Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 206
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Witam wszystkich budujących w okolicy Wadowic. Fajnie, że jest miejsce na tym forum, gdzie można wymienić się informacjami dot. budowy w naszym regionie. My z żoną planujemy ruszyć z budową czerwiec/lipec wg projektu Modrzyk z pracowni Archeton. Prosty w budowie domek. Działka już jest w Witanowicach (piękny widok na Babią). Teraz jestem na etapie poszukiwania firmy, która zrealizuje budowę do stanu surowego przykrytego. oj trudne to rozmowy trudne

• 2 weeks później...
  • 3 months później...

Przyłącze wodne i kanalizacyjne robił mi Mieczysław Stybak można go wygoogolać. Szybko i sprawnie.

Same instalacje wewnątrz budynku robiła mi firma Interkoma z Andrychowa.

Wiem że trochę późno odpowiadam ale może ktoś inny skorzysta.

Jak tam Wasze budowy, na jakim etapie jesteście ?

U mnie zrobione instalacje, tynki i wylewki. Zabieramy się za elewacje, taras i gładzie.

Już bliżej niż dalej do końca budowy. :)

• 2 weeks później...
  • 5 months później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
Nie polecam architekta Kucharskiego z Wadowic prowadzi firmę Zespół usług projektowych (Wojtyłów 14), najpierw wyciągnął pieniądze,a potem nie można się było doprosić o skończenie. Po prostu masakra z taka firmą, do tego nic nie wie, jak się sprawy toczą, a jak się go pyta to potrafi powiedzieć żeby mu głowy nie zawracać. Po prostu gorzej chyba nie można trafić partacze i tyle, tylko człowiek mądrzeje jak zapłacił już za wszystko.

• 4 weeks później...

Witam nowych budowlańców,

Co do architekta Kucharskiego kiedyś już pisałam o nim, dla przestrogi i dla potomnych, wtedy dostało mi się za to że jestem nowa nie mogę wystawić negatywnych opini . Niestety Ten Pan tak pracuje, pozwolenie załatwić załatwi niestety jakim kosztem (stracone pieniądze i nerwy) to wiemy tylko my "szczęśliwcy"

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Najlepiej zrobić sobie w kilku najbliższych mały rekonesans (dowóz drobnych zamówień z daleka jest bez sensu), zebrać telefony do decyzyjnych w sprawie ceny osób i dzwonić z każdą sprawą - sprawdzając ceny. Ja korzystam z kilku najbliższych i zawsze znajdę w miarę dobrą cenę. Sporadycznie korzystam z innych, gdy Ci z którymi współpracuję nie mają danego towaru lub mają zbyt wygórowaną cenę... Nie ukrywam, że dzwonię do kilku na raz - więc resztę załatwia konkurencja...