Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa Jaworzno 2008r

coachu13

Recommended Posts

Witam wszystkich:),

pomimo śledzenia muratora od dwóch lat, jest to mój pierwszy wpis. Liczę na wasze rady i pomoc w miarę możliwości. Będziemy budować się w Balinie. Chcemy zacząć w kwietniu, ekipę już mamy z polecenia. Teraz tylko brakuję nam materiału w możliwych cenach. Poszukujemy szarego bloczku H+H P/W. Możecie polecić tani skład budowlany? W Chrzanowie oferują najtaniej za 8.90zł.

• Odpowiedzi 362
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Poszukujemy szarego bloczku H+H P/W. Możecie polecić tani skład budowlany? W Chrzanowie oferują najtaniej za 8.90zł.

Najlepiej popytać o ceny w różnych składach, lub dać projekt do wyceny materiałów. Składy będą miały różne ceny na różne produkty. My np kupiliśmy w jednym składzie pręty (zapytanie wysyłałam do ok 10 składów) ale pustaki już nie mieli najtaniej. Trzeba pytać i tyle.

My mamy na działce studnię i też planowaliśmy takie obejście. Wiesz może ile to będzie kosztować? Na pewno wykorzystamy wodę do podlewania roślin czy mycia samochodu.

Studnie kopane z kręgów czyli wykorzystujace wodę napływową są stosunkowo tanie. W przypadku studni głębinowych trzeba sie liczyć z kosztem około 350 zł za mb.

• 2 weeks później...
Witam wszystkich:),

pomimo śledzenia muratora od dwóch lat, jest to mój pierwszy wpis. Liczę na wasze rady i pomoc w miarę możliwości. Będziemy budować się w Balinie. Chcemy zacząć w kwietniu, ekipę już mamy z polecenia. Teraz tylko brakuję nam materiału w możliwych cenach. Poszukujemy szarego bloczku H+H P/W. Możecie polecić tani skład budowlany? W Chrzanowie oferują najtaniej za 8.90zł.

Witam sąsiadkę :bye:

Jak czytałaś nasze forum to wiesz, że u nas trudno się kupuje. Chociaż przy takiej ilości to można się potargować. Poślę na priv hurtownię (nie lubię reklam :D ), w której udawało mi się potargować dobre ceny. Wiem, że jeżdżą też w rejony chrzanowskie.

Tak przy okazji to o jakiej grubości bloczka piszesz? 24 cm, 36 cm, 40???

Dziekuję Wam inf.:),

materiał już zamówiliśmy , bloczki 24/24/59 P+W po 7,30zł, działóweczki po 3,80.Dachówka też juz wybrana Robena Piemont; jesienny liść, miał być gont, ale okazał się za drogi. Teraz musimy na szybkiego zrobić 50m ogrodzenia, żeby piesek wpuścił ekipę na budowę ( początkiem kwietnia), podciągnąć wodę od drogi jakieś 80m i zrobić studzienkę wodociągową ( 2 tydzień czekam na plany wodno-kan). Najważniejsze, że w tym tygodniu dostaliśmy uprawomocnienie i dziennik budowy:wave:

Gdzie w Ciezkowicach sie budujesz???? ja kiedys tam mieszkalem..... (teraz mieszkam w centrum J;) - ale buduje sie na Ciezkowicach -;)

Mam działkę przy Poległych. Teraz załatwiam formalności i zobaczę czy uda mi się w tym roku wystartować.

A Ty gdzie? Na jakim jesteś etapie?

Poszukuję konkretnego i sensownego architekta do wykonania modyfikacji i adaptacji projektu. Możecie polecić jakąś pracownię?

My projekt robiliśmy w pracowni Archetyp (na ul. Kopernika). Jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Jest naprawdę dobrze przemyślany i ma wiele dogodnych rozwiązań. Jeśli będziesz chciał to mogę na priv wysłać kontakt do architekta, który nam to projektował

My projekt robiliśmy w pracowni Archetyp (na ul. Kopernika). Jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Jest naprawdę dobrze przemyślany i ma wiele dogodnych rozwiązań. Jeśli będziesz chciał to mogę na priv wysłać kontakt do architekta, który nam to projektował

Aktualnie już robimy adapację ale dzięki za info.:)

Ja na Luszowickiej (przed kosciolem w gore, do konca i na prawo, potem z 500m i po prawej) - projekt poszedl do UM, prad prawie jest, woda za 1-mc poplynie. Narazie zbieram wyceny na mojego kolosa ;)

To prawie po sąsiedzku :)

My właśnie robimy adaptację. Mamy już także wszystkie inne niezbędne dokumenty poza dokumentacją geologiczno-inżynierską, która także jest w realizacji.

Dlatego też właśnie dociągamy media, choć niestety mój zapał skorzystania z projektu kanalizacji został ostudzony przez MPWiK, który odpisał mi, że naszego rejonu ich projekt nie obejmuje. :(

Niestety nie mogę zdradzić ;) mąż zabronił mi podawania publicznie takich informacji :D

Mogę tylko powiedzieć, że w tej części bliżej Centrum niż Szczakowej ;)

Mam działkę przy Poległych.

My też mamy tam kawałek ziemi :) ale w niedalekiej przyszłości idzie na sprzedaż żebyśmy mieli za co dom wykończyć ;)

hahah pozdow meza ode mnie ;P zdjecia Was "zdradzily":)

Niestety nie mogę zdradzić ;) mąż zabronił mi podawania publicznie takich informacji :D

Mogę tylko powiedzieć, że w tej części bliżej Centrum niż Szczakowej ;)

My też mamy tam kawałek ziemi :) ale w niedalekiej przyszłości idzie na sprzedaż żebyśmy mieli za co dom wykończyć ;)

hehe, ok pozdrowię :)

ja poznałam po miniaturce samochodu ;)

niby internet anonimowy a jednak nic się nie ukryje :D

Witam nowego forumowicza :welcome:

Jak to miło popatrzeć, że coś się dzieje na forum.

Powiedz mężowi, że nasza grupa to nie jest miejsce publiczne tylko taki jaworznicki kącik i można się chwalić :D

A jako miejscowi to i tak najczęściej wiadomo kto gdzie i co buduje.

Witam nowego forumowicza :welcome:

Jak to miło popatrzeć, że coś się dzieje na forum.

Powiedz mężowi, że nasza grupa to nie jest miejsce publiczne tylko taki jaworznicki kącik i można się chwalić :D

A jako miejscowi to i tak najczęściej wiadomo kto gdzie i co buduje.

Hej,

Dokładnie, po zdjęciach z Dziennika można wywnioskować gdzie dany dom się stawia :)