bogela 19.03.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Czytam Wasz post Gosiu i Adamie w pracy. Jak tylko przyjdę do domku a będą to godziny wieczorowe wyślę nr telefonu do pana od transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 19.03.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Dzięki! Wpierw przeczytałem "i Adamie w pracy" i zastanawiałem się, skąd wiesz, że piszę z pracy PS. W Hanbudzie mają wywrotkę piasku przesianego z dowozem za 330zł. A beton zdecydowaliśmy się z Sanbetu brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 19.03.2008 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 bogela cale info posłałam na priva W Sanbecie mają bardzo długie wysiągniki do lania betonu, nawet sięgające czterech pięter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 19.03.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Przesyłam na priv obiecane namiary na pana od tarnsportu np.; piachu. Telefon może odebrać jego ojciec, ale podobno przedsiębiorstwo prowadzą razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 19.03.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Witam, Macie moze dobre miejsce gdzie mozna zamowic deske czolowa pod rynne? Czy cena 11zl/mb deski 200x30mm po oheblowaniu jest nie za duza?? Prosilabym o jakis adres, albo namiar na dobry tartak lub stolarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 20.03.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Moja deska czołowa kosztowała 900 lub 950 zł za kubik czyli m3. Wymiary były bardzo podobne bo 220wys. na 30szer. Jak mówi mój mąż było jej 100 mb więc łatwo przeliczyć. Drzewo łącznie z więżbą, łatami deską czołową i tzw. boazerią zamawialiśmy jesienią tamtego roku w tartaku z Milicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 20.03.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam Gdzie zamawialiscie materialy na dach? Chce zamowic kompleksowo dach i szukam dobrych cen z dowozew w okolice Dlugoleki pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 20.03.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Polecam gościa który doradzi i wyceni wstępnie wersję wybraną przez Ciebie. Ja jestem z niego zadowolona. Dachówka już na dachu i nie martwiłam się o nic - łącznie z ekipą. Jeżeli jesteś jeszcze zainteresowany to puszczę namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 26.03.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam Gdzie zamawialiscie materialy na dach? Chce zamowic kompleksowo dach i szukam dobrych cen z dowozew w okolice Dlugoleki pozdrawiam serdecznie Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 02.04.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Wszystko "wylajzło" na pola - nawet mój pies ROKI który jest typowym "blokersem". Właśnie stara nam się udowodnić, że stemple budowlane nie będą nam już potrzebne.http://img230.imageshack.us/img230/8497/obraz004dk5.jpgA po pracy trzeba coś przekąsićhttp://img230.imageshack.us/img230/141/obraz007qr9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 02.04.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Witam wszystkich budujących w okolicy TrzebnicyJa również rozpoczełam z mężem budowe w tej okolicy(Wisznia Mała)Stan ZERO już jest,mury zaczeły piąć sie do góry,brakuje jeszcze nam pare materiałów- z ,,grubszych rzeczy``pokrycia dachowego(dachówki-zastanawiamy się co wybrać czy betonową czy ceramiczną)Ja również prosze o podpowiedz jak Boru gdzie szukać w tej okolicy hurtowni czy cosik takiego gdzie załatwią to kompleksowo i nie zedrą cenowoMam jeszcze jedną prośbe-czy macie jakieś namiary gdzie można kupić za nieduże pieniądze łącznie z transportem CZARNOZIEM na ogród (potrzebiej tego baaaardzo dużą ilość,dokładnie nie wiem ile ale dobre paredziesiąt ton)Z góry wielkie dzięki i pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 03.04.2008 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Bogela - gratuluję pomysłu wykorzystania niepotrzebnych pustaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 03.04.2008 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 bogela, czy we wtorek to byliście Wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 03.04.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 bogela, czy we wtorek to byliście Wy? To byliśmy My jeżeli chodzi o srebrną hondę accord - tylko zobaczyliśmy Was w ostatniej chwili. Postanowiliśmy wykorzystać tak piękną pogodę i kontynuować porządki na działce, a jest co sprzątać. Jak tak jadę koło Waszych domów to już tak ładnie na podwóreczkach, a u mnie ruszymy z działką chyba dopiero jesienią. Cała kasa będzie szła w środek - czyli w urządzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 03.04.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Bogela - gratuluję pomysłu wykorzystania niepotrzebnych pustaków Jezeli chodzi o pustaki to zostały mi na działce potluczone cegły. Udało nam się reklamować dwie palety gdyż było sporo popękanych - podobno stało się to przy transporcie. Teraz będą jako podsypka pod fundamenty, potem piach a potem ziemia. Na ziemię dostałam namiary od sąsiadki Andżeliki. Nie korzystałam jeszcze z tego namiaru ale mogę polecić bo wiem że sąsiedzi z Forum są bardzo zadowoleni. Ja też będę z tego namiaru korzystać lecz bliżej końca lata. W tedy dopiero będziemy robić coś przed domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 04.04.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Za grupą Wrocławską: Czy ktoś poratuje wykonawcą przyłącza wodnego i kanalizacyjnego w okolicach Trzebnicy, Obornik? Wczoraj lokalny wykonawca wycenił nas na... 8300zł brutto A do wykonania: - przedłużenie istniejącej sieci o 30 metrów, z przeniesieniem hydrantu (w linii prostej, od środka działki sąsiada do środka naszej działki) - niestety takie warunki otrzymaliśmy od wodociągów - przyłącze wody - w sumie 19 metrów - przyłącze kanalizacyjne - w sumie ok 25metrów (studzienka jest w rogu działki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mada i Tomasz 06.04.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam wszystkich Forumowiczów okołotrzebnickich, my też budujemy w tej okolicy i mieliśmy problemy z betonem. Pytaliśmy w Sanbecie ale okazało się że nie dadzą rady wjechać bo zła droga i ........z nieba nam spadli chłopcy z Wiki. Niewiele osób wie, że Wika w Pęgowie ma beton , świetny nowiutki sprzęt pompa 37 m, przemiłą obsługę i bardzo eleastyczne terminy. Panowie byli punktualni i bardzo sprawnie wszystko poszło, cenowo też ok. Gorąco polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 06.04.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Witamy następnych budowniczych O tym że WIKA ma beton to wiemy bo od nich kupowaliśmy bloczki na fundament ale latem zeszłego roku bardziej elastyczni byli w Sanbecie. Okazuje się jednak że ze wszystkimi można się dogadać tylko trzeba trafić. Nam Sanbet tak podpowiadał aby pompą lać w ostateczności i stało się tak dopiero przy wylewaniu stropu. Reszta poszła z tzw.:"rynien". Trochę zaoszczędziliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 06.04.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Za grupą Wrocławską: Czy ktoś poratuje wykonawcą przyłącza wodnego i kanalizacyjnego w okolicach Trzebnicy, Obornik? Wczoraj lokalny wykonawca wycenił nas na... 8300zł brutto A do wykonania: - przedłużenie istniejącej sieci o 30 metrów, z przeniesieniem hydrantu (w linii prostej, od środka działki sąsiada do środka naszej działki) - niestety takie warunki otrzymaliśmy od wodociągów - przyłącze wody - w sumie 19 metrów - przyłącze kanalizacyjne - w sumie ok 25metrów (studzienka jest w rogu działki) Witam Udało wam sie wkoncu znaleźć kogoś tańszego?bo my też szukamy ponieważ mamy do pociągnięcia 120 metrów wodociągu+przecisk pod droga aby wpiąć się do wodociągu w drodze i nam też lokalny wykonawca sporo wycenił(ok.20 tyś.)a to jednak sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 07.04.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam Udało wam sie wkoncu znaleźć kogoś tańszego?bo my też szukamy ponieważ mamy do pociągnięcia 120 metrów wodociągu+przecisk pod droga aby wpiąć się do wodociągu w drodze i nam też lokalny wykonawca sporo wycenił(ok.20 tyś.)a to jednak sporo Jeszcze nie:( Ale widziałem trochę dokładniejsze rozbicie i wygląda to na trochę mniej: 1800+vat za rozbudowanie sieci, 1800+vat za przylacze wodne, a reszta (ok 4 tys) za przylacze kanalizacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts