Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

geneza NICKów forumowych

Gość Alanta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 139
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

On 2003-03-30 17:33, ponury63 wrote:

...ja ponury....halo brzoza...jak mnie słyszysz??

słysze całkiem nieżle :razz::lol:

aż byłem ciekaw czy potać Ponurego Cie zainteresuje - dodam, że urodził sie w sierpniu - a akcja na więzienie w Pińsku była majstersztykiem.

Intrnet potęga ale w książkach było już o tym wcześniej :smile:

pozdro

<font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: brzoza dnia 2003-04-01 06:13 ]</font>

• 1 month później...

hejka!!!

a mój nick?

to było tak....

dawno temu jak byłem mały, narządy słuchu znajdujące się na mojej glowie wydały sie mojemu koledze nieproporcjonalnie duże ( ten kolega jest teraz mistrzem świata we florecie i olimpijczykiem- tak na marginesie). wszyscy na treningach zaczęli wolać na mnie urbuś ( mały byłem) od słynnego Jerzego U, ktory wtedy był rzecznikiem.

pseudo ewoluowało wraz ze mną do Urbana, ale wciąż znajomi na mnie wolają Urbuś. ( nawet żona, jak o mnie komuś opowiada:smile:)

na potrzeby netu, powstała wersja: oorbus ( $ nie przyjmuje- a tak chcialem)

pozdrowienia

A ja po prostu siedziałem kiedyś pod drzewem (Jabkowym oczywiście) i spadło obok mnie na ziemię JABKO i wtedy tknęła mnie genialna myśl. "A moze by tak nazwać się JABKO"

Jak powiedział tak też zrobił i od tej chwili jabko pseudonimem mym artystycznym jest i basta.

Maaaajka złotko - czesć

• 2 months później...

A ja mam po prostu za długie nazwisko. Czterosylabowe.

Nie we wszystkich formularzach się mieszczę w kratkach.

Wobec tego:

a). w podstawówce skrócono je do trzech sylab, nieco przekręcając na Pietruszka;

b). w liceum skrócono do dwóch - Pietrach;

c). na Polibudzie zrobiono z tego jednosylabowe - Trach,

i tak już zostało.

Był co prawda jeden Wojciech (zwany wówczas Ciech), który usiłował skrócić mnie do Ach (a siebie do Ech), ale to już nie przeszło.

• 1 year później...
  • 1 year później...

A mój jest banalny Sebastian się nazywam a jako że chodziło się kiedyś na religie - mielismy podąc swoje daty urodzenia - pytam mame kiedy się urodziłem a mama 8 sierpnia 1977 jak to nie zapamiętam bo koledzy czekaja ten sierpień cos do du..py się zapamiętuje -no to powiedz księdzu

ósmy ósmy siódmy siódmy :p :p

Stąd też NICK

Sebo8877

Oczywiście inicjały imienia i dwojga nazwisk... Najpierw przy logowaniu mnie zaskoczyli jakimś nickiem (a co to za bydle?) a potem się okazało, że chciałabym jakiś inny, ale nie umiem go zmienić. To i została EZS...........