Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

geneza NICKów forumowych

Gość Alanta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 139
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mój nick jest chyba oczywisty i został stworzony na użytek tego forum. nikt jednak nie wie, ze to jest mój drugi nick. Poraz pierwszy zalogowałem się tutaj pod nickiem Yonda, który jest moim dyżurnym internetowym imieniem :smile:

Żeby nie było wątpliwości to żeńskie brzmienie jest jak najbardziej zamierzone :grin: Może Wam kiedyś opowiem genezę jego powstania :wink:

Ciagle duuzo siedze przy komputerze, zajmuje sie roznymi bzdurami. A szczeglonie kilka lat temu baardzo duzo gralem w gry komputerowe.

Tam ciagle prosili : "your user name". No i pisalem kaka aby bylo predzej.

Tak i zostalo.

A duza litera pojawila sie po zalogowaniu do forum, gdzie juz podobno byl kaka z malymi literami.

I tyle :wink:

(nie jestem kaka dlatego, ze jestem zly, zle pachnacy czy cos takiego :grin: :grin:)

kaKa

<font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: kaKa dnia 2003-03-06 14:22 ]</font>

Mnie akurat kaKa kojarzy się ze sposobem w jaki maluchy nazywają kaczki czy inne gumowe zabawki używane w kąpieli. Dźwięk kaKa jest widocznie dość łatwy do zapamiętania dla maluchów. W każdym razie skojarzenia jak najbardziej miłe.

Mój nick NIE JEST skrótem czy też kombinacją liter mojego imienia lub nazwiska. Wstyd się przyznać, ale mojego nicka ukradłem koledze z firmy... Na usprawiedliwienie mam tylko to, że działałem w stanie wyższej konieczności :grin:. Otóż miałem kiedyś zupełnic inny nick, taki normalny - który nagle bez ostrzeżenia przestał działać. Jakieś kłopoty techniczne na Forum. Po kilkudziesięciu próbach, zdesperowany - bo właśnie bardzo chiałem zabrać głos w jakiejś sprawie - postanowiłem założyć nowego użytkownika. Wziąłem co mi wpadło w rękę - akurat był to mail od kolegi.

Zatem przy okazji: przeprosiny dla Jarka za podebranie nicka.

Moj nick to po prostu nazwisko panieńskie, z którym się kiedyś musiałam rozstać (nie żałuję), a którego czasem mi brakuje + pierwsza litera imienia. Na forum czasem nazywają mnie helsim (to pewnie przez analogię do kęsim). Do różnych rzeczy się już przyzwyczajałam to do tego też mogę.

Agacko alez Ty mnie do muru dociskasz. Specjalistka od mobbingu pressingowego ? :grin:

Powiem tyle - nick jest faktycznie tak ja napisala Alanta zestawieniem dwoch wyrazen i bynajmniej nie dotyczy to rasy psa pitbul. Jestem pitbullem.

Druga czes jest zwiazana poniekad z anagramem znaku zodiaku (uklony dla kgadziny :grin:)powiazanego z nazewnictwem mysliwskim.

A ja się już chyba domyśliłam. Czy obchodzisz urodziny w miedzy 21.04 -21.05 ? :wink:

<font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2003-03-07 12:26 ]</font>