Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W-wa Rembertów również wśród budujących ...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 176
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

TANIO odsprzedam listwy przypodłogowe drewniane ( fornir jesion) 20mmx60mm - po remoncie zostało mi 8 sztuk o długości 2,5m.Do tego mam również 1 paczkę (fabrycznie zamkniętą) finish deski (140cm) w kolorze jesion kolorowy i trochę luzem.Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt.

Pozdrawiam!

• 3 weeks później...
Właśnie uprawomocniło mi się pozwolenie na budowę ;) Też zaczynam marzec - kwiecień

Cześć,

moje też i też chcę zaczynać marzec-kwiecień :)

Wczoraj koparka usunęłą humus :)

W środę 05.03 geodeta wytyczył nasz dom, a od czwartku do soboty wytyczyliśmy ławy, zrobili wykopy, przygotowali zbrojenie, określili głębokość wylewania betonu, ułożyli zbrojenie i wylali beton. W sobotę o 13.00 fajrant. :)

Mnóstwo rzeczy mogło pójść źle, ale na szczęście prace wykonaliśmy szybko i sprawnie, a pogoda dopisała. Pracowaliśmy w 5 osób.

Za 2 tygodnie ekipa rusza ze ściankami fundamentowymi.

Szukam teraz materiałów i mam pytanie do Was, czy możecie podzielić się jakimiś dobrymi kontaktami do:

-dostawcy piasku i żwiru

-cementu w dobrej cenie

-styroduru i styropianu w dobrej cenie

Dzięki!

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam,

od poniedziałku mam do sprzedania barak tzw starego typu /z półokrągłym dachem/ kolor blu laguna;)

Mieści się w nim do 7 robotników, nie cieknie ma instalację elektryczną.

W razie potrzeby mogę pomóc w transporcie /niezbędny duży samochód z HDS'em/.

Poza tym:

Dachówka karpiówka Koramic naturalna cegła - 900 szt + po kilka szt. dodatków.

Pustaki stropowe Certus 8 palet

Pustaki keramzytowe działowe produkcji Leier - 400 szt.

Tanio oddam:D

Mogę pomóc w transporcie.

Więcej info na prv.

Wszystko w Strudze

r

• 2 weeks później...

Witam

mam małe ogłoszonko

Karpiówka 3 ZAPAKOWANE ORGINALNE PALETY POZOSTAŁOŚĆ PO BUDOWIE , ok 101 luzem oraz 17 gąsiorów

KOLOR -MIEDZIANA ANGOBA, [szt./ paleta] 480 Ilość [szt./paczka 16

CENA DO uzgodnienia

http://www.allegro.pl/item354106136_karpiowka_wienerberger_koramic_angoba_miedziana.html

-stemple 201 sztuk http://www.allegro.pl/my_allegro.php?page=auctions&type=not_sold

-deska gr 5 cm szer 20 cm -ok 1,3 m3

ubikacja sosnowa zrobiona w X 07 http://www.allegro.pl/item357457121_ubikacja_kibel_szalet_ul_.html

odbiór MARKI tel 660 76 30 10

pzdr udanego odpoczynku

• 1 month później...

Mam prośbę o namiary na fachowców:

-instalacja CO + montaż pieca

-hydraulik

-tynkarz

Mam kilka namiarów, ale wolałbym skorzystać z usług kogoś sprawdzonego.

Czy w okolicy są jacyś specjaliści od pieców na ekogroszek?

Może znacie, albo widzieliście jakieś ogłoszenia/szyldy/reklamy?

Dzięki!

PS. Dziś przyjeżdża do mnie na budowę drewno na więżbę, a ekipa robi szalunki do wieńca na ścianie kolankowej. :)

Do planujących/rozpoczynających budowę:

Będę miał do dostąpienia:

ok 10-12 palet gazobetonu SOLBET 24 - palety oryginalnie zapakowane, stoją na skladzie budowlanym

gazobeton SOLBET 12 - co najmniej 5 palet, oryginalnie zapakowawne

Pomogę załatwić transport.

Stemple długości min 2,90m ok 120 sztuk + ok 80 sztuk krótszych różnej długości. Transport własny.

Zainteresowanych prosze o kontakt na priv.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...

Witam budujących w Rembertowie.

Czekam właśnie na pozwolenie na budowę. Czas oczekiwania 65 dni (tako rzecze pani w urzędzie). Jako, że żadnej ekipy jeszcze nie mam, nie liczę za bardzo na rozpoczęcie prac w tym roku (niestety część papierkowa się przeciągnęła niemiłosiernie).

Kumo,

chciałbym mieć dla Ciebie dobre wieści. Niestety, nasze doświadczenia z urzędem przy Chruściela są takie, że lepiej nie mówić. Nie ma co liczyć, że decyzja będzie przed upływem tych 65 dni.

W naszym przypadku czekaliby dokładnie tyle (gdyby nie przypadkowa wizyta z pytaniem), aby poinformować nas o tym, że we wniosku o pozwolenie na budowę nie wymieniliśmy również śmietnika, przez co we wniosku był błąd formalny (który, nota bene, pani urzędniczka stwierdziła od razu przy przyjmowaniu wniosku, o czym nie raczyłaby powiedzieć nam przed upływem tych 65 dni).

Pozdr.

Maciek

• 3 weeks później...
Mam prośbę o namiary na fachowców:

-instalacja CO + montaż pieca

-hydraulik

-tynkarz

Mam kilka namiarów, ale wolałbym skorzystać z usług kogoś sprawdzonego.

Czy w okolicy są jacyś specjaliści od pieców na ekogroszek?

Może znacie, albo widzieliście jakieś ogłoszenia/szyldy/reklamy?

Dzięki!

PS. Dziś przyjeżdża do mnie na budowę drewno na więżbę, a ekipa robi szalunki do wieńca na ścianie kolankowej. :)

W Miłosnej kolejowej widziałam szyld piece na eko groszek./jest przy przejeżdzie/ Trzeba przejechać przez drugi przejazd w Sulejówku i pojechać drogą z pierwszeństwem. To jest jakieś 3km od torów po prawej stronie. Ul Przejazd linka do mapy -->> http://www.sulejowek.net/modul.php?dzial=zasoby&id=plan,b2 Jadąc od Okuniewskiej w Szosową , 3-go Maja, głowackiego w prawo, Krasińskiego i dalej jest już Przejazd

• 3 weeks później...

SPRZEDAM tanio

- STEMPLE , rozmiar standardowy , około 210 szt - ok 2,80 długości, cena 4 zł za sztukę.

- POROTHERM 11,5 (10 palet, nowych, z czego 8 zapakowanych fabrycznie) - 4,50szt

- POROTHERM 25 (1 paleta) - 4,5 szt

- POROTHERM do ścianek działowych (9cm szerokości x 18cm wysokości x 29cm długości) - 1 paleta , cena do ustalenia