Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 206
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam krajan. U nas też nają tyczyć jutro geodeta zawołał 400 ciekawe czy na tym skończy (bo mój architekt zawsze coś miał "ukrytego w rękawie" :evil: )

Za więźbę płaciliśmy 650 za kubik (Tak średnio) za całość (11) zapłaciliśmy niecałe 7 tyś, impregnować będziemy sami jak więźba ładnie wyschnie.

A czym będziecie kryć wasze domki?

wczoraj miale geodete na dzailce, wymierzyl, operat przekazal, 400 zainkasowal, powiem tak, jestem zadowolony, myslalem ze bedzie wiecej

Po swietach startujemy z wykopami, teraz muszę znaleźć chwile, zeby kreski dla kaparkowego poznaczyć.

Kryć chcę ceramiką antracytową, ale jak to przy budowei, szukam szukam, pytam gdzie taniej

My już przeszliśmy chrzest bojowy z ziemią (mąż chciał już granat wrzucić do wykopu :evil: ) ziemia się osuwała i trzeba było szałować, jeszcze tylko fundament ale ławice już zalane podobno teraz to już z górki 8)

A tak dla info. beton najtaniej w Smolbecie w Witanowicach koło mostu (porównane betoniarnie: Smolbet, Wid-bet, podolsze i jeszcze jedna ale nie pamiętam)

Co do profili to w tych okolicach lubią takie żarty zapustowe, ale myslę, też że to chuligani, niestety, w takich małych wioskach też są :evil:

my sie już nie możemy doczekać wbicia pierwszej łopaty!! w sobote ma byćkopara- i wlasnie czeka nas ten sa los- kopanie na 90cm i dalej szalowanie od samego dołu stopy, później szalowanie fundmantu, ale co tam, przerzyjemy. Napiszcie ile Wam zajęło wykonanie stopy?- tzn szlunki, zbrojenie, itp- ja mam ok 60mb i jeden komin do wylania, pytam, bo w srode, czwartek musze wyjechać i nie wiem jak to poukladać. Uważam, ze do czwartku powinni zdążyc i wylac beton- przewidujemy 3 osoby pracujące w ekipie.

My nie robiliśmy stopy tylko tzw. ławice ale to chyba jest podobne, nie szłowaliśmy wszystkiego to co się dało zalewaliśmy do ziemi zajęło nam to 2 dni, było nas 5 w porywach do 7 (takie małe pospolite ruszenie) teraz szałujemy fundament cały dzień może jutro skończymy z naciskiem na może, mamy nierówny teren i jest trochę kombinacji, ale z "ziemi już wyszliśmy" i teraz już nas tak nie goni :lol: Acha zbrojenie już mieliśmy zrobione z miesiąc temu

Pozdrawiam i życzę pogody bo to jest teraz najważniejsze :D