Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Stargard Szczeciński i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 127
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witam

Stosunkowo niedrogi konglomerat ma MS (ten od okien). Z tym, ze ja nie lubie tego oddzialu w Stargardzie. Wszystko zalatwiam na Gdanskiej w Szczecinie. Ceny parapetow z konglomeratu byly tam nizsze niz w np Castoramie. Oczywiscie maja tez plyty na blaty.

Kamien w dobrej cenie (ale nie wiem czy konglomerat tez) byl kiedys w Granicie na Gdanskiej w Stargardzie.

Dobry wybor kamienia (ale tu rowniez nie wiem jak z koglomeratem) jest tez w zakladzie pomiedzy Reptowem a Cisewem.

pozdrawiam

Konrad

Właśnie wracam z MS na Podleśnej. Zamówiłam u nich parapety zwykłe, ale nie takie ze sklejki, jak ja to mówię, ciężkie i solidne. Jestem zadowolona, tyle tylko, że okres oczekiwania to aż 10 dni no i oni nie montują, no nie zajmują się tym.

Mają też konglomerat i kamień, ale ceny są zabójcze. Za kamień wołają od 800 zł w zwyż :o .Wiem, że to drogi materiał, ale dużo przesadzili, miałam ofertę za 600 :D 8)

Konglomerat też mają bardzo drogi, będę szukać gdzieś jeszcze.

Witajcie...

pytanie.. nie potrzebuje ktoś szamba betonowego? szukam chętnego na transport zbiornika z Radomia, ceny dużo niższe niż w naszej okolicy. Na samochód wchodzą 3 szamba, na razie jestem ja i jeszcze jedna osoba, brakuje trzeciego chętnego.

po szczegóły proszę na priv

pozdrawiam

maksiu

Właśnie wracam z MS na Podleśnej. Zamówiłam u nich parapety zwykłe, ale nie takie ze sklejki, jak ja to mówię, ciężkie i solidne. Jestem zadowolona, tyle tylko, że okres oczekiwania to aż 10 dni no i oni nie montują, no nie zajmują się tym.

Mają też konglomerat i kamień, ale ceny są zabójcze. Za kamień wołają od 800 zł w zwyż :o .Wiem, że to drogi materiał, ale dużo przesadzili, miałam ofertę za 600 :D 8)

Konglomerat też mają bardzo drogi, będę szukać gdzieś jeszcze.

MS na Podleśnej to nieporozumienie.. teraz jeszcze na bydgoskiej w jest drugi punkt z produktami MS, ale nie znam cen.

ja na szczęście załatwiłem sobie parapety w okazyjnej cenie z marmuru

może warto by popytać kamieniarzy? oni też zajmują sie takimi rzeczami

pozdrawiam

m.

Witam Grupę Stargardzką.

Mam pytanie do tych , którzy musieli sobie radzić z przygotowaniem działki po budowie do założenia ogrodu przy pomocy ciężkiego sprzętu - z czyich usług korzystaliście? Ja wybudowałem się w Zieleniewie , chciałbym pozbyć się korzeni i wszelkich pozostałości w gruncie po bzach, różach i innych chaszczach, no i mam pecha bo chyba umawiam się z nie tymi ludźmi co powinienem. Najpierw jeden taki Pan z Reptowa dwa razy mnie olał a teraz jakoś mnie zbywa pewien rolnik z Kunowa. Doradźcie proszę co robić?

Jezu, u mnie też tyle korzeni i pozostałości po samosiejkach. nie wyobrażacie sobie ile ja miałam modych dąbków na działce i nawet nie wiadomo skąd, bo w pobliżu żadne dęby nie rosną :o

Ciężko będzie wyczyścić ziemię z takiej ilości korzeni , cienkich, ale długich , ręcznie się nie da :cry:

Witam Grupę Stargardzką.

Mam pytanie do tych , którzy musieli sobie radzić z przygotowaniem działki po budowie do założenia ogrodu przy pomocy ciężkiego sprzętu - z czyich usług korzystaliście? Ja wybudowałem się w Zieleniewie , chciałbym pozbyć się korzeni i wszelkich pozostałości w gruncie po bzach, różach i innych chaszczach, no i mam pecha bo chyba umawiam się z nie tymi ludźmi co powinienem. Najpierw jeden taki Pan z Reptowa dwa razy mnie olał a teraz jakoś mnie zbywa pewien rolnik z Kunowa. Doradźcie proszę co robić?

Ja bralam takiego pana z samochodem hds + koparka z wielgowa porzadkowali gruz tanio i dobrze podaje tel 0601-688083.

Dzięki bryta i KAS01 za info w sprawie porządków na działce. Ale wiecie - rodzina mi podpowiada, że jeśli te pozostałości w ziemi przykryje się świeżą , żyzną ziemią (a właśnie zaczynam to robić ) , zasieje trawę którą potem oczywiście będzie się systematycznie kosić, to te wszelkiej maści krzaczyska nie będą miały szansy się przebić. Co Wy na to?

Dzięki bryta i KAS01 za info w sprawie porządków na działce. Ale wiecie - rodzina mi podpowiada, że jeśli te pozostałości w ziemi przykryje się świeżą , żyzną ziemią (a właśnie zaczynam to robić ) , zasieje trawę którą potem oczywiście będzie się systematycznie kosić, to te wszelkiej maści krzaczyska nie będą miały szansy się przebić. Co Wy na to?

Nie do konca .

Ja mam tak z dzika trawa .Przykryta gruba warstwa ziemi i wcale nie gnije .

Jak wykopuje dolki pod drzewka to az trudno lopate wbic :-?

Ja tak mialem z krzakami. Mialem na dzialce takie zaglebienie na jakies 0,5m (przed wojna byla tam fontanna, do ktorej prowadzily schody z dwoch stron). Te obnizenie terenu podobalo mi sie (bo schody i fontanna wciaz tam byly), ale gdybym je tak zostawil, to rury od kanalizacj szly by prawie po wierzchu. Wiec podczas zdejmowania humusu pod dom, teren zostal wyrownany. Krzaki ktore tam rosly wycialem rok wczesniej, pozostawiajac korzenie. Po dwoch latach od ich zasypania kopalem tam row na kanalizacje. Droga przez meke. Nawet szpadlem nie dalo sie ciac tych korzeni. Musialem uzywac sekatora. Nic, a nic sie nie rozlozylo. Byc moze potrzeba wiecej czasu. Na szczescie z korzeni tych nie przebijaja sie na powierzchnei mlode pedy. Chyba za daleko.

pozdrawiam

Konrad

• 1 month później...