Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kerbud 1 zawolal 2000 za SSO okolo 10 do 12 wizyt na budowie,kierbud 2 zawolal mi narazie 1500 ale jeszcze bedziemy rozmawiac ,mniej napewno nie bedzie.

Co do kanalizy to wlasnie ciagna nam na naszej ulicy :D no i problem z glowy. tak mi sie wydaje przynajmniej.

• Odpowiedzi 134
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to trzymamy kciuki, moze okaze sie ze nie taki diabel straszny :wink:

No i jednak nie do końca tak miło - mam się pytać za dwa tygodnie o "warunki", skrzynkę oczywiście stawiam sam, ciągnę kabel od słupa (przez ulicę, więc kiepsko) chyba, że...

...sąsiadka pozwoli na założenie podlicznika - prywatnie - bez udziału enei.

Dla naszej ulicy projekt juz jest ,zostalo tylko wykonanie przylacza.

Ponoc jest szansa ze szybciej to zrobia.

Projekt zrobili bardzo szybko tylko 10 miesiecy :D

Ja buduję się przy w pełni zelektryfikowanej ulicy pośrodku wioski a mimo to sprawa się ślimaczy "bo mają 12 miesięcy na projekt i jak chciałem szybciej to powinienem sam wykonać projekt to bym miał szybciej". Tylko, że przy rozmowach wstępnych i podpisywaniu umowy nikt mi o takiej możliwości nie mówił...

Kerbud 1 zawolal 2000 za SSO okolo 10 do 12 wizyt na budowie,kierbud 2 zawolal mi narazie 1500 ale jeszcze bedziemy rozmawiac ,mniej napewno nie bedzie.

Raczej nikłe szanse.

A ekipę już znalazłeś/wybrałeś? :)

Raczej nikłe szanse.

A ekipę już znalazłeś/wybrałeś? :)

ekipe szukam ,sprawdzam ceny od 18500 za mury do uwaga 67 000.

ta za 18500 ma caly sprzet oprucz koparki.w cenie wszystko lacznie schody, scianki i oblozenie klinkierem komina itd.

ta za 18500 ma caly sprzet oprucz koparki.w cenie wszystko lacznie schody, scianki i oblozenie klinkierem komina itd.

To nad czym się jeszcze zastanawiać? :)

Ja niestety nie mam tyle szczęścia - poniżej 50 000 nic nie znalazłem :cry: :cry: :cry: :cry:

Jak już się zdecydujesz, to daj mi na priva namiary do jakiejś w miarę taniej ekipy ;)

To nad czym się jeszcze zastanawiać? :)

Ja niestety nie mam tyle szczęścia - poniżej 50 000 nic nie znalazłem :cry: :cry: :cry: :cry:

Jak już się zdecydujesz, to daj mi na priva namiary do jakiejś w miarę taniej ekipy ;)

ta tania ekipe mam z ogloszeia ,wiec musze dokladnie ja sprawdzic. podobno duzo postawili w bydzi i poznaniu.zobaczy sie.

namiary jakes mam i ci wysle ale nic sprawdzonego bo dopiero zamiezam budowac :D

Wielkie dzięki :D

może być na praca.budowa[małpa]gmail.com :) albo na forumowego priva

witam . dopisuję się do grupy na razie czekam na decyzję dot:warunków zabudowy ( i już mam dość urzędów ,a gdzie tu do wbicia pierwszej łopaty)

Witam.

Gdzie bedziesz sie budowal?

Mialem tam kupic dzialke na otorowskiej kolo kosciola i przystanku :D spoko blisko do miasta.

Ja też rozglądałem się za działką na Łęgnowie ale w końcu znalazłem coś innego :)

PS. gugx jak wybieranie ekipy Ci idzie? :)

Hej Wam.

Ja natomiast nie mam co robic, wszytsko w rekach architektki. A ze mamy tez inna impreze na glowie (wlasne wesele ;)) to stwierdzilismy ze najwyzszy czas sie tym zajac, choc ciezko bo duzo bardziej przezywam budowe ;) Juz sie boje jak to bedzie, bo zamiast po forach slubnych buszuje po budowlanych :lol:

Oczywiscie nadal nie mam kierownika, ale moze moja architektka (nie wiem czy to gramatycznie poprawne ale jestem za rownouprawnieniem ;)) da sie namowic, krecila nosem ale bierze 200 zl od wizyty a wizyt ponoc z 5 potrzebnych. Sie zobaczy.

Pozdr.

Magda

CitroCerber napisał

ja też rozglądałem się za działką na Łęgnowie ale w końcu znalazłem coś innego

no może Łęgnowo to nie Niemcz hihi ale w Niemczu też tak kiedyś wyglądało

Mialem tam kupic dzialke na otorowskiej kolo kosciola i przystanku :D spoko blisko do miasta.

Ja też rozglądałem się za działką na Łęgnowie ale w końcu znalazłem coś innego :)

PS. gugx jak wybieranie ekipy Ci idzie? :)

jutro znajomi jada porozmawiac z jednym fachowcem :wink: do barcina,zobaczy sie.

Się pochwalę - złożyłem papiery dot. pozwolenia na budowę do startostwa. Jak wszystko pójdzie dobrze to w marcu powinienem wbić łopatę :)

widze, ze pozwolenie juz masz- gratuluje :D mam pyt. gdzie składałes swoje podanie o pozwolenie, bo ja składałam w podobnym terminie i jeszcze nie mam :(

A tak to zła jestem na pogode bo jeszcze czlowiek nie zacza a juz musi przez nia wszystko przesunac :(