iwcia7 08.02.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Witam wszystkich:), pomimo śledzenia muratora od dwóch lat, jest to mój pierwszy wpis. Liczę na wasze rady i pomoc w miarę możliwości. Będziemy budować się w Balinie. Chcemy zacząć w kwietniu, ekipę już mamy z polecenia. Teraz tylko brakuję nam materiału w możliwych cenach. Poszukujemy szarego bloczku H+H P/W. Możecie polecić tani skład budowlany? W Chrzanowie oferują najtaniej za 8.90zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koliberek83 09.02.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Poszukujemy szarego bloczku H+H P/W. Możecie polecić tani skład budowlany? W Chrzanowie oferują najtaniej za 8.90zł. Najlepiej popytać o ceny w różnych składach, lub dać projekt do wyceny materiałów. Składy będą miały różne ceny na różne produkty. My np kupiliśmy w jednym składzie pręty (zapytanie wysyłałam do ok 10 składów) ale pustaki już nie mieli najtaniej. Trzeba pytać i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukeW 10.02.2012 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 My mamy na działce studnię i też planowaliśmy takie obejście. Wiesz może ile to będzie kosztować? Na pewno wykorzystamy wodę do podlewania roślin czy mycia samochodu. Studnie kopane z kręgów czyli wykorzystujace wodę napływową są stosunkowo tanie. W przypadku studni głębinowych trzeba sie liczyć z kosztem około 350 zł za mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukeW 13.02.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Poszukuję konkretnego i sensownego architekta do wykonania modyfikacji i adaptacji projektu. Możecie polecić jakąś pracownię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 26.02.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Witam wszystkich:), pomimo śledzenia muratora od dwóch lat, jest to mój pierwszy wpis. Liczę na wasze rady i pomoc w miarę możliwości. Będziemy budować się w Balinie. Chcemy zacząć w kwietniu, ekipę już mamy z polecenia. Teraz tylko brakuję nam materiału w możliwych cenach. Poszukujemy szarego bloczku H+H P/W. Możecie polecić tani skład budowlany? W Chrzanowie oferują najtaniej za 8.90zł. Witam sąsiadkę Jak czytałaś nasze forum to wiesz, że u nas trudno się kupuje. Chociaż przy takiej ilości to można się potargować. Poślę na priv hurtownię (nie lubię reklam ), w której udawało mi się potargować dobre ceny. Wiem, że jeżdżą też w rejony chrzanowskie. Tak przy okazji to o jakiej grubości bloczka piszesz? 24 cm, 36 cm, 40??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 26.02.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Iwcia próbuj tam, gdzie Ci posłałam link na priv. LukeW nie wiem czy wciąż potrzebujesz, ale wysyłam namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia7 26.02.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Dziekuję Wam inf., materiał już zamówiliśmy , bloczki 24/24/59 P+W po 7,30zł, działóweczki po 3,80.Dachówka też juz wybrana Robena Piemont; jesienny liść, miał być gont, ale okazał się za drogi. Teraz musimy na szybkiego zrobić 50m ogrodzenia, żeby piesek wpuścił ekipę na budowę ( początkiem kwietnia), podciągnąć wodę od drogi jakieś 80m i zrobić studzienkę wodociągową ( 2 tydzień czekam na plany wodno-kan). Najważniejsze, że w tym tygodniu dostaliśmy uprawomocnienie i dziennik budowy:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duss 05.03.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Poszukuję konkretnego i sensownego architekta do wykonania modyfikacji i adaptacji projektu. Możecie polecić jakąś pracownię? Gdzie w Ciezkowicach sie budujesz???? ja kiedys tam mieszkalem..... (teraz mieszkam w centrum J;) - ale buduje sie na Ciezkowicach - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukeW 07.03.2012 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Gdzie w Ciezkowicach sie budujesz???? ja kiedys tam mieszkalem..... (teraz mieszkam w centrum J;) - ale buduje sie na Ciezkowicach - Mam działkę przy Poległych. Teraz załatwiam formalności i zobaczę czy uda mi się w tym roku wystartować. A Ty gdzie? Na jakim jesteś etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duss 07.03.2012 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Ja na Luszowickiej (przed kosciolem w gore, do konca i na prawo, potem z 500m i po prawej) - projekt poszedl do UM, prad prawie jest, woda za 1-mc poplynie. Narazie zbieram wyceny na mojego kolosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mymysteryy 12.03.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Poszukuję konkretnego i sensownego architekta do wykonania modyfikacji i adaptacji projektu. Możecie polecić jakąś pracownię? My projekt robiliśmy w pracowni Archetyp (na ul. Kopernika). Jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Jest naprawdę dobrze przemyślany i ma wiele dogodnych rozwiązań. Jeśli będziesz chciał to mogę na priv wysłać kontakt do architekta, który nam to projektował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukeW 13.03.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 My projekt robiliśmy w pracowni Archetyp (na ul. Kopernika). Jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Jest naprawdę dobrze przemyślany i ma wiele dogodnych rozwiązań. Jeśli będziesz chciał to mogę na priv wysłać kontakt do architekta, który nam to projektował Aktualnie już robimy adapację ale dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukeW 13.03.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Ja na Luszowickiej (przed kosciolem w gore, do konca i na prawo, potem z 500m i po prawej) - projekt poszedl do UM, prad prawie jest, woda za 1-mc poplynie. Narazie zbieram wyceny na mojego kolosa To prawie po sąsiedzku My właśnie robimy adaptację. Mamy już także wszystkie inne niezbędne dokumenty poza dokumentacją geologiczno-inżynierską, która także jest w realizacji. Dlatego też właśnie dociągamy media, choć niestety mój zapał skorzystania z projektu kanalizacji został ostudzony przez MPWiK, który odpisał mi, że naszego rejonu ich projekt nie obejmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gola86 13.03.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Cześć Przyłączam się do grupy. My też budujemy w Ciężkowicach. Aktualnie mamy etap kończenia fundamentów rozpoczętych w listopadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duss 13.03.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Normalnie sie ruszylo na tych Ciezkowicach.... - a jaka dokladnie czesc C? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gola86 14.03.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Niestety nie mogę zdradzić mąż zabronił mi podawania publicznie takich informacji Mogę tylko powiedzieć, że w tej części bliżej Centrum niż Szczakowej Mam działkę przy Poległych. My też mamy tam kawałek ziemi ale w niedalekiej przyszłości idzie na sprzedaż żebyśmy mieli za co dom wykończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duss 14.03.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 hahah pozdow meza ode mnie ;P zdjecia Was "zdradzily":) Niestety nie mogę zdradzić mąż zabronił mi podawania publicznie takich informacji Mogę tylko powiedzieć, że w tej części bliżej Centrum niż Szczakowej My też mamy tam kawałek ziemi ale w niedalekiej przyszłości idzie na sprzedaż żebyśmy mieli za co dom wykończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gola86 14.03.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 hehe, ok pozdrowię ja poznałam po miniaturce samochodu niby internet anonimowy a jednak nic się nie ukryje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 14.03.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 hehe, ok pozdrowię ja poznałam po miniaturce samochodu niby internet anonimowy a jednak nic się nie ukryje Witam nowego forumowicza Jak to miło popatrzeć, że coś się dzieje na forum. Powiedz mężowi, że nasza grupa to nie jest miejsce publiczne tylko taki jaworznicki kącik i można się chwalić A jako miejscowi to i tak najczęściej wiadomo kto gdzie i co buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukeW 16.03.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Witam nowego forumowicza Jak to miło popatrzeć, że coś się dzieje na forum. Powiedz mężowi, że nasza grupa to nie jest miejsce publiczne tylko taki jaworznicki kącik i można się chwalić A jako miejscowi to i tak najczęściej wiadomo kto gdzie i co buduje. Hej, Dokładnie, po zdjęciach z Dziennika można wywnioskować gdzie dany dom się stawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts