kgadzina 21.03.2003 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 No co z tym Deutsch? Ja rozumiem że obrona obroną, ale w końcu nie jesteśmy w Iraku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 21.03.2003 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Powiedz, czy pomyślałbyś, że Pit jest taki Oj z deutscha nie jestem najlepsza <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2003-03-21 15:28 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 21.03.2003 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Edzia - właśnie pomyślałem. Jakem gadzina. Poczytaj grupę krakowską, wyjaśni Ci się dlaczego rozumiem rozdarcie Pita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 22.03.2003 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 kgadzina - wunderschon - verstehst Du aber ganz gut Fremdsprachen. Dazu man kann bestimmt auch bezeichenen, dass Du auch verschiedene Schimpworte kennengelernt hattest (naturlich nicht nur polnisch). "Mann lernt uberall" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 24.03.2003 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 Pit - aber natürlich. Schimpfworte sind meistens die ersten Worte, die man in der Fremdsprache lernt. Wobei der deutsche Schimpfwortschatz ist ziemlich arm. Polnisch ist auf diesem Bereich deutlich besser und vielseitiger. So, daß auch die Deutschen auf polnisch Schimpfen lernen und das sehr gut nutzen! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 24.03.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 A gdzie przestawiasz "ss" na wersję niemiecką? Pit, jesteś poliglotą? Niemiecki, łacina, angielski.... kgadzina tylko deutsch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 24.03.2003 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 Wirklich gut gesagt. Ich bin damit einverstanden. Habe nicht gehort aber glaube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 24.03.2003 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 No i super wobec tego pytanie : dzieci - Kinder czy Kindern Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 24.03.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 Majka - ß zamiast ss ustawiasz w językach klawiatury (niebieski kwadrat na dole po prawej, najczęściej z literami Pl). Jesli chodzi o języki - nie tylko Deutsch. Ale Deutsch zdecydowanie jeszcze najlepiej ze wszystkich. Pit - hier ist wirklich nichts zu prüfen. Das muß ma glauben. Eventuell lernen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 24.03.2003 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 Edzia - Kinder - to mianownik liczby mnogiej. Kindern - celownik liczby mnogiej. Noch jemand? Noch etwas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 24.03.2003 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 Znalazłam, ale mam wpisane tylko dwa - polski i angielski. Kiepski mam sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 24.03.2003 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 To nie kiepski sprzęt, to nie zainstalowany język. Rozwiązanie: Wejść w menu START (na dole po lewej), USTAWIENIA, PANEL STEROWANIA, KLAWIATURA, a w niej górna zakładka JĘZYK. Wdusić opcję DODAJ, wybrać z listy taki język jaki Ci pasuje i postepować wg wskazań komputera. Prawdopodobnie poprosi o włożenie kompaktu z Windowsami, żeby ściągnąć plik. Pisz jak się udało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 24.03.2003 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 Dzięki, ja nigdy nie uczyłam się niemieckiego, bo mi się nie podoba ale na chrzcie zostałam nim napiętnowana i ciągnie się za mną do tej pory Pobieżnie go znam na zasadzie "sprechen wdechen a reszta na migi".Żeby coś powiedzieć lub napisać w tym języku muszę być po jakimś drinku... no wiesz wtedy to oleum ... Wczoraj przygotowałam sobie tekst po niemiecku a dziś coś to Kinder, Kindern mi sie nie podobało a w pracy drink niewskazany Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 24.03.2003 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 No, zrobione, ale gdzie jest ta litera, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 24.03.2003 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 Na znaku pauzy (tj. - ) , jeden klawisz w prawo od zera ( 0 ). Próbuj! I trzeba uważać na inne znaki, bo tym trybie dwukropki, średniki, cudzysłowy (cudzołożniki) i inne są w baaaaaaaaaardzo różnych miejscach. Dokładnie wg klawiatury niemieckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 24.03.2003 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 ßßßß no, ynalayo sie. Ale wolę polską. Wszystko w "DE" w innych miejscach Niemieckiej klawiatury nie kupię, nie popadajmy w przesadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 28.03.2003 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 mój jest przekorny, bo jestem bardzo wesoły [chcesz być wesoły-poluj na ośmioły (Lem-Bajki robotów)] połączony z tą nieszczęśliwą datą. Xywę "ponury" miał jakiś partyzant... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 28.03.2003 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Pozdrawiam góry swiętokrzyskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 29.03.2003 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2003 On 2003-03-28 22:48, ponury63 wrote: Xywę "ponury" miał jakiś partyzant... Ponury to nie jakiś partyzant, a cichociemny mjr Jan Piwnik - nazwisko też pewno gdzieś słyszałeś On 2003-03-21 11:35, Herne wrote: A czy to co dzieje się w Iraku można nazwać wojną, czy tylko udziałem w koalicji pokojowej (za polskim rządem)? Herne a gdyby hipotetycznie pytanie odwrócić ... i nas chciano uwolnić od przywódców - jakby to nazwać ? Czy Ponury ginąłby za taką rzeczywistość - wątpie ... brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.03.2003 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2003 ßßßß ..fajnie milego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts