Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

geneza NICKów forumowych

Gość Alanta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 139
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Powiedz, czy pomyślałbyś, że Pit jest taki :eek:

Oj z deutscha nie jestem najlepsza :smile:

<font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2003-03-21 15:28 ]</font>

Pit - aber natürlich. Schimpfworte sind meistens die ersten Worte, die man in der Fremdsprache lernt. :grin: Wobei der deutsche Schimpfwortschatz ist ziemlich arm. Polnisch ist auf diesem Bereich deutlich besser und vielseitiger. So, daß auch die Deutschen auf polnisch Schimpfen lernen und das sehr gut nutzen!

:grin::grin::grin:

Majka - ß zamiast ss ustawiasz w językach klawiatury (niebieski kwadrat na dole po prawej, najczęściej z literami Pl). Jesli chodzi o języki - nie tylko Deutsch. Ale Deutsch zdecydowanie jeszcze najlepiej ze wszystkich.

Pit - hier ist wirklich nichts zu prüfen. Das muß ma glauben. Eventuell lernen. :grin:

To nie kiepski sprzęt, to nie zainstalowany język.

Rozwiązanie: Wejść w menu START (na dole po lewej), USTAWIENIA, PANEL STEROWANIA, KLAWIATURA, a w niej górna zakładka JĘZYK. Wdusić opcję DODAJ, wybrać z listy taki język jaki Ci pasuje i postepować wg wskazań komputera. Prawdopodobnie poprosi o włożenie kompaktu z Windowsami, żeby ściągnąć plik. Pisz jak się udało!

Dzięki, ja nigdy nie uczyłam się niemieckiego, bo mi się nie podoba ale na chrzcie zostałam nim napiętnowana i ciągnie się za mną do tej pory :smile: Pobieżnie go znam na zasadzie "sprechen wdechen a reszta na migi".Żeby coś powiedzieć lub napisać w tym języku muszę być po jakimś drinku... no wiesz wtedy to oleum ... Wczoraj przygotowałam sobie tekst po niemiecku a dziś coś to Kinder, Kindern mi sie nie podobało a w pracy drink niewskazany :grin:

Dzięki

Na znaku pauzy (tj. - ) , jeden klawisz w prawo od zera ( 0 ). Próbuj! I trzeba uważać na inne znaki, bo tym trybie dwukropki, średniki, cudzysłowy (cudzołożniki) i inne są w baaaaaaaaaardzo różnych miejscach. Dokładnie wg klawiatury niemieckiej. :grin:

On 2003-03-28 22:48, ponury63 wrote:

Xywę "ponury" miał jakiś partyzant...:evil:

Ponury to nie jakiś partyzant,

a cichociemny

mjr Jan Piwnik - nazwisko też pewno gdzieś słyszałeś

On 2003-03-21 11:35, Herne wrote:

A czy to co dzieje się w Iraku można nazwać wojną, czy tylko udziałem w koalicji pokojowej (za polskim rządem)?

Herne a gdyby hipotetycznie pytanie odwrócić ...

i nas chciano uwolnić od przywódców - jakby to nazwać ?

Czy Ponury ginąłby za taką rzeczywistość - wątpie ...

brzoza