docent161 30.07.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 O? to mamy podobne zmartwienie z oknami , ale są dwa rodzaje okien dachowych małe i duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 30.07.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 To z innej beczki: Czym planujesz ogrzewać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hoholk44 30.07.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Nikuś, mają tam jakąś większą wystawkę kolorów tego Creatona ? Szukamy z żoną ciemnego brązu, koniecznie glazury. PS. My planujemy ogrzewanie węglowe i dogrzewanie wody bieżącej z kolektorów słonecznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 30.07.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Wystawki nie mieli, katalog i pojedyncze dachówki (tej naszej nie gyło więc wybieraliśmy trochę na czuja) my kupiliśmy akurat angobę, ale glazury były coś ok 45 zł, ale ten gośc współpracuje z inną hurtownią bo dachówka "przyjechała" z oświęcimia, ale creatona maja też naprzeciwko kościoła św. Piotra w domu prywatnym, tam mieli trochę większa wystawkę Do celów projektowych zmieniliśmy na węglowe ale nie mamy za bardzo miejsca na takie ogrzewanie, nie wiem czy podłączą nam gaz i czy potem nas rachunki nie zabiją, myślimy też o kolektorach, zobaczymy czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 30.07.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Ja pozostaje na piecu zasypowym lub na owies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 30.07.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 O to coś nowego, ja się też zastanawiałam nad piecem na drzewo, prawdą jest że mam jeszcze trochę czasu na takie decyzje; narazie przykryjemy, zabezpieczymy na zimę i trochę odpoczniemy, przez zimę będziemy się zastanawiać co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 05.08.2009 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 docent161 widzę że będę korzystał z tego samego cieśli co Ty, tylko dla mnie czas ma znaleźć "późnym październikiem"- jeszcze wczoraj z nim mówiłem, i póki co termin bez zmian- ale widzę, że musi być dobry bo roboty ma dużo u nas deka wiąże już 3tydzień i w przyszłym tyg chcą przyjść murarze do murowania sczytów i kolankowych ścian, jednak zastanawiam sie czy to robic skoro cieśle dopiero za dwa miesiące.więżba leżu na budowie- nie wiem czy impregnować teraz czy jak ooni przyjadą, podobnie z podbitką,dachóweczka ma być dziś monza plus ANTRACYT;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 05.08.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 To super ,że się wstrzeliłeś z terminem Ja myślę ,że nie zwlekaj tylko jedź kolankowymi puki jest pogoda A w którym miejscu masz budowę ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 07.08.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 deka zastygnięta wnosze pustaki i od 16 mają przyjść murować poddasze pod cieśli, mówią że ok 3-4dni i będą gotowi na ich przyjęcie- ale Ci dopiero późny październik- wiec późno, w płycie chyba będę musial dziury porobić żeby w wodzie nie brodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniagrzes 08.08.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Witamy ponownie......możecie polecić kogoś do wykonania przyłącza wodno-kanalizacyjnego??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hoholk44 10.08.2009 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Stybak Mieczysław 692-715-757 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniagrzes 28.08.2009 03:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Kanalizacja i woda już zrobione, firma ARTMAR z Mucharza.....solidnie i niedrogo....Polecam....teraz szukamy bramy garażowej segmentowej automat i drzwi zewnetrznych stalowych.....znacie kogoś kto ma niskie ceny???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 28.08.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Witaj ! A możesz podać namiary na tą firmę ? lub ile biorą od punktu itp . ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniagrzes 28.08.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Dębiński Artur.......... a ile biorą za punkt to nie wiem bo mi na razie kopali przyłącz w drodze.....zainteresowanym podam nr tel prywatnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hoholk44 08.09.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Wystawki nie mieli, katalog i pojedyncze dachówki (tej naszej nie gyło więc wybieraliśmy trochę na czuja) my kupiliśmy akurat angobę, ale glazury były coś ok 45 zł, ale ten gośc współpracuje z inną hurtownią bo dachówka "przyjechała" z oświęcimia, ale creatona maja też naprzeciwko kościoła św. Piotra w domu prywatnym, tam mieli trochę większa wystawkę Kupiłem Creaton Harmonica brąz glazura 27 PLN/m2 (promocja). Od wczoraj cieśle zabrali się za budowę więźby. Zobaczymy co z tego wyjdzie Jak ktoś jest zainteresowany to mam na sprzedaż stemple budowlane długość od 260cm do 320cm loco Tomice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 11.09.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 hoholk44 czyżby to była cena netto czy myśmy przepłacili? moi cieśle powiedzieli, że dachówka jest ok. zobaczymy jak będzie wyglądać na dachu a to już niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hoholk44 28.09.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Nie, brutto. Trudno powiedzieć czy przepłaciliście bo różne odmiany w różnych kolorach miały różne promocje. Dachówka jak dzwon ale źle policzyli i brakuje mi kilka sztuk dachówek lewych/prawych i muszę czekać aż ściągną z Niemiec. Wiem że nie wypada się śmiać z czyjegoś wypadku ale "sąsiad" zza pola chyba chciał przyoszczędzić na cieślach i tak budowali że im się dach nie zszedł. Pójdzie chłopina w koszty niestety, bo z tego co moi cieśle mówili to w zasadzie ma prawie całą więźbę do kupienia na nowo bo z tego już nic nie będzie. Tak więc koledzy i koleżanki inwestorzy sprawdźcie sobie wcześniej czy wasz cieśla budował kiedyś taki dach jak macie w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 29.09.2009 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Z ta ceną to masz rację. Z dachówki jesteśmy bardzo zadowoleni, twarda, ładna i w ogóle ok. nam też brakło tylko podstawowej czekamy ma być w tym tygodniu. Mam tylko małe ale do dachówki z kominkiem myślę że nie warto płacić za nią takiej kasy. Co do cieśli to prawda, nie jest łato o dobrego. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hoholk44 29.09.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Wiesz, jak masz łatwy dach dwuspadowy to dadzą radę ale jak masz czterospadowy a bryła budynku nie jest regularna (garaż wysunięty poza obrys budynku, różnice poziomów między budynkiem a garażem itp.) to już się sprawa komplikuje. Zwłaszcza że często gęsto wychodzą w trakcie jakieś babole architekta albo fanaberie inwestora i przy budowie więźby może być niewesoło. W każdym bądź razie ja gościowi współczuje bo nowa więźba będzie go kosztować przy tej powierzchni z 10K PLN. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 29.09.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Witam, jestem zainteresowany okiennicami - jeśli macie podpowiedzi, gdzie można je zamówić (za normalną cenę lub taniej ) to proszę o podpowiedzi. Optymalnie szukamy stolarza, który wykonałby okiennice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts