bonart1 10.04.2009 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 beton - raczej beda mieli ceny podobne - a roznice ktore moze i jest zje ci transport, wiec lepiej szukac w swoim najblizszym otoczeniu i negocjowac... ale chetnie sie dowiem po ile placi sie teraz za b20 i skad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 11.04.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 WitamTo i ja dołączę się do tej grupy, gdyż jestem z okolic Bydgoszczy:)My jestesmy na etapie zasypywania piachem fundamentow i ilosc tego piachu tez nas zaskoczyła. Czy ktos moze wie gdzie najtaniej kupic wszystko do stropu teriva i więźbę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 11.04.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Witam To i ja dołączę się do tej grupy, gdyż jestem z okolic Bydgoszczy:) My jestesmy na etapie zasypywania piachem fundamentow Mi została cała kupa - nie chce ktoś przygarnąć? Uściślę: została hałda po wykopaniu dziury na piwnicę - tak na oko to przynajmniej 80-90 metrów sześciennych pospółki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 12.04.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Witajcie, rozpoczynam budowę swojego, drugiego już domu...mam nadzieję, że ostatniego!!! Poprzedni wybudowałem w Osielsku. W sumie dom nam się bardzo podobał, jednakże był za duży dla naszej 4-osobowej rodzinki...Teraz chcemy parterówki bez użytkowego poddasza, wzorem jest Genowefa z Archipelagu. Co do poszczególnych etapów to praktycznie mam wszystko rozpracowane, muszę jeszcze dograć temat budowy ścian z ekipą budowlańców i ruszam. Gwiazdka ma być już w nowym domu !!! Pozdrawiam SIOUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 14.04.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 był za duży dla naszej 4-osobowej rodzinki... a ile metrów to jest "za dużo"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 14.04.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 sioux... powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wygibusek 29.04.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Każda budowa to nowe wyzwania wiele można opowiadać o wykonawcach ,w zasadzie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.Znam dwie solidne ekipy,niedawno znajomej mi osobie stawiały dom od ław fundamentowych po dach.Pozdrowienia dla wszystkich zaczynających swe wymarzone domy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wygibusek 29.04.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam To i ja dołączę się do tej grupy, gdyż jestem z okolic Bydgoszczy:) My jestesmy na etapie zasypywania piachem fundamentow i ilosc tego piachu tez nas zaskoczyła. Czy ktos moze wie gdzie najtaniej kupic wszystko do stropu teriva i więźbę? Pozdrawiam Proponuje o strop zapytać w firmie BETOR przy ulicy Toruńskiej,NIEDAWNO ZNAJOMY WYKONAWCA TAM WŁAŚNIE ZAMAWIAŁ STROP.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 10.05.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Dzieki bardzo. A moze teraz podpowiecie gdzie najtaniej kupic więźbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 12.05.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Dzieki bardzo. A moze teraz podpowiecie gdzie najtaniej kupic więźbę? ja mam dwie ceny- 680 i 700. Czy to norma czy duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 13.05.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Dzieki bardzo. A moze teraz podpowiecie gdzie najtaniej kupic więźbę? ja mam dwie ceny- 680 i 700. Czy to norma czy duzo? Ja płaciłem 700 netto, w tartaku "obok mnie" była po 750. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 15.05.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Witam,swego czasu Citero podal link do: - przepisu na beton B15 - kalkulatora dla betonu B15 Obliczylem ile m3 maja lawy w mojej chacie i postanowilem wyliczyc ile potrzeba cementu piachu i zwiru na to by zrobic ilestam m3 betonu b15 na lawe. Chce krecic w betoniarce... Skorzystalem z tych linkow i cos mi sie nie zgadza... czy moze ktos wie ktore odpowiedzi sa dobre? A mianowicie: w artykule z tabelki na 200l betoniarke potrzeba: http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/sciany-zewnetrzne/przepis-na-beton,6325_4790.htm 44kg cementu, 59l piachu, 129l zwiru, 26l wody a kalkulator dla tej samej pojemnosci betoniarki daje to: http://www.muratordom.pl/kalkulator/betoniarka/step3.final Dla betoniarki o objętości: 200,0 l Potrzebna ilość cementu: 33,8 kg Potrzebna ilość piasku: 55,0 l Potrzebna ilość żwiru: 92,6 l Potrzebna ilość wody: 31,5 l Kto ma racje? Jesli ktos ma doswiadczenie prosze o komentarz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 15.05.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Witam ponownie,poniewaz zdecydowalem sie na strop lany musze dokupic stempli i desek. Jesli ktos ma - stemple- deski szalunkowe do odsprzedania to prosze o PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 15.05.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Witam ponownie, poniewaz zdecydowalem sie na strop lany musze dokupic stempli i desek. A nie lepiej filigran Na pewno mniej desek będziesz potrzebował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 15.05.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 chodzi o kase [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 15.05.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 chodzi o kase [/b] A jesteś pewien, że wyjdzie duża różnica? Biorąc filigran część betonu + zbrojenia już masz "w cenie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_partner 15.05.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 . Chce krecic w betoniarce... ... ławy z betoniarki? myślę że to zły pomysł a przynajmniej przestarzały - nie zapewnia dobrego połączenia poszczególnych odcinków bo raczej nie zrobisz tego szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 21.05.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Moze ktos potrzebuje... - SPRZEDAM po okazyjnej cenie: - caly osprzet (nowy) do zrobienia przylacza pod wodociagi - nawiertka - zasuwa - klucz - zlaczki - rura pe fi 32 - skrzynka do klucza - itd - wszystko co potrzebne dla tych co maja zamiar sie podlaczyc pod wodociag - mam tez 90mb rury pe fi63 - na wszystko jest faktura z hurtowni w ktorej to bralem, wszystko nowe/nie uzywane - ps. mam tez hydrant podziemny i skrzynke zeliwna na ten hydrant plus osprzet do podlaczenia pod magistrale wodociag zainteresowanych prosze o pw - w rachube wchodzi tez zamiana na inne rzeczy ktore moga mi sie przydac na budowie pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 25.05.2009 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Nadal aktualne, jeśli ktoś potrzebuje stop to proszę o kontakt na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 29.05.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Nadal aktualne, jeśli ktoś potrzebuje stop to proszę o kontakt na priva. Chyba miało być "...potrzebuje strop ..."? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts