ifka13 03.04.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 buduję w wieprzu, do andrychowa mam 5km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 05.04.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 O? to ładna okolica . Słyszałem ,że za cmentarzem ma powstać ferma wiatrakowa? czy cośo tym wiesz? [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 05.04.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 okolice widziałem ładniejsze, widoczki takie sobie, ale cisza i spokój są. O fermie nie slyszalem nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 05.04.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 W środę ma geodeta wytyczyć budynek , a po świętach startujemy z ławami Koparka umówiona - ostrówek . A ile Tobie zeszło z wytyczeniem ? i ile to kosztuje u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 07.04.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam krajan. U nas też nają tyczyć jutro geodeta zawołał 400 ciekawe czy na tym skończy (bo mój architekt zawsze coś miał "ukrytego w rękawie" ) Za więźbę płaciliśmy 650 za kubik (Tak średnio) za całość (11) zapłaciliśmy niecałe 7 tyś, impregnować będziemy sami jak więźba ładnie wyschnie. A czym będziecie kryć wasze domki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 07.04.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 wczoraj miale geodete na dzailce, wymierzyl, operat przekazal, 400 zainkasowal, powiem tak, jestem zadowolony, myslalem ze bedzie wiecejPo swietach startujemy z wykopami, teraz muszę znaleźć chwile, zeby kreski dla kaparkowego poznaczyć.Kryć chcę ceramiką antracytową, ale jak to przy budowei, szukam szukam, pytam gdzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 07.04.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Heh ! no chyba ci gejodeci się zmówili ( albo czytają forum ) No my jak na razie to dachówka ceramiczna, ąle zobaczymy po piwnicy czy może będzie blacha ....hehe zobaczymy ile nas skasuje murarz - mówił , że się dogadamy --- zobaczymy ....po piwnicy .Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 08.04.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 My też chcemy ceramike, jesteśmy prawie zdecydowani na Tondach Marsylkę w kolorze kasztan. Tylko jeszcze musimy sprawdzić ceny, ale to po fundamentach. Zobaczymy ile ten beton nas będzie kosztował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 08.04.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 No właśnie ile zostanie ?!! Właśnie wróciłem z tyczenia ławic 400 ale ja byłem za pomocnika Murarz zmył się a gejodeta mówił ,że on wytycza tylko paliki i do domu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 08.04.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 tak, teraz trzeba wyrysować kreski dla koparkowego na ODPOWIEDNIEJ szerokości. Ile Wam powiedział murarz? co zapewnia? pomocnika, czy nie? jak jestescie dogadani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 08.04.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 No murarz ma swoją ekipe i zrobiłem do niego 3 podejścia i za każdym razem gadał ,że się " dogadamy" -ja osobiście lubię otwarte karty i co a co więc jak zaśpiewa za dużo za fundamenty to mu podziękuję ......Ma być w tym tyg , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 09.04.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 dokladnie tez tak planuje, sprawdze ich na fundamentach a później sie zobaczymacie umówionych cieśli? ile biorą w naszym rejonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 10.04.2009 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Nam powiedział od 40 do 45 zł za m/2 dachu z rynnami itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 10.04.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 podobnie mam-45zl/m2 na gotowo, w tym okucia, 4okna dachowe, i moze byloby nawet pelne deskowanie dachu- bo dach mam prostu dwuspadowy;)ale mam jechać jeszcze z moim kierbudem po świętach do "jego" cieśli (sprawdzeni) i mówił ze może w 35PLN sie zmieścimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 10.04.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Ale nie dopytałem się czy to 45 to razem z ułożeniem dachówki? bo niektórzy liczą 45 więźba i 45 dachówka ..... hihi aż strach misię pytać go ponownie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 10.04.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 nie no, 45 to mi powiedzieli "że nic mnie nie interesuje"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 14.04.2009 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Dziś rano zastałem połamane profile i wrzucone kręgi do wykopu .... co za sk.......y to zrobiły potraktuje to jako żart zapustowy ...... ale następnym razem to ... . A w środę wjeżdża koparka i ławice. Myślę nad zmianą planu stan "0" i ogrodzenie !!! bo co jeszcze zastanę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 16.04.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 My już przeszliśmy chrzest bojowy z ziemią (mąż chciał już granat wrzucić do wykopu ) ziemia się osuwała i trzeba było szałować, jeszcze tylko fundament ale ławice już zalane podobno teraz to już z górki A tak dla info. beton najtaniej w Smolbecie w Witanowicach koło mostu (porównane betoniarnie: Smolbet, Wid-bet, podolsze i jeszcze jedna ale nie pamiętam) Co do profili to w tych okolicach lubią takie żarty zapustowe, ale myslę, też że to chuligani, niestety, w takich małych wioskach też są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 16.04.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 my sie już nie możemy doczekać wbicia pierwszej łopaty!! w sobote ma byćkopara- i wlasnie czeka nas ten sa los- kopanie na 90cm i dalej szalowanie od samego dołu stopy, później szalowanie fundmantu, ale co tam, przerzyjemy. Napiszcie ile Wam zajęło wykonanie stopy?- tzn szlunki, zbrojenie, itp- ja mam ok 60mb i jeden komin do wylania, pytam, bo w srode, czwartek musze wyjechać i nie wiem jak to poukladać. Uważam, ze do czwartku powinni zdążyc i wylac beton- przewidujemy 3 osoby pracujące w ekipie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 16.04.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 My nie robiliśmy stopy tylko tzw. ławice ale to chyba jest podobne, nie szłowaliśmy wszystkiego to co się dało zalewaliśmy do ziemi zajęło nam to 2 dni, było nas 5 w porywach do 7 (takie małe pospolite ruszenie) teraz szałujemy fundament cały dzień może jutro skończymy z naciskiem na może, mamy nierówny teren i jest trochę kombinacji, ale z "ziemi już wyszliśmy" i teraz już nas tak nie goni Acha zbrojenie już mieliśmy zrobione z miesiąc temu Pozdrawiam i życzę pogody bo to jest teraz najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts