjająca byc ma - to też i "kwiatki" staną na murze zapewne. A ja czekam do poniedziałku na odpowiedź z CUDU czy ZUDU i jedno i drugie dziwne. no witajcie koledzy-budowniczy CIS-a my juz na ten rok skończylismy prace budowlane. mamy skończoną piwnicę (przykryta stropem) oraz ławy a na nich - w zależności od wyskokości gruntu - 4-5 warstw bloczka betonowego. teraz tylko trzeba to zabezpieczyć na zimę i...laba do 15-05-07 mają mi zrobić prą - koszt ok. 2200 zł ale podciągna mi na działkę kabel oraz założą skrzynkę. jeśli idzie o wode to mam już projekt (zrobiły mi nasze lokalne wodociągi - wychodzi taniej) - koszt 463 zł i teraz coś tam muszę odczekać - chyba 30 lub 45 dni i potem firma mi wykona wykop i położy i na końcu będe musiała poprosić wodociągi żeby łaskawi podłączyły mnie do sieci - oczywiście jak sie domyślacie nie za friko tylko coś kole 1000-1200 złno i wtedy będę juz miała działkę "wyposażoną" w media w przyszłym roku planujemy zrobić ściany oraz przykryc je dachem. a jak tam u Ciebie Kris - jakie założenia na ten rok? pozdrawiam tomasz3211 chyba chodzi o tajemnieczy ZUT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 09.09.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 tomasz3211 chyba chodzi o tajemnieczy ZUT w ten sposób okazałem swoje zdenerwowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 14.09.2006 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 ZUDT przeszedł pozytywnią weryfikację teraz tylko starostwo składam w najbliższym czasie i do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 14.09.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 A co do Krisa to ciągnie mury ostro, jeśli aura mu posprzyja to kto wie.... dachem przykryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 16.09.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Tomasz 3211 a Ty kiedy tak realnie oceniasz zakończenie budowy Twojego Cis-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 16.09.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Ewelinko ja jeszcze nie zacząłem. a Ty o kończeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 17.09.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Ewelinko ja jeszcze nie zacząłem. a Ty o kończeniu no tak budowa to wielka niewiadoma ale taki mniej więcej można oszacować jak długo sie ma zamiar człowiek budować. znam wiele osób co biora po 250-300 tyś kredytu i fruuu... wprowadzają sie po roku od rozpoczęcia budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris1605 17.09.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Witajcie Tak jak Tomek pisal mury ida do góry, a raczej juz poszly. Nad garazem z racji nizszego poziomu mamy strop zalany oczywiscie. Nad reszta sa juz ulozone belki i strop FERT. Po niedzieli zostanie tylko do zrobienia wieniec do okola i kolo srody jak pogoda dopisze zalewamy. Potem scianki kolankowe i chcemy jeszcze polozyc dach. Mamy nadzieje ze zdazymy przed zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 17.09.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Witajcie. Ewelinka nasz rację tylko to potem trzeba spłcić, ja tam wolę trochę dłużej ale bez większych "zaciągnięć", co nie znaczy ze wystarczy mi kasy na całość. Materiały trochę koszktują, szczególnie te wykończeniowe. Ale jak uda mi się postawić to sobie poradzę, stopuja mnie tylko fundamenty bo nie ma mi kto ich zriobić, a pozoloenie będzie lada dzień, z resztą sobie poradzę - do tej pory wszystko robię sam, no za wyjątkiem koparki - i reszte zrobię sam, no może z jakimś pomocnikiem kumatym. ale cotam . Kris nie zatrzymuj sie ani na chwilę, przykrywaj , bo nie moge sie doczekać tego widoku z dachem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 18.09.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Witajcie. Ewelinka nasz rację tylko to potem trzeba spłcić, ja tam wolę trochę dłużej ale bez większych "zaciągnięć", co nie znaczy ze wystarczy mi kasy na całość. Materiały trochę koszktują, szczególnie te wykończeniowe. Ale jak uda mi się postawić to sobie poradzę, stopuja mnie tylko fundamenty bo nie ma mi kto ich zriobić, a pozoloenie będzie lada dzień, z resztą sobie poradzę - do tej pory wszystko robię sam, no za wyjątkiem koparki - i reszte zrobię sam, no może z jakimś pomocnikiem kumatym. ale cotam . Kris nie zatrzymuj sie ani na chwilę, przykrywaj , bo nie moge sie doczekać tego widoku z dachem . i tu sie z Tobą zgodzę całkowicie. jak tez wolę dłużej sie budować ale za to bez większych kredytów które - niestety - fajnie sie bierze ale gorzej spłaca. jak już mieć stryczek na szyji to lepiej cieńki niż gruby pewno bez kredytu sie nie obejdzie ale jak już to na wykończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 18.09.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Witajcie, po dluższej przerwie przyłaczam sie do dyskusji zwlaszcza ze bedzie jeszcze jeden cis w okolicach Rzeszowa. Bardzo chetnie wymienie sie nabytym doswiadczeniem w tej materii i chetnie wyslucham wasze uwagi. Moje spostrzeżenia to takie ze dostalem projekt jako WERSJA PARTEROWA a nie z uzytkowym poddaszem.Oczywiscie wg Pani projektant to niewielkie zmiany. Dokladnie popatrzcie na wyliczenia wiezby dachowej. Kompletnie skopany. Ja dostalem zestawienie na dach , calosc 6,5 kubika. Brakowalo slupów, kalenic .i polowe krokwi. Dopiero po tel rozmowie otrzymalem nowe zestawienie. Mialo byc OK. Dalej sa jeszcze pomylki. U nas na budowie mamy gotowe lawy i przygotowujemy do scian fundamentowych. W tym roku planujemy zakonczyc calosc dachem Pozdrowionka kurcze Kris wracam do Twoich uwag dot. projektu i wyliczeń na dach. Musze sie przyjrzeć swojemu projektowi. Możesz mi powiedzieć czy poprawili Ci juz wszystko? Kiedy kupowałeś swój projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DecemberKa 18.09.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 19.09.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 A może pochwalicie się jakim rodzajem betonu komórkowego budujecie? i jak zamierzacie ocieplać? ja miałam budować z Kolbuszowej - grubość 36 cm, ściana jednowarstwowa czyli bez ocieplania. ale jako że nie zaczęłam jeszcze budować ścian to nie wiem czy nie wybiorę innego producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 19.09.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Witam Buduję cis 02 lustrzane odbicie,jestem na etapie stanu surowego zamkniętego.Projekt bez użytkowego poddasza ,kupiony w sierpniu 2005.Zmieniłem 3 rzeczy,zrezygnowałem z drzwi łączących kotłownię z kuchnią oraz ze ścianki w kotłowni oddzielającą spiżarnię i pomniejszyłem okno w lazience ,został sam środek wykuszu.Buduję z betonu komórkowego ze Śniadowa .Domek prezentuje się całkiem fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 19.09.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Witam Buduję cis 02 lustrzane odbicie,jestem na etapie stanu surowego zamkniętego.Projekt bez użytkowego poddasza ,kupiony w sierpniu 2005.Zmieniłem 3 rzeczy,zrezygnowałem z drzwi łączących kotłownię z kuchnią oraz ze ścianki w kotłowni oddzielającą spiżarnię i pomniejszyłem okno w lazience ,został sam środek wykuszu.Buduję z betonu komórkowego ze Śniadowa .Domek prezentuje się całkiem fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts