Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Płock i okolice

mmr

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 187
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Kupiłem działkę w Cekanowie, gm. Słupno. Wszystkie media są w drodze przy działce. Ile czasu czekaliście na warunki przyłączenia prądu, gazu i wody/kanalizacji? Ile czekaliście na pozwolenie na budowę? Ile czekaliście na utworzenie i wpis do księgi wieczystej?

No to gratuluje może po sąsiedzku jakoś jesteśmy bo ja mam działkę w okolicach cegielnianej.

Z tego co pamiętam wszystko zależy od gminy ale gmina Słupno jest dosyć prężnie działającym organem :)

Powodzenia :yes:

• 2 months później...

Witam

Od ostatniego wpisu w grupie minęło ponad 2 miesiace wiec postanowiełem podnieść g. Płocką troche do góry.

U nas budowa pełną para, aktualnie zakończone tynki , teraz zaczynamy instlację a potem posadzki

Ps.Czy ktoś poleci mi sprawdzoną ekipę od wylewek?

• 1 month później...
  • 6 months później...
Witam, jestem tu nowy:) zaczynam właśnie zabiegi prowadzące do budowy domu:) i obecnie poszukuję sprawdzonej i solidnej ekipy do budowy domu z bali ewentualnie domu szkieletowego. Jestem z Czerwińska ale będę też wdzięczny za info o ekipach z innych stron... Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 8 months później...

cześć budowniczy płockich i podpłockich hacjend :-)

Zaniedbałem "wycieczki" po forum, bardzo bardzo. Zima idzie, to więcej czasu na necie.Przypomnę, że jestem z Brwilna.

Jak się macie? Mieszkacie już czy jak?

kamilff gdzie tworzysz? Bliżej Murzynowa, czy Maszewa?

Heath gdzieś ty się podział?

pozdrówka dla wszystkich

• 3 weeks później...
  • 2 months później...

Witam

Wykonujemy posadzki maszynowo

Zapraszam do obejrzenia naszego filmu na http://www.posadzkiplock-teka.pl,albo na youtube

Pamietajcie,że zawsze na chudziakach,czy stropach macie różnice w poziomach.Średnio na 100m2 jest to 2-5cm.Te różnice trzeba zniwelować(sprawdzić za pomocą niwelatora),jeszcze przed kupnem styropianu,czy wejściem hydraulika,a nawet przed montażem drzwi wejściowych,balkonowych,by nie okazało się,że skrzydła ktore będą otwierały się do środka były na różnych wysokościach.Jak wiecie drzwi wstawiają pod belką,lub kładą na ławy które tez mogą mieć różnice.Grubości styropianów mogą się więc zmienić od zakladanych.To wszystko powinien posprawdzać posadzkarz,czy to ja ,czy ktoś inny

Załóżmy,że

-macie dwa balkony i np12cm od dołu skrzydła do stropu

-zakładacie sobie,że dacie 4cm styropianu i 5cm wylewki

-rozkładacie styropian ,kładziecie ogrzewanie podłogowe bez żadnych pomiarów

-zostaje Wam 3luzu na panele np.

co się może okazać ?

-że różnicę na drzwach macie 2cm i już musimy trzymać się poziomu niżej założonych drzwi

-w łazience macie ogrzewanie podłogowe na które powinno iść 6-7cm wylewki i Wasza łazienka jest 3,5cm wyżej niz poziom pod mierzonymi przez Was drzwiami

co wtedy??

Wasz poziom zmienił się o 3,5 cm+2cm(różnica na drzwiach) a położony styropian i podłogówka???

więc tak może być gdy nie przemyślicie tych sytuacji

O czym pamiętać?

-piasek musi byc przykryty zawsze przed deszczem,suchy,ostry,bez kamieni .Ze wzrostem W/C,czyli woda do cementu rośnie skurcz betonu-dobry piasek kosztuje min 20zł/t

-nie każdy styropian się nadaje pod wylewkę

-nie każdy cement nadaje się do wylewek

-folia 0,2mm to,żadna hydroizolacja,szukajcie folii 0-4-0,5mm

-jeśli będziecie kładli deskę klejoną ,lub parkiet podkład musi być mocny pod pracę drewna,czyli około 30% żwiru 2-8mm.Drewno pracuje i zerwie beton z 0-2mm.Naprawy dochodzą do 100zl/m2

-nie bierzcie posadzkarzy którzy zrobią Waszą wylewkę na swoich materiałach,bo albo wyleją za cienko,albo będą sypać zbyt mało cementu

-tynkarze muszą posprzątać po sobie głównie pod ścianami,żeby styropian nie prężył

-po dodaniu kruszywa do betonu na ogrzewanie podłogowe beton dłużej trzyma ciepło,jest badziej zageszczony,trzy razy mocniejszy

-jest jeszcze wiele ważnych spraw dotyczących posadzek

osoby z którymi juz lata współpracuję

Kazik hydraulik 601753973

Paweł tynki,elewacje,wykończeniówka.....budowa domów od A-Z 501139987

Zbyszek domy drewniane 605219885

Tadeusz Wożniak(Parkietkomplex na forum) 503046143

piotrek piasek,kruszywa dostawca piasku na którym leję posadzki 510282032

To są wykonawcy których polecam i moge poręczyc na swoją odpowiedzialność

Powołujcie sie na mnie,na Artura

pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Posadzki wylewki maszynowe woj. Mazowieckie - polecam firmę Teka posadzki, znam właściciela to bardzo rozsądna i odpowiedzialna osoba, współpracuje z nimi widziałem ich prace, jeżeli chodzi o posadzki maszynowe to szczerze polecam. Wiedzą jak wykonać mocne posadzki z kruszywem pod podłogi drewniane, parkiety, żywice itp. Firma godna polecania.

Ich numer tel. 692-796-235

• 9 months później...
  • 2 weeks później...