Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dobre projekty w-19.12a

Recommended Posts

marcysrz123- domek prezentuje się wspaniale! Pięknie zagospodarowany plac wokół i tak patrzę, czy nie " ściągnąć' od Was pomysłu jeśli chodzi o kostkę przed garażem i małym pokojem- super!!! Czy już wykończyliście górę? Jaka jest w ogóle powierzchnia Waszej działki? Pozdrawiam serdecznie!!!

Jeśli chodzi o zdjęcia wnętrz to część jest umieszczona w mojej galerii.

• Odpowiedzi 286
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

marcysrz123- domek prezentuje się wspaniale! Pięknie zagospodarowany plac wokół i tak patrzę, czy nie " ściągnąć' od Was pomysłu jeśli chodzi o kostkę przed garażem i małym pokojem- super!!! Czy już wykończyliście górę? Jaka jest w ogóle powierzchnia Waszej działki? Pozdrawiam serdecznie!!!

Jeśli chodzi o zdjęcia wnętrz to część jest umieszczona w mojej galerii.

Witam Kathy15!

Nasza działka ma 7 arów. Natomiast na górze mamy gotową tylko garderobę. Reszta jest w trakcie ostatnich prac wykończeniowych i jak dobrze pójdzie to na wakacje góra będzie gotowa za wyjątkiem łazienki bo niestety nasz sprawdzony płytkarz najbliższy wolny termin ma dopiero w listopadzie.

Wasz domek również znakomicie się prezentuje.

Pozdrawiam!

Marcysrz123 Wielkie dzieki za zdjecia! Latwiej mi teraz sobie wyobrazic jak to wszystko bedzie wygladalo. Kathy15 Twoja galerie tez sie super oglada. Tylko pozazdroscic,ze jestescie juz na tym etapie. Mam tylko pytanie czy salon nie jest jednak za maly? Jak to wyglada w praktyce? A czy moich zdjec nadal nie widac??? Ja je widze ale moze cos zrobilam nie tak???:( Pozdrawiam!

Witam!

My mieszkamy już drugi rok i jesteśmy bardzo zadowoleni z użytkowania.

W projekcie nie wiele zmienialiśmy, ale jeśli zaczynałbym od nowa budowę to na pewno poszerzyłbym garaż o 1m. bo jest trochę za wąski. Poza tym dom jest bardzo funkcjonalny i tani w utrzymaniu zwłaszcza jeśli chodzi o ogrzewanie, a dodam, że my ogrzewamy gazem.

Jeśli chodzi o zdjęcia to mogę wysłać Panu na e-mail

Pozdrawiam

Witam, jeśli mogę prosić jeszcze ja o kilka zdjęć to będę wdzięczna, [email protected]

oglądałam Twoje zdjęcia Kathy15 w galerii i są rewelacyjne a zwłaszcza pobadała mi się kuchnia jak możesz to rzuć mi jeszcze kilka fotek ponieważ jesteśmy na etapie wykańczania i chciałabym może coś podejrzeć

dzięki,

pozdrawiam

byczek190- my jeszcze nie mieszkamy, więc nie wiem jak w praktyce będzie z tym salonem, ale zmieści się stół rozkładany na 3 m i narożnik przy kominku. Telewizor ma u nas być na ścianie, więc myślę, że miejsca na wszystko wystarczy, no braknie tylko parkietu na tańce...

Kathy15 ogladam Twoja galerie i nie moge sie naogladac;) Foto-tapeta w kuchni jest swietna. Jak cala chatka zreszta. Bede zagladac do Twojej galerii czesciej!Mam takie pytanie. W gornym duzym pokoju planuje wstawic 2 okna dachowe plus bede miala drzwi balkonowe z "dolozonym"do nich oknem. Uwazasz,ze pokoj jest wystarczajaco doswietlony bez dachowych? To samo pytanie jesli chodzi o gorny pokoj pierwszy po lewej. Zawsze bylaby to jakas oszczednosc;) Czy dobrze widze,ze z pomieszczenia na opal zrobilas pomieszczenie gospodarcze na pralnie?? Tez sie nad tym zastanawiam,trapi mnie jednak problem trzymania opalu hmmm Z gory dziekuje za odpowiedz!

No, dziękuję bardzo !!! My zrezygnowaliśmy właściwie ze wszystkich dachowych okien. Nasz projektant przeliczał wg jakiś tam norm stosunek powierzchni pomieszczeń do otworów okiennych i wyszło ,że są wystarczające i rzeczywiście tak jest. Nie wyobrażam sobie,żeby w sypialni świeciło mi słońce z rana prosto w oczy z dachowych okien. Pozostawiliśmy tylko 1 okno w łazience. Zaoszczędziliśmy przez to ok.10 tys. co dla nas jest bardzo dużo.

Co do pomieszczenia na opał, to u nas ono takim pozostaje, a rzeczywiście byłoby to świetne miejsce na pralnię, no ale gdzie podziać ten opał????? My kącik na pralkę mamy przygotowany w garderobie.

No, dziękuję bardzo !!! My zrezygnowaliśmy właściwie ze wszystkich dachowych okien. Nasz projektant przeliczał wg jakiś tam norm stosunek powierzchni pomieszczeń do otworów okiennych i wyszło ,że są wystarczające i rzeczywiście tak jest. Nie wyobrażam sobie,żeby w sypialni świeciło mi słońce z rana prosto w oczy z dachowych okien. Pozostawiliśmy tylko 1 okno w łazience. Zaoszczędziliśmy przez to ok.10 tys. co dla nas jest bardzo dużo.

Co do pomieszczenia na opał, to u nas ono takim pozostaje, a rzeczywiście byłoby to świetne miejsce na pralnię, no ale gdzie podziać ten opał????? My kącik na pralkę mamy przygotowany w garderobie.

Fajny pomysl z pralka w garderobie,tylko u mnie nie przejdzie bo zamienilam lazienke z garderoba wiec jest troche przymala. Z tymi oknami tez dalas mi duzo do myslenia. Dzieki za porady i pozdrawiam:)

• 2 weeks później...

No zbliżamy się ku końcowi....... Mamy założone panele, zamontowane wszystkie drzwi wewnętrzne, a w tym tygodniu założono nam kostkę na wjeździe , na tarasie i z tyłu domu.

Tak to teraz wygląda:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=117648&d=1338063628

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=117647&d=1338063548

• 3 weeks później...

to mój pierwszy wpis na forum:) w maju rozpoczeliśmy z mężem budowę w-19.12a, narazie jesteśmy na etapie izolowania fundamentów. Wolno idzie, bo zależy nam żeby koszty były niskie... Ciągle przeglądamy fotki na forum i szczerze zazdrościmy Wam domków.

Czy mógby ktoś dodać fotkę domku z tyłu? chodzi nam o dach, jeśli ktoś robi tak jak w projekcie lukarnę. Proszę.

Kathy15 gratulacje - śliczny dom!

to mój pierwszy wpis na forum:) w maju rozpoczeliśmy z mężem budowę w-19.12a, narazie jesteśmy na etapie izolowania fundamentów. Wolno idzie, bo zależy nam żeby koszty były niskie... Ciągle przeglądamy fotki na forum i szczerze zazdrościmy Wam domków.

Czy mógby ktoś dodać fotkę domku z tyłu? chodzi nam o dach, jeśli ktoś robi tak jak w projekcie lukarnę. Proszę.

Kathy15 gratulacje - śliczny dom!

Witamy!Moze ten watek sie troche rozrusza;)

Ja mam lukarne i wyglada ona swietnie, ale fotki moge wkleic dopiero w sierpniu bo wybieramy sie do PL a przy wczesniejszych wizytach nie wiedziec czemu zapomnialam to sfotografowac :confused:

Kathy15 no to teraz czekamy na zdjecia z wnetrza!Koniecznie!;) Niech sie Wam dobrze i szczesliwie mieszka!!!!:welcome:

• 2 weeks później...

Witam,

U nas wszystko na razie w starostwie, czekamy na pozwolenie na budowę. Obecnie zastanawiamy się czy ruszać na jesień ze stanem zero, czy może wstrzymać się i zacząć na wiosnę. Ale prawdopodobnie wygra opcja jesienna.

A tak poza tym to coraz bardziej utwierdzamy się w przekonaniu, że dokonaliśmy dobrego wyboru. Domek będzie sympatyczny, prosty, wygodny i ekonomiczny.

Pozdrawiam budujących.

• 1 month później...