docent161 19.04.2009 02:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 No !!! wczoraj zalaliśmy stopy - coś się zaczyna dziać w terenie ! Piwnica wykopana ziemii mało ma ktoś naddatek ?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 20.04.2009 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Z ziemią to już chyba tak jest, zawsze mało, u nas też braknie. docent161 Wysłany: Nie, 19 Kwiecień 2009 04:58 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- No !!! wczoraj zalaliśmy stopy - coś się zaczyna dziać w terenie ! Piwnica wykopana ziemii mało ma ktoś naddatek ?????????? Gratuluję, niech się mury pną do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hoholk44 21.04.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Witam, Będziemy budować w Tomicach i od razu pytanie czy ktoś zna jakąś godną polecenia firmę, która zrobi stan zero (prace ziemne + fundamenty) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 21.04.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 witaj w naszej grupie, niestety nie mogę polecic nikogo ponieważ nasz muraż nie prowadzi już budów, podją się naszej budowy w drodze wyjątku, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetkaWi 24.04.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witam wszystkich!Pytanie do tych którzy przeszli już mękę przez papierologię. Możecie mi polecić dobrego architekta z okolic. Takiego, który załatwi wszystko od A do Z w miarę krótkim czasie. A swoją drogą ile wy załatwialiście wszystkie papiery? Jak długo czekaliście na pozwolenie? Mam tam kuzynkę która zaczyna walkę i jak na razie to same porażki. Może coś pomożecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 24.04.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 my mamy juz stope zalaną, i zacząłem dziś rozszalowaywać formy bo w poniedzialek mają przyjsć goście do robienia szalunków na fundament a jest co- bo wys samego fundmaentu bedzie ok 1,4-1,6m.W sumie szalunki robili jeden dzien, jeden dzien zbrojenie i jeden dzien ustawienie szalunku komina i wylanie stopy (z gruchy) w sumie 3 dni i po bólu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 25.04.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 A my w poniedziałek zalewamy płytę nad piwnicą . Komin kupiliśmy systemowy z wkładem ceramicznym . Fundamenty budowaliśmy z kostki z Bart -Betu z dziurami . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 27.04.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Do BetkaWi My zaczęłliśmy papierkologię 25 czerwca (data na odpisie z planu zagospodarowania) a pozwolenie mamy z datą 17 grudnia. Mieliśmy architekta z wadowic, ale nie polecam, zresztą poruszałam ten temat na forum Pytałam w kilku miejscach ale wszyscy mówią to samo w praktyce wychodzi inaczej (dłużej i drożej) szukaj wśród znajomych pytaj i jeszce raz pytaj, czasami lepiej znaleźć kogoś na "wsi" podobno w Spytkowicach jest gościu Ok ale nie znam namiarów i nie miałam z nim nic wspólnego. Czyli pytać i szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 27.04.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 No i płyta nad piwnicą zalana weszło 13,5 m3 betonu m - 20 Jutro polewanie wodą stropu . hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 28.04.2009 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Nasze fundamenty to prawie schron, no cóż, przynajmniej mamy solidną podstawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetkaWi 29.04.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Do BetkaWi My zaczęłliśmy papierkologię 25 czerwca (data na odpisie z planu zagospodarowania) a pozwolenie mamy z datą 17 grudnia. Mieliśmy architekta z wadowic, ale nie polecam, zresztą poruszałam ten temat na forum Pytałam w kilku miejscach ale wszyscy mówią to samo w praktyce wychodzi inaczej (dłużej i drożej) szukaj wśród znajomych pytaj i jeszce raz pytaj, czasami lepiej znaleźć kogoś na "wsi" podobno w Spytkowicach jest gościu Ok ale nie znam namiarów i nie miałam z nim nic wspólnego. Czyli pytać i szukać Nikuś dziękuję bardzo za odpowiedź. Niestety tak to się wlecze z tymi papierami. Cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytcia 29.04.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam! Proszę o poradę dotyczącą biur projektowych z Wadowic - chodzi mi o adaptację projektu lub projekt przewidziany na działkę na spadzie. Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Zamierzamy się budować w Stryszowie, działka na spadzie, niewielka o wymiarach 23m x 54m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 29.04.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Edytcia każdy budynek możesz zaadoptować do spadu tylko Twoja inwencja co będziesz mieć w tym spadzie., np My zrobiliśmy sobie połowę piwnicy i tam będzie pralnia , suszarnia i kotłownia a tak to nie wykorzystana powierzchnia Każde biuro zrobi ci taką adaptacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytcia 29.04.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Docent a możesz mi powiedzieć ile taka adaptacja Was kosztowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hoholk44 06.05.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 My papierologię zaczęliśmy w lutym, dzisiaj odebrałem pozwolenie na budowę.W czerwcu ruszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 06.05.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 gdzie w okolicach wadowic-andrychowa wypożyczają wibratory/zagęszczarki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 06.05.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 hoholk44 to szybko załatwiliście wszystko, mieliście dobrego architekta, bo na pozwolenie nie czekaliśmy długo tylko ten nasz architekt był od 7-miu boleści Pozdrawiam wszystkich budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hoholk44 06.05.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Szybko papiery przepchał to fakt, natomiast cała reszta była na trójkę, bez rewelacji (projekt indywidualny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 07.05.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 znacie kogoś z TIREM i naczepa - potrzebuje przywieźć dwa zestawy palet z pustakami z głogowa małopolskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hoholk44 08.05.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Wiem że Beskidus prowadzi tego typu usługi ale nie znam cen. Trzeba by zadzwonić i zapytać http://www.beskidus.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts