Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa Jaworzno 2008r

coachu13

Recommended Posts

• Odpowiedzi 362
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Panowie i Panie mam do oddania ok 10ton zuzlu, chasia i ok 15 ton kamienia wapiennego, hmm dosc duze te kamienie, jesli ktos jest zaintersowany to pw, musze sie tego pozbyc bo mi sie budowa zaczyan w wrzesniu a to mi na dzialce zalega, taka juz kupilem z tym a mi to do niczego nie potrzebne, oczywiscie transport musi byc wlasny, znajduje sie to na górze piachu w jaworznie, pozdrawiam

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

Trzeba odświeżyć nasze forum :-)

Najlepszego wszystkim ze swojego już, domu. Zakończyłem budowę (oczywiście mowa o ścieżce dokumentacyjno-urzędowej) i teraz po miesięcznej ponad walce z dostawcą internetu, wreszcie klikam od siebie.

Jakby ktoś miał jakieś pytania co do urzędów to tak za parę dni będę już wiedział wszystko (idę właśnie dziś do skarbowego korygować wniosek o zwrot VATu). Oczywiście mówimy o moich doświadczeniach z naszymi jaworznickimi urzędami.

Dużo siły przy swoich budowach, życzę wszystkim Jaworzniakom i szybkiego zakończenia budowy :-)

Pozdrowienia!!!

No i tak przy okazji do potomnych Jaworzniaków: jestem po weryfikacji VATu w naszej skarbówce :-D :-D :-D

Nasz US nie uznaje obrzeży trawnikowych, nawet jak są w opasce wokół domu. Nie uznają opraw halogenowych mimo iż są wbudowane na stałe w płyty KG, wyrzuciła mi Pani przewody spalinowe do kondensata i parę drobnych błędów. Miłym zaskoczeniem było, że znalazła mi ze trzy pozycje, które przeoczyłem i dopisała mi te sumy do całości. Generalnie było dość miło, ale mogło to wynikać też z tego, że sam robiłem VZM-1 i wiedziałem o czym mówimy i jak się bronić.

Obroniłem daszki na płot (tak się nazywały), które są na murkach wokół ganku (integralna część murów domu), musiałem tłumaczyć co to jest odpływ liniowy (że wbudowany na stałe w podłogę) i chyba jakiś uszczelniacz bo nie miał PKD jasno napisanego (on niestety odpadł).

Koniec końców wyszło tylko 30 zł mniej niż składałem we wniosku :-D Całość trwa już trzy i pół miesiąca, zobaczymy kiedy przyjdą pieniądze.