15raiter 15.07.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Czy są w pobliżu osoby które budują w rejonie Wadowic , chętnie dowiem się czegoś na temat wykonawcow ,materiałów i cen w tym rejonie .Budowę zaczynamy w przyszłym roku na razie zaczynamy papierologię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 05.08.2008 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 budujemy w Wieprzu, papiery na ukończeniu w tym miesiącu mamy dostać pozwolenie i zobaczymy czy działamy z fundamentami w tym roku czy w w 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptasiek79 06.09.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 ja mam nadzieje zaczac jeszcze w tym roku czekam na pozwolenie .( 3 miechy) .. a potem to juz z gorki .. fundament .. i stop . na ten rok heheh bede budowal w Zawadce/k Wadowic ale tak naprawde budowa zacznie sie w 2009 wiec ... do dziela ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniagrzes 27.12.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Witamy na wiosnę zaczynamy budowę Lukrecji G z Archonu na terenie Wadowic.Czy ktoś z okolic buduję ten domek????PozdrawiamyMonia i Grześ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 16.01.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 My też zaczynamy wiosną Budujemy Moje Miejsce ze "stajni" Muratora, mamy juz pozwolenie, pustaki i budowlańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 10.02.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Jak tam wasze budowy. Cisza, a tu wiosna coraz bliżej. Gdzie kupujecie materiały, aktualnie poszukuję dachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 19.03.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ja zaczynam w kwietniu w Rokowie " przytulny" z muratora szukam ceramiki na ściany nie wiem z czego lepiej budować porotherm czy jopek ???pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 26.03.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Witam "krajana" do Rokowa to mam rzut beretem My kupiliśmy Jopka, mam nadzieję, że będziemy zadowoleni Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 26.03.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 He he ! Witaj ziomek to musimy się wspierać - budowlano A jaki projekt wybraliście? W sobotę będą z więźbą na dach . wW końcu kupiliśmy porotherma 25 i ma być git ! bo z jopkiem skoczyli nam z ceną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 27.03.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Budujemy Moje Miejsce, a Jopka kupiliśmy w styczniu, a teraz rzeczywiście podnieśli cenę, podobno teraz Niemcy kupują Jopka (Odonów mają blisko) i dlatego podnieśli cenę, zresztą nie tylko oni Więźba już jest na działce, schnie sobie spokojnie , Czekamy na wiosnę. No i porównujemy ceny dachówki wybraliśmy Marsylkę z Tondach-u Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 27.03.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Hallo! A Wy w którym miejscu budujecie? i kiedy zaczynacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 30.03.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 zaczynamy jak tylko przestanie padać i trochę ziemia wyschnie pewnie po świętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 01.04.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 my tez zaczynamy po swietach, 18 mam umówioną kopare, od 20 szalunki, zbrojenia itp. Pustaki kupione z dostawą w maju-czerwcu- biały BK z SOLBETU, beton na fundmaenty zamówiony i zaliczowany w Inwaldzie z Bartbetu, stal czeka na krojenie i ukladanie. Czekam teraz na geodete. Ile kasują za wytyczenie budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 02.04.2009 04:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 WITAJ !Ja też bloczki zamawiałem w Bartbecie . Mnie za wytyczenie powiedział 400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 02.04.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 no witam, to moze pociągniemy ten wątek wadowicki.Ja jestem obecnie na etapie wyboru i wycen dachówek, mysle ze za trzy cztery tyg bede mial szczególy do więźby i bede wtedy szukał. Masz któyś z tych etapów za sobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 02.04.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Mnie więźbiarz naliczył 15q drewna a drwal z sidziny tnie po 650 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 02.04.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 te 650 to z przywózką i cena uśredniona dla wszystkich gabarytów (krowkie, murłaty, łaty i kontrłaty?) Nie wiem ile dokladnie ja bede mial, ale mysle ze ok 7-8 grubego i pewnie ok 3q drobnego. Orientowles sie gdzies indziej nt cen drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 03.04.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Tak mniej więcej wszędzie trzymają podobnie a jak taniej to znowu jest suszyca z robakami a ten jak kupowałem deski to tylko ! jedna trafiła się sucha . A najgorzej jak kupisz malowane ..... to masz ukryte wszystkie zbrodnie ....hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 03.04.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 czyli lepiej samemyu zaimpregnować? Orientujesz się jakiego rzedu PLNów trzeba wydać na powiedzmy 10m3 więźby do zaimpregnowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 03.04.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 No jasne kolego ,że lepiej samemu po pierwsze drewno musi conajmniej 2mies. przeschnąć w pryżmie, a dopiero póżniej impr. Najlepiej czymś co nie zawiera soli bo później wszystkie gwoźdzzie i okucia rdzewieją Impr. to tylko półśrodek bo jak drewno będzie zdrowe (bez robaka) to nie trzeba go wogóle zabezpieczać . A ty w którym miejscu w Andr. Masz budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts