bogela 24.07.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Cześc witam wszystkich i bardzo przepraszam że zamilkłam na tak dlugo ale brak mi już zapału. Właśnie przeniosłam wniosek kredytowy do trzeciego banku i nie chcę nic zapeszać tylko grzecznie czekam. Prace stanęły na etapie nie zasypanego fundamentu, ludzie chcą budować a ja nie mam za co. Odezwę się w ciągu tygodnia bo tyle mam czekać na decyzję w obecnym banku, Wóz albo przewóz. śledzę budowę Iwonki i Tomania ale nie mogę uczestniczyć w forum bo jest mi przykro że stoję z budową. Wszystkim życzę niech się mury pną do góry, do usłyszenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 25.07.2007 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 bogela, łepek do góry. My tez póki co nie mamy ciekawej sytuacji, bo bank kombinuje ile może, z racji tego, że nie możemy długo czekać, to prawdopodobnie weźmiemy ofertę, którą dają, a potem będziemy się zastanawiac nad przenoszeniem. Najgorsze, że może się okazać, że nie będzie kasy na zrobienie - wykończenie piętra domku. Ale jakoś damy sobie radę. Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni. Poza tym kazdy problem wzmacnia nasz związek Zawsze staram się dopatrywac pozytywów wynikających z problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 25.07.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Właśnie, głowa do góry Nam np mija dziś 49-ty dzień czekania na pozwolenie:) A wiemy, że dopiero w zeszły piątek dopiero ruszyła nasza sprawa i czekają na opinie konserwatora zabytków. A i tak już przywykliśmy do myśli, że zaczniemy budować dopiero na wiosnę 2008. I z różnych względów jest to nam chyba nawet na rękę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 25.07.2007 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 GosiaIAdam Widzę, że tak jak ja szukacie pozytywów nawet w beznadzienych przypadkach To co może grill na pustej działeczce i po piweczku albo soczku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 28.07.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Jak tam piwko i grill? To pozytywne że w tej naszej "drodze przez mękę" w załatwianiu papierów w banku, Starostwie i innych tego rodzaju instytucjach łapiemy chumor i potrafimy dać na luz. Powiem Wam jednak że dużo lepiej załatwia się sprawy w np.Trzebnicy czy Obornikach jak we Wrocławiu. To już któryś raz z kolei się o tym przekonuję i dlatego też kredyt przeniosłam z wrocławia do mniejszego miasta. Teraz wiem na jakim etapie załatwiania są papiery w banku, gdy te same papiery leżały w tym samym banku we Wrocławiu przez trzy tygodnie nie działo się z nimi nic. Teraz pani co dwa, trzy dni informuje mnie co się dzieje i na jakim etapie jesteśmy.Dosyć już o papierach, mam nadzieję że jadąc następnym razem na działkę zobaczę ekipę wracającą do pracy. A tak przy okazji - czy Twój domek Andżeliko ma różowe tynki? Cały czas z mężem zastanawiamy się który domek jest Twój.Dużo wytrwałości dla Gosi i Adama oczekujących na pozwolenie na budowę, będzie dobrze lub lepiej. Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 30.07.2007 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 bogela, nasz domek, to ten naprzeci wlasnie tego różowego domku. My jesteśmy Ci od drogi na Sułów, a nie drugi rządek. Ale miło, że czasem ktoś spogląda w tamtą stronę My nie będziemy mieli takiego świńskiego (określenie mojej drugiej połówki) kolorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 12.08.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 W czwartek podpisaliśy umowę kredytową i od wtorku panowie budowlańcy wracają na naszą działkę. Mam też wielką ochotę uruchomć ten wątek na nowo. Wiem że wielu z forumowiczów jest już na etapie wykończeniówki gdy ja w tym czasie czekałam na zlitowanie w banku. Z chęcią jednak skorzystam z rad doświadczonych kolegów i koleżanek. Teraz jakoś lżej na sercu Tak więc do usłyszenia i budujmy się!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 12.08.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Trzymam w takim razie kciuki za szybkie budowanie i pozytywne efekty...Nasi budowlańcy robili bardzo bardzo powoli ale teraz mialem efekty ich pracy przy pomiarach okien i drzwi, Pan który robi pomiary byl zachwycony dokadlnością...pozdrawiam i życzę wytrwalosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 12.08.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Właśnie staram się skorzystać z Waszego doświadczenia i pod Waszym Dziennikiem Budowy wpisałam się z pytaniem. Pozdrowienia dla Wszystkich budujących w okolicy Trzebnicy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 12.08.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Odbierz prosze wiadomosc prywatna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 12.08.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Przykro mi ale nic nie mam pod prywatną wiadomością. Ostatnia wiadomość od Was była o 11.00 i pytaliści co u mnie słychać.Chyba że coś pokręciłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 12.08.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 WitajRóżnica w poziomie bloczków przy wjeździe do garażu wynika z róźnicy poziomów między pomieszczeniami domu a garażem (garaż jest 30 cm niżej niż reszta) dlatego tak to wygląda. Mamy super Kierowniczkę Budowy która to pilnuje. Acha i byl Czlowiek u którego zamiawiamy okan na pomiarze okien i drzwi również garazowych i jest ok.W razie czego pytaj... odpowiem na kazde pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 12.08.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Dziękuję pięknie!!!Okazuje się że po obejrzeniu zdjęć z budowy Waszego domu mój mąż podpatrzył że jest mała różnica pomiędzy naszymi fundamentami, czekałam tylko na Wasze potwierdzenie. Okazuje się że u Nas nikt tego nie przypilnował.Jeszcze raz dzięki i do usłyszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 13.08.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Polecam sie na przyszlosc, w razie wątpliwości sluże pomoca...U nas niedlugo zaczynamy dach, w październiku okna i ocieplenie, i wchodzimy z instalacjami...Uda sie Wam napewno... dużo sil i wytrwalosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsio18 17.08.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Witam wsyzstkich w wątku okołowrocławskim. Jesteśmy na etapie szukania działki budowlanej w okolicach Wrocławia i chciałabym wiedzieć jak Wy się do tego zabieraliście? Szukaliście w internecie (może polecacie jakieś strony) albo osobiście? No i jakie miejscowości polecacie? Na co powinniśmy zwrócić szczególną uwagę w oferowanych działkach na sprzedaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 17.08.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Widzę że jak tylko ruszyłam do przodu to w okolicy Trzebnicy wstrzymano ruch na budowach. A może jest odwrotnie i nikt nie ma czasu opowiedzieć o tym co się dzieje na jego podwórku.A jeżeli chodzi o moją działkę to dojrzewała do zabudowy jak dobre wino. Chciałam przez to powiedzieć że zakup działki poczyniliśmy dwa lata wcześniej i szkoda tylko że nie zaczęliśmy w tamtych latach. Teraz nie brakowało by mi przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 18.08.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 bogela - skoro kończysz fundamenty, zdradź proszę gdzie i w jakich cenach w okolicy Trzebnicy kupowałaś stal i bloczki fundamentowe? My na dniach mamy otrzymać PnB... ale już zaczęliśmy szukać w/w, bo chcielibyśmy stan zero mieć w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 18.08.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam następnych budowniczych z Naszych pięknych okolic.Jeżeli chodzi o zakup bloczków i stali to moje namiary mogą być mało aktualne.Ja kupowałam te materiały trzy miesiące temu, a potem bank przetrzymał mnie aż do połowy sierpnia i dlatego czas od fundamentu do wyciągnięcia murów tak się wydłużył.Bloczki kupowałam w Pęgowie na ul.Głównej -cena na tamtą chwilę to 3,80/sztukę lecz zaraz po moim zakupie bloczek poszedł złotówkę do góry. Cen na tą chwię nie znam, natomiast stal znalazłam najtaniej we Wrocławiu przy ul.Ligockiej - 6" to 3,38 a 12" to 3,21 za kilogram. Wszyscy liczą stal na metry więc u nich trzeba było przeliczać ale i tak byli najbardziej opłacalni pod koniec maja. Pochwalcie się jak udało się Wam wynegocjować ceny i RUSZAJCIE DO PRZODU!!! POWODZENIA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 18.08.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Dzięki za namiary! Ta stal to tutaj?Aner S.C.. Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe 51-116 Wrocław, ul. Ligocka 1a jak z transportem? w poniedziałek zadzwonimy wypytać się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 19.08.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Jezeli chodzi o transport to ja płaciłam około 150zł, ale chyba istotna jest odległość oraz ilość zamawianej stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts