Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających WIOSNĄ 2009/ Bydgoszcz i okolice

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 134
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gugx ja niestety nie pomoge. Mozesz mi powiedziec ile kosztowal cie stan zerowy Belli bo wlasnie go robie i myslalam ze bedzie taniej, chyba jednak to prawda by dodac 50% do kosztorysu...

Celdom

Lepiej liczyć więcej niż się przeliczyć, ale teraz jest dobry okres dla nas tak więc powinieneś sie zmieścić w kosztorysie oczywiście bez szaleństw

pozdrawiam,

Może macie namiary na firmy od CO

W sumie, to należę do tej grupy, bo również zacząłem się budować wiosną 2009 ;) Tak więc witajcie ;)

Buduję domek Achilles 2 w gminie Białe Błota. Jestem na etapie stanu surowego zadaszonego otwartego.

Celdom

[..]

Może macie namiary na firmy od CO

Jeśli jesteś z okolic Bydgoszczy to mogę Ci polecić sprawdzoną firmę przez moją koleżankę PROTERM. Zrobili im instalacje mieszaną tzn. podłogówkę i kaloryfery, kocioł Galmet 17kw na ekogroszek. Domek około120 m2 Są z nich bardzo zadowoleni, bo jak twierdzi zrobili to solidnie i w terminie. Niestety, podobno nie są tani :/ Oni mieli zniżkę po jakiejś tam znajomości ;)

Oglądałem też wynik prac firmy "Allserwis" polecanej przez mojego inspektora budowlanego i w sumie nie można mieć zastrzeżeń .W tym przypadku domek był dużo większy bo około 400m2 tam też mieszane ogrzewanie, kocioł Kostrzewa Pallets Fuzzy Logic 25kw. Niby ok, ale mnie przedstawiciel nie porwał. Sam właściciel tego domku, stwierdził, ze ogólnie nie ma zastrzeżeń, ale z dotrzymaniem u nich terminu wykonania prac jest bardzo ciężko. Podobno, zaczęli z miesięcznym poślizgiem a potem też się grzebali. Sama instalacja wydała mi się też wykonana solidnie, no i piec jest dość ciekawy.

Inną firmę której wynik prac widziałem, pochodzi z Białych Błot, ale na dzień dzisiejszy nie pamiętam nazwy. Będę wiedział po świętach ;) Właściciel domku również był zadowolony.

Ja też niedługo będę się oglądał za ekipą do CO, ale nie prędzej niż w lipiec-sierpień. Jak coś znajdziesz ciekawego to daj znać;) Napisz mi też, czym chcesz ogrzewać i jaki piec chcesz wybrać?

A czy Ty lub ktoś z was, może polecić mi ekipy z Bydgoszczy i okolic do następujących prac?

- elektryk - mam już wybranego, ale może będzie tańszy niż 30zł od punktu?

- tynkowanie maszynowe - gipsowe lub wapniowe - jakie ceny razem z materiałem i kogo polecacie?

Mam też pytanie, co sądzicie o firmie Tessa z Lisiego Ogonu i ekipie która u nich montuje okna AVANTE? Bardzo mi się te okna podobają i mam zamiar z nich skorzystać, ale boje się ich ekipy ;P

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.

W sumie, to należę do tej grupy, bo również zacząłem się budować wiosną 2009 ;) Tak więc witajcie ;)

Buduję domek Achilles 2 w gminie Białe Błota. Jestem na etapie stanu surowego zadaszonego otwartego.

Jeśli jesteś z okolic Bydgoszczy to mogę Ci polecić sprawdzoną firmę przez moją koleżankę PROTERM. Zrobili im instalacje mieszaną tzn. podłogówkę i kaloryfery, kocioł Galmet 17kw na ekogroszek. Domek około120 m2 Są z nich bardzo zadowoleni, bo jak twierdzi zrobili to solidnie i w terminie. Niestety, podobno nie są tani :/ Oni mieli zniżkę po jakiejś tam znajomości ;)

Oglądałem też wynik prac firmy "Allserwis" polecanej przez mojego inspektora budowlanego i w sumie nie można mieć zastrzeżeń .W tym przypadku domek był dużo większy bo około 400m2 tam też mieszane ogrzewanie, kocioł Kostrzewa Pallets Fuzzy Logic 25kw. Niby ok, ale mnie przedstawiciel nie porwał. Sam właściciel tego domku, stwierdził, ze ogólnie nie ma zastrzeżeń, ale z dotrzymaniem u nich terminu wykonania prac jest bardzo ciężko. Podobno, zaczęli z miesięcznym poślizgiem a potem też się grzebali. Sama instalacja wydała mi się też wykonana solidnie, no i piec jest dość ciekawy.

Inną firmę której wynik prac widziałem, pochodzi z Białych Błot, ale na dzień dzisiejszy nie pamiętam nazwy. Będę wiedział po świętach ;) Właściciel domku również był zadowolony.

Ja też niedługo będę się oglądał za ekipą do CO, ale nie prędzej niż w lipiec-sierpień. Jak coś znajdziesz ciekawego to daj znać;) Napisz mi też, czym chcesz ogrzewać i jaki piec chcesz wybrać?

A czy Ty lub ktoś z was, może polecić mi ekipy z Bydgoszczy i okolic do następujących prac?

- elektryk - mam już wybranego, ale może będzie tańszy niż 30zł od punktu?

- tynkowanie maszynowe - gipsowe lub wapniowe - jakie ceny razem z materiałem i kogo polecacie?

Mam też pytanie, co sądzicie o firmie Tessa z Lisiego Ogonu i ekipie która u nich montuje okna AVANTE? Bardzo mi się te okna podobają i mam zamiar z nich skorzystać, ale boje się ich ekipy ;P

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.

Witaj emjot27

Mam prośbę czy możesz porozmawiać ze znajomymi czy są zadowoleni z pieca Galmet ,bo też się przymieżam własnie do tej samej firmy.

Dzięki za namiary i pozdrawiam

No hej, gugx. Oglądałem ten piec u nich. Są zadowoleni. Ale za wiele chyba też nie mogą powiedzieć, bo użytkują go dopiero od grudnia 2009 roku. Fakt, że tegoroczna zima dala mu niezły chrzest bojowy i chyba przeszedł go bezproblemowo. Nie mają do niego żadnych uwag, jedyne na co należy zwrócić uwagę to na dobrej jakości paliwo. Raz kupili bodajże w Jasińcu jakiś tani czeski ekogorszek, to nie dało się nim palić, bez przerwy musieli regulować piec, aż w reszcie wyrzucili go zupełnie. Gdy kupili dobrej jakości groszek, to nie ma żadnych problemów.

Ps, możesz też mi odpowiedzieć na na moje pytania? ;)

Pozdrawiam..

Hej, rozumiem, że ta cena za tynkowanie to z materiałem? Ogólnie to dużo dałeś u mnie w okolicy, są ekipy, które biorą znacznie mniej. Co do elektryka, to myślę, że powinieneś podać jego nazwę, ku przestrodze dla innych i opisać co Ci schrzanił?

Co schrzanił to jeszcze nie wiem na tym etapie ,ale chodzi mi o jego podejście do klienta.

Na początku milutki a szkoda słów .

• 5 months później...
  • 1 year później...