Darecki84 14.12.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Witam potrzebuje wiadomości jak załatwić zwrot za dodatkowe zbrojenie fundamentów budowa Jaworzno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 24.12.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 http://img228.imageshack.us/img228/9564/bozenarodzeniedu.jpg Uploaded with ImageShack.us No i znowu święta:D Wszystkiego najlepszego dla budujących w Jaworznie, sił, samozaparcia, zdrowia i cierpliwości, a doczekacie klikania od siebie jak mnie się udało :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxiucb 02.01.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Witam wszystkich forumowiczów Zamiast kupna mieszkania postanowiliśmy z narzeczoną zrobić nadbudowę domu. W związku z tym mam pytanie: - jaką firmę wybrać jeśli chodzi o projekt? Z tego co wyczytałem muszę szukać architekta-konstruktora, który zarówno zaprojektuje dom ale także obliczy czy taka rozbudowa jest możliwa Oczywiście najpierw pytałem znajomych, którzy w tym roku takiej przebudowy dokonali i; - niestety jeden architekt już się tym nie zajmuje - drugiego koleżanka odradzała był bardzo niesumienny - chodzi o firmę Prospect z Jaworzna Macie jakieś namiary na dobrego fachowca, który obliczy czy rozbudowa jest możliwa (dom z 1959r z tego co wiem nie ma ławic ale to podobno nie stanowi większego problemu), zrobi projekt i kosztorys. - drugie pytanie to chce także postawić garaż - zastanawiałem się nad wolnostojącym jednak wtedy muszę skorzystać z usług geodety? W przypadku jeśli bylaby możliwość dobudowy garażu do domu, możnaby go wykorzystać także jako taras. Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedz P.S. Jakob fajny domek sobie odstrzeliłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b2211 10.01.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 jeżeli ma ktoś namiary na dobrego murarza takiego który chciałby sobie dorobić czy też zarobić to proszę o namiary najlepiej mieszkający jak najbliżej Chrzanowa początek budowy na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 16.01.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 ktoś z Jaworzna miał nakaz w pozwoleniu na inspektora nadzoru ? (szkody górnicze)może jest ktoś godny polecenia ?jaki jest orentacyjny koszt takiego inspektora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 17.01.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Witam potrzebuje wiadomości jak załatwić zwrot za dodatkowe zbrojenie fundamentów budowa Jaworzno coś może się dowiedziałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heartlove 11.02.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 coś może się dowiedziałeś ? nam nasz inspektor nadzoru../nie pamietam nazwiska-dopisze / robił kosztorys zabezpieczeń na szkody górnicze..... potem oddalismy do szkód i dostaliśmy zwrot za materiał i za kosztorys .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 11.02.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 nam nasz inspektor nadzoru../nie pamietam nazwiska-dopisze / robił kosztorys zabezpieczeń na szkody górnicze..... potem oddalismy do szkód i dostaliśmy zwrot za materiał i za kosztorys .... tak właśnie się też dowiedziałem kosztorys na dodatkowe zabezpieczenia i dodatkowo chyba 600 za inspektora na rachunku .. ale to będę wiedział na 100% jak dostanę możesz przysłać na PW kto robił kosztorys z namiarem i ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foxus 29.03.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Witam , poszukuję namiarów na ekipę , fachowca do instalacji centralnego ogrzewania . Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b2211 03.05.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Czarna lista Monbud w Chrzanowie z czymś takim to się nie spotkałem chyba że w dawnej komunie. Pan sprzedawca który się podaje za szefa chociaż nim nie jest, głupkowaty uśmieszek przy każdym pytaniu i łaska jeżeli udzielił odpowiedzi, człowiek czuje się jak za starych niekoniecznie dobrych czasów. Trochę się zdziwiłem gdyż był to skład polecany przez jedną osobę na forum i jako pierwszy z tego powodu odwiedzony. Lepiej na wstępie się sparzyć niż na końcu budowy jedynie żal iż mi osobiście pasował z uwagi na bliską odległość od budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 07.05.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Czarna lista Monbud w Chrzanowie z czymś takim to się nie spotkałem chyba że w dawnej komunie. Pan sprzedawca który się podaje za szefa chociaż nim nie jest, głupkowaty uśmieszek przy każdym pytaniu i łaska jeżeli udzielił odpowiedzi, człowiek czuje się jak za starych niekoniecznie dobrych czasów. Trochę się zdziwiłem gdyż był to skład polecany przez jedną osobę na forum i jako pierwszy z tego powodu odwiedzony. Lepiej na wstępie się sparzyć niż na końcu budowy jedynie żal iż mi osobiście pasował z uwagi na bliską odległość od budowy. W naszym regionie trudno się kupuje. Jak idziesz do hurtowni to żeby się targować trzeba mieć duże ilości do kupienia i rozmawiać albo z właścicielem, albo kierownikiem sprzedaży. Jako lokalny patriota zawsze (zanim kupię na Alledrogo lub w Castodramie) pytam miejscowych. Tylko w dwóch miejscach udało mi się dotargować np. cenę Ytonga niższą niż w w/w, ale to było na wszystkie działówki, lub np. teraz kostka brukowa (150 m2 plus koła i palisada czyli ponad 7000 zł). To że trafiłeś na zmanierowanego pracownika to pech, a nie tak zaraz całą hurtownię na czarną listę. Ja zwyczajnie omijam takich z daleka, moja noga więcej tam nie stanie Więcej cierpliwości i pogody ducha w budowaniu. Popatrz, że nawet grupa miejscowa też taka "okazjonalna" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 07.05.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 W naszym regionie trudno się kupuje. Tylko w dwóch miejscach udało mi się dotargować np. cenę Ytonga niższą niż w w/w, ale to było na wszystkie działówki, lub np. teraz kostka brukowa (150 m2 plus koła i palisada czyli ponad 7000 zł). to może wypada pochwalić się gdzie jak na razie "u nas" kupowałem "podstawowe" materiały do murowania i styro (małe ilości i nie wartało szukać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 11.05.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 to może wypada pochwalić się gdzie jak na razie "u nas" kupowałem "podstawowe" materiały do murowania i styro (małe ilości i nie wartało szukać ) Z wiekiem nie za bardzo chcę reklamować darmo, po co ma mnie ktoś podejrzewać, że tam pracuję? Podeślę na priva. Poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b2211 11.05.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 To ja też poproszę na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 12.05.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 To ja też poproszę na priv To mi się narobiło, teraz muszę się logować co chwilę Poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 28.06.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 1. Mam dojscie do bardzo taniego pustaka - beton komórkowy (suporeks, pgs czy jak kto woli) z Łagiszy - szary dowolna odmiana na piorowpust lub bez. Ceny duzo nizsze niz w markecie wraz z dostawa - mozliwosc rozladunku za niewielka doplata od tego goscia ktory takze ma koparki z widlami (ja placilam 150 zl za rozladunek 2 samochodow). Na trzy palety 12cm czyli 240 sztuk bylo tylko jeden pekniety wiec naprawde super sa - polecam sama z nich buduje teraz sa rowne itd (moge dac zdjecia jak ktos chce) . No i cenowo wychodzi duzo taniej niz inne materialy - u mnie na maly domek wyszlo ponad 4 tys taniej niz owczary czy porotherm (tu jeszcze wieksza roznica). Aha pustaki sa brane bezposrednio z ŁAgiszy zafoliowane na paletach. Przykladowe ceny (zuzycie 7 sztuk na metr nie zaleznie do szerokosci) Pustak 12cm - 3,5 (w cenie dostawa w obrebie jakis 20-30 km - do dogadania sie pewnie) Pustak 24 cm - 5,9 (w cenie dostawa) Z faktura. 2. Dysperbit Izolex 20 kg- 45 zl (tu mozna jeszcze negocjowac troche) 3. Styropian EPS 100 - 170 zl/m3 4. Beton z pompa i grucha (nawet przy malej ilosci betonu) B15 - 210zl, B20- 230 zl przy standardowych ilosciach 200 i 220. 5. Wiezba dachowa w cenie 750 impregnowana (z dostawa). 6. Piasek budowlany 850 zl za 25 ton (bywa i wiecej pelny samochod) (z dostawa) PIasek przesiewany zero kamykow. 7. Bloczki fundamentowe - 2,5 z transportem i rozladunkiem B20 bardzo mocne i rowne z 2 miejsc min z Myszkowa Ponadto jak szukalam materialow to znalazlam moim zdaniem bardzo tanio:7. Owczary (pustak jak porotherm) w cenie 4 zl z rozladunkeim juz i dostawa (24 cm) 8. Porotherm Dryfix 25cm w cenie 5,6 czyli w cenie normalnego porothermu a tu w cenie jest juz pianka, ponadto na budowe przyjezdza od nich czlowiek by pokazac jak sie z tego buduje. Oczywiscie cena wraz z hds i transportem (przy dalszych miejscowosciahc moze cena nieznacznie sie zmienic) inne szerokosci rowniez a bardzo atrakcyjnych cenach. To jest mega okazyjna cena bo wszedzie ten porotherm duzo drozej chodzi. 9. Silikaty te z Olkusza tez mam tanio nie pamietam juz cen ale wszystkie ceny co podaje nizsze niz na allegro. Ponadto mam namiary na sprawdzonego i niedrogiego projektanta i kierownika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b2211 07.09.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Potrzebny wykonawca do dachu (więźba i krycie) tanio i solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 08.09.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Witam Macie może namiar na rzetelną i solidną firmę od kominków? I od schodów. Bardzo proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 23.09.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Ciąg dalszy trudnego kupowania w Jaworznie. Potrzebuję 6,5 m3 betony B-20 i problem u nas jak choroba. Na Martyniaków chcą 250 zeta plus pompa plus dojazd na Starą Hutę 180 zł. Nie wiem czy tam jest 1000 m? Żenada z tymi naszymi "biznesmenami". Pozdrowienia dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 23.09.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Ciąg dalszy trudnego kupowania w Jaworznie. Potrzebuję 6,5 m3 betony B-20 i problem u nas jak choroba. Na Martyniaków chcą 250 zeta plus pompa plus dojazd na Starą Hutę 180 zł. Nie wiem czy tam jest 1000 m? Żenada z tymi naszymi "biznesmenami". Pozdrowienia dla wszystkich. zadzwoń do betoniarni w Kroczmiechu do mnie jeździli na Jeziorki .. ja byłem zadowolony cena brutto czy netto ? http://www.betonchrzanow.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts