Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających WIOSNĄ 2009/ Bydgoszcz i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 134
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ruszylismy :D Korzenie wykopane, humus zdjety! Jutro kopiemy dalej. Niestety przez pogode dalsza robota ruszy od poniedzialku, bo nie chce aby mi ludzie w dole pozamarzali :D

ale przecież w nocy nie będą kopać :) ;)

kopali od 8 rano! Dla mnie to srodek nocy bo ja z synkiem o 11 wstaje :D i wykopali w 2 godziny! Przyznam, że koparkowy nam sie super trafił i tani nas wyszedł. Geodeta tez ekstra i jeszcze 50 zl oddał bo stwierdził, ze szybko poszło (wpadła ekipa 3 osobowa ze sprzetem to szybko poszło- 1,5h)! Oby tak dalej :D

Jak się wszyscy chwalą to ja też :) u nas fundamety skończone, zaizolowane :)

Nawet zasypane z zewnątrz i w środku. Niestety nie przewidzieliśmy tego że aż tyle piachu się zmieści w te fundamenty, weszło 10 łódek i do tego 1,5 dnia koparkowego. Ta przyjemność kosztowała nas 4 tyś :o

Na szczęście nie bedzie trzeba przywozić czarnoziemu bo gleba rodzima jest bardzo wysokiej klasy i można bez obaw zakładać na niej trawniczek, jak się tylko ociepli to się tym zajmę :)

Jak się wszyscy chwalą to ja też :) u nas fundamety skończone, zaizolowane :)

Nawet zasypane z zewnątrz i w środku. Niestety nie przewidzieliśmy tego że aż tyle piachu się zmieści w te fundamenty, weszło 10 łódek i do tego 1,5 dnia koparkowego. Ta przyjemność kosztowała nas 4 tyś :o

Ja mam prawie skończone ściany piwnicy, piasku zostało aż nadto i nie będę go wsypywał z powrotem :)

Witam. my mamy domek 10X12 fundament na 7 bloczków. jeśli chodzi o ceny to najpierw zawołano 200 od wywrotki , mąż ma dobry bajer i zniżył na 160 ale w rezultacie załatwił po znajomości 250zł za łódkę która była jak 2 wywrotki. Więć nie chcę Cię martwić INEZ2007 ale możesz zapłacić nawet więciej. Tym bardziej że my zapłaciliśmy za 10 łódek a 2 łódki mieliśmy gratis bo mąż uważał ze poprzednie nie były tak pełne jak oczekiwał (znajomości robią swoje) nie wiem dokładnie ile to m3 ale trochę tego było. te 4 tyś to razem z koparkowym który brał chyba 70 zł za godzinę (też znajomy) Człowiek by nie pomyślał ile takie rzeczy mogą kosztować

U nas w poniedziale wpadła ekipa a w srode zalewaja ławy :D szybko to idzie, musze sie zastanowic jaka izolacja, ocieplenie- jest tyle opcji :o Co Wy dawaliscie?

Ja będę dawał AUSTROTHERM - PŁYTA STYROPIAN EPS 035 PARKING - kosztuje to około 270-280 zł za m3.

No i jednak będzie coś innego - Styropian EPS 100, bo były problemy z dostaniem pierwotnego materiału. Pojechałem do producenta (Genderka) i chciałem wziąć styropian 200 ale powiedzieli mi, że nie ma sensu bo 100 jest wystarczająca jeśli dookoła budynku nie będzie jeżdżone ciężkim sprzętem a szkoda przepłacać ("200" jest jakieś 2x droższa niż "100")

Właśnie kupiłam styropian EPS 200 Genderki - cena 183zł brutto za m3, a EPS 125zł, więc różnica nie jest aż taka duża. Lepsze ceny niż u producenta są w ICMARKET.PL, jeżeli chodzi o Genderkę. 20m3 dowiozą gratis w Bydgoszczy.

No proszę... ja miałem EPS 100 za chyba 130 i EPS 200 za 230...

No i ja nie potrzebowałem 20m3 tylko 8 :)

Próbowałem znaleźć ten ICMarket, ale poza tablicą to nie udało mi się go wypatrzeć :(