Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa w okolicach Trzebnicy /WROCŁAW?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 189
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moja deska czołowa kosztowała 900 lub 950 zł za kubik czyli m3. Wymiary były bardzo podobne bo 220wys. na 30szer. Jak mówi mój mąż było jej 100 mb więc łatwo przeliczyć. Drzewo łącznie z więżbą, łatami deską czołową i tzw. boazerią zamawialiśmy jesienią tamtego roku w tartaku z Milicza.

Wszystko "wylajzło" na pola - nawet mój pies ROKI który jest typowym "blokersem". Właśnie stara nam się udowodnić, że stemple budowlane nie będą nam już potrzebne.

http://img230.imageshack.us/img230/8497/obraz004dk5.jpg

A po pracy trzeba coś przekąsić

http://img230.imageshack.us/img230/141/obraz007qr9.jpg

Witam wszystkich budujących w okolicy Trzebnicy

Ja również rozpoczełam z mężem budowe w tej okolicy(Wisznia Mała)

Stan ZERO już jest,mury zaczeły piąć sie do góry,brakuje jeszcze nam pare materiałów- z ,,grubszych rzeczy``pokrycia dachowego(dachówki-zastanawiamy się co wybrać czy betonową czy ceramiczną)

Ja również prosze o podpowiedz jak Boru gdzie szukać w tej okolicy hurtowni czy cosik takiego gdzie załatwią to kompleksowo i nie zedrą cenowo

Mam jeszcze jedną prośbe-czy macie jakieś namiary gdzie można kupić za nieduże pieniądze łącznie z transportem CZARNOZIEM na ogród (potrzebiej tego baaaardzo dużą ilość,dokładnie nie wiem ile ale dobre paredziesiąt ton)

Z góry wielkie dzięki i pozdrowionka

bogela, czy we wtorek to byliście Wy?

To byliśmy My jeżeli chodzi o srebrną hondę accord - tylko zobaczyliśmy Was w ostatniej chwili. Postanowiliśmy wykorzystać tak piękną pogodę i kontynuować porządki na działce, a jest co sprzątać. Jak tak jadę koło Waszych domów to już tak ładnie na podwóreczkach, a u mnie ruszymy z działką chyba dopiero jesienią. Cała kasa będzie szła w środek - czyli w urządzenie.

Bogela - gratuluję pomysłu wykorzystania niepotrzebnych pustaków :lol:

Jezeli chodzi o pustaki to zostały mi na działce potluczone cegły. Udało nam się reklamować dwie palety gdyż było sporo popękanych - podobno stało się to przy transporcie. Teraz będą jako podsypka pod fundamenty, potem piach a potem ziemia. Na ziemię dostałam namiary od sąsiadki Andżeliki. Nie korzystałam jeszcze z tego namiaru ale mogę polecić bo wiem że sąsiedzi z Forum są bardzo zadowoleni. Ja też będę z tego namiaru korzystać lecz bliżej końca lata. W tedy dopiero będziemy robić coś przed domem.

Za grupą Wrocławską:

Czy ktoś poratuje wykonawcą przyłącza wodnego i kanalizacyjnego w okolicach Trzebnicy, Obornik? Wczoraj lokalny wykonawca wycenił nas na... 8300zł brutto :evil:

A do wykonania:

- przedłużenie istniejącej sieci o 30 metrów, z przeniesieniem hydrantu (w linii prostej, od środka działki sąsiada do środka naszej działki) - niestety takie warunki otrzymaliśmy od wodociągów :cry:

- przyłącze wody - w sumie 19 metrów

- przyłącze kanalizacyjne - w sumie ok 25metrów (studzienka jest w rogu działki)

Witam wszystkich Forumowiczów okołotrzebnickich, my też budujemy w tej okolicy i mieliśmy problemy z betonem. Pytaliśmy w Sanbecie ale okazało się że nie dadzą rady wjechać bo zła droga i ........z nieba nam spadli chłopcy z Wiki. Niewiele osób wie, że Wika w Pęgowie ma beton , świetny nowiutki sprzęt pompa 37 m, przemiłą obsługę i bardzo eleastyczne terminy. Panowie byli punktualni i bardzo sprawnie wszystko poszło, cenowo też ok. Gorąco polecam

Witamy następnych budowniczych :lol: :lol: :lol:

O tym że WIKA ma beton to wiemy bo od nich kupowaliśmy bloczki na fundament ale latem zeszłego roku bardziej elastyczni byli w Sanbecie. Okazuje się jednak że ze wszystkimi można się dogadać tylko trzeba trafić.

Nam Sanbet tak podpowiadał aby pompą lać w ostateczności i stało się tak dopiero przy wylewaniu stropu. Reszta poszła z tzw.:"rynien". Trochę zaoszczędziliśmy.

Za grupą Wrocławską:

Czy ktoś poratuje wykonawcą przyłącza wodnego i kanalizacyjnego w okolicach Trzebnicy, Obornik? Wczoraj lokalny wykonawca wycenił nas na... 8300zł brutto :evil:

A do wykonania:

- przedłużenie istniejącej sieci o 30 metrów, z przeniesieniem hydrantu (w linii prostej, od środka działki sąsiada do środka naszej działki) - niestety takie warunki otrzymaliśmy od wodociągów :cry:

- przyłącze wody - w sumie 19 metrów

- przyłącze kanalizacyjne - w sumie ok 25metrów (studzienka jest w rogu działki)

Witam

Udało wam sie wkoncu znaleźć kogoś tańszego?bo my też szukamy ponieważ mamy do pociągnięcia 120 metrów wodociągu+przecisk pod droga aby wpiąć się do wodociągu w drodze i nam też lokalny wykonawca sporo wycenił(ok.20 tyś.)a to jednak sporo

Witam

Udało wam sie wkoncu znaleźć kogoś tańszego?bo my też szukamy ponieważ mamy do pociągnięcia 120 metrów wodociągu+przecisk pod droga aby wpiąć się do wodociągu w drodze i nam też lokalny wykonawca sporo wycenił(ok.20 tyś.)a to jednak sporo

Jeszcze nie:( Ale widziałem trochę dokładniejsze rozbicie i wygląda to na trochę mniej: 1800+vat za rozbudowanie sieci, 1800+vat za przylacze wodne, a reszta (ok 4 tys) za przylacze kanalizacyjne