Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 206
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wystawki nie mieli, katalog i pojedyncze dachówki (tej naszej nie gyło więc wybieraliśmy trochę na czuja) my kupiliśmy akurat angobę, ale glazury były coś ok 45 zł, ale ten gośc współpracuje z inną hurtownią bo dachówka "przyjechała" z oświęcimia, ale creatona maja też naprzeciwko kościoła św. Piotra w domu prywatnym, tam mieli trochę większa wystawkę

Do celów projektowych zmieniliśmy na węglowe ale nie mamy za bardzo miejsca na takie ogrzewanie, nie wiem czy podłączą nam gaz i czy potem nas rachunki nie zabiją, myślimy też o kolektorach, zobaczymy czas pokaże

docent161 widzę że będę korzystał z tego samego cieśli co Ty, tylko dla mnie czas ma znaleźć "późnym październikiem"- jeszcze wczoraj z nim mówiłem, i póki co termin bez zmian- ale widzę, że musi być dobry bo roboty ma dużo

u nas deka wiąże już 3tydzień i w przyszłym tyg chcą przyjść murarze do murowania sczytów i kolankowych ścian, jednak zastanawiam sie czy to robic skoro cieśle dopiero za dwa miesiące.

więżba leżu na budowie- nie wiem czy impregnować teraz czy jak ooni przyjadą, podobnie z podbitką,

dachóweczka ma być dziś monza plus ANTRACYT;)

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Wystawki nie mieli, katalog i pojedyncze dachówki (tej naszej nie gyło więc wybieraliśmy trochę na czuja) my kupiliśmy akurat angobę, ale glazury były coś ok 45 zł, ale ten gośc współpracuje z inną hurtownią bo dachówka "przyjechała" z oświęcimia, ale creatona maja też naprzeciwko kościoła św. Piotra w domu prywatnym, tam mieli trochę większa wystawkę

Kupiłem Creaton Harmonica brąz glazura 27 PLN/m2 (promocja).

Od wczoraj cieśle zabrali się za budowę więźby. Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Jak ktoś jest zainteresowany to mam na sprzedaż stemple budowlane długość od 260cm do 320cm loco Tomice.

• 3 weeks później...

Nie, brutto.

Trudno powiedzieć czy przepłaciliście bo różne odmiany w różnych kolorach miały różne promocje.

Dachówka jak dzwon ale źle policzyli i brakuje mi kilka sztuk dachówek lewych/prawych i muszę czekać aż ściągną z Niemiec. :(

Wiem że nie wypada się śmiać z czyjegoś wypadku ale "sąsiad" zza pola chyba chciał przyoszczędzić na cieślach i tak budowali że im się dach nie zszedł.

Pójdzie chłopina w koszty niestety, bo z tego co moi cieśle mówili to w zasadzie ma prawie całą więźbę do kupienia na nowo bo z tego już nic nie będzie.

Tak więc koledzy i koleżanki inwestorzy sprawdźcie sobie wcześniej czy wasz cieśla budował kiedyś taki dach jak macie w projekcie.

Z ta ceną to masz rację.

Z dachówki jesteśmy bardzo zadowoleni, twarda, ładna i w ogóle ok. nam też brakło tylko podstawowej czekamy ma być w tym tygodniu. Mam tylko małe ale do dachówki z kominkiem myślę że nie warto płacić za nią takiej kasy.

Co do cieśli to prawda, nie jest łato o dobrego.

pozdrawiam

Wiesz, jak masz łatwy dach dwuspadowy to dadzą radę ale jak masz czterospadowy a bryła budynku nie jest regularna (garaż wysunięty poza obrys budynku, różnice poziomów między budynkiem a garażem itp.) to już się sprawa komplikuje.

Zwłaszcza że często gęsto wychodzą w trakcie jakieś babole architekta albo fanaberie inwestora i przy budowie więźby może być niewesoło.

W każdym bądź razie ja gościowi współczuje bo nowa więźba będzie go kosztować przy tej powierzchni z 10K PLN. :/