Basia_KRK 03.01.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 jeszcze jedno pytanie - ile w Krakowie czeka się na PNB ? Jak to u Was było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 07.01.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Urzędnicy mają max. 2 m-ce na wydanie pozwolenia i nie mogą tego terminu przekroczyć. My na komplet dokumentów czekaliśmy 1,5 roku, ale potrzebowaliśmy jeszcze wuzetkę (11 m-cy) i architekt się ślimaczył. Ale to poza Krakowem. No i się doczekaliśmy Basia, uzbrój się w cierpliwość, czas i tak minie Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 09.01.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Hanika - dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bruce7 10.01.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Czy mozecie polecic swoje ekipy budowlane? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 10.01.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Czy mozecie polecic swoje ekipy budowlane? Pozdrawiam, http://forum.muratordom.pl/malopolska-biala-i-czarna-lista-wykonawcow,t65420.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 13.01.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 ale potrzebowaliśmy jeszcze wuzetkę (11 m-cy) Jak się okazało i nam potrzeba jest WZ'tka.... mam nadzieję, że w Krakowie nie czeka się na nią tak długo :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lech71 13.01.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 ale potrzebowaliśmy jeszcze wuzetkę (11 m-cy) Jak się okazało i nam potrzeba jest WZ'tka.... mam nadzieję, że w Krakowie nie czeka się na nią tak długo :( Niestety, w Krakowie czekaliśmy rok na wz, później kilka miesięcy zbieralismy papiery do pnb, a na samo pozwolenie czekaliśmy 2m-ce + prawie miesiąc na uprawomocnienie. Trzeba uzbroić się w cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 16.01.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Witam wszystkich budujących w Krakowie i okolicach, my budujemy dom "Groszek G2" w Bibicach jesteśmy na etapie stanu zamknięcie. Interesuje mnie ile czekaliście na przyłącze prądu, bo dowiedziałam się w zakładzie energetycznym że około roku a prąd mam na swojej działce 10 m od domu - doznałam szoku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 16.01.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Krakowski enion ma standartowo umowę na przyłącznie do roku. A u mnie to wyszło nawet 13 miesięcy. Ale jak by nie wykonawca przyłącza to miałbym pewnie w 7. Jak zrobisz we własnym zakresie projekt i wykonanie (później rozliczasz się z zakładem) to można się wyrobic w pół roku. Ale jak nie chcesz się zajmować kolejnymi pierdołami związanymi z projekktowaniem itd, to zleć to ZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 18.01.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 do pam, OGC, mk1:wyczytałem, że niedawno robiliście tynki - czymożecie się podzielić namiarami (oraz uwagami) na elektryka oraz na ekipę tynkarzy? Niestety wiekszośc z listy ma b.odległe terminy. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budziki 18.01.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witam- Mam pytanie w zwiazku z wykonaniem przyłącza energetycznego przez ENION ,projekt będę miał wykonany przez firmę projektową ,podobno ENION wykonuje przyłacze na drodze przetargu przez jakąś firmę, która ten przetarg wygrywa,ja z koleji mógłbym wykonać to w własnym zakresie, oczywiscie oprócz włączenia się do lini, czy jest to możliwe i czy ewentualne koszty poniesione w związku z wykonaniem przyłącza mógłbym pózniej rozliczyc z zakładem energetycznym. Drugie pytanie ; czy jest możliwość legalnego korzystania z energi elektrycznej użyczonej od sąsiada podczas budowy za wszelkie podpowiedzi dziekuje a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 18.01.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 do pam, OGC, mk1: wyczytałem, że niedawno robiliście tynki - czymożecie się podzielić namiarami (oraz uwagami) na elektryka oraz na ekipę tynkarzy? Niestety wiekszośc z listy ma b.odległe terminy. Pzdr Co do tynków to u mnie robiła ekipa p. Żmudy, znana na forum. Z tego co czytam, to mają faktycznie dalekie terminy. Elektryk u mnie robił znajomy ze Śląska, dlatego nie wiem czy jejst sens dawać namiar, ale jak by co, to robią całą instalację z niskimi prądami i alarmówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 19.01.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 do pam, OGC, mk1: wyczytałem, że niedawno robiliście tynki - czymożecie się podzielić namiarami (oraz uwagami) na elektryka oraz na ekipę tynkarzy? Niestety wiekszośc z listy ma b.odległe terminy. Pzdr U mnie działał pan Rafał 604563852 - tynki maszynowe gipsowe. Tak sobie jestem zadowolony. Możesz wpaść pooglądać. Elektryka i alarm we własnym zakresie to ci nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bąbeluś 19.01.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Kiedy najlepiej robić tynki (pora roku). Może ktoś wie ile trwa podłączenie gazu w gminie Zabierzów? Adka może coś wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 20.01.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Kiedy najlepiej robić tynki (pora roku). Może ktoś wie ile trwa podłączenie gazu w gminie Zabierzów? Adka może coś wiesz? Z mojego doświadczenia, to najlepsza pora na tynki wewn. jest tak aby robic bardzo wczesną wiosną, albo póżną jesienią. Czyli najlepiej jak jest temp 5 -10 st i nie ma przymrozków. Lepiej jak sobie schnie powolutku i oddaje wilgoć jak najwolniej (oczywiście w pierwszym miesiącu po połozeniu). Ja praktycznie nie wietrzyłem i mam teraz przez te 3 miesiące juz suchuteńkie (oczywiście co do wylewek pod parkiet to juz inna historia - te pewnie jeszcze poczekają do kwietnia - ale przy okazji dowiedziałem się od znajomego budowlańca, aby nie uruchamiać ogrzewania podłogowego przed upływem miesiąca od zrobienia wylewek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bąbeluś 20.01.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Dzięki , myśle że marzec to bedzie dobra pora na tynki. Mam jeszcze problem z drzwiami bo nie wiem kiedy montować. Zauwazyłam że wszyscy robią to na innym etapie budowy, to kiedy najlepiej umówić się na montaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 21.01.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Dzięki , myśle że marzec to bedzie dobra pora na tynki. Mam jeszcze problem z drzwiami bo nie wiem kiedy montować. Zauwazyłam że wszyscy robią to na innym etapie budowy, to kiedy najlepiej umówić się na montaż? Ja kupowałem w AFB i tam jest nawet zastrzeżone w warunkach gwarancji aby były tynki i wylewki. jak jest naturalne drewno to przy takiej ilości wilgoci mogą się wypaczyć. Ale teraz z kolei jest problem bo po zamontowaniu drzwi muszę wytynkować szpalety koło nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaC 21.01.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Mam do odsprzedania stemple 160 sztuk 3 metrowych i ok 30 sztuk 3,5-4 metry.Rejon : Wielka Wieś-trasa na Olkusz (północny zachod Krakowa) kontakt na : [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 28.01.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Jak się okazało i nam potrzeba jest WZ'tka.... mam nadzieję, że w Krakowie nie czeka się na nią tak długo :( Niestety, w Krakowie czekaliśmy rok na wz, później kilka miesięcy zbieralismy papiery do pnb, a na samo pozwolenie czekaliśmy 2m-ce + prawie miesiąc na uprawomocnienie. Trzeba uzbroić się w cierpliwość No pięknie... Masz rację, pozostaje uzbroić się w cierpliwość.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 29.01.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 hura trochę do przodu z prądem, napisałam pismo do elektrowni z prośbą o szybsze przyłącze i dziś otrzymalam pismo, że przetarg odbędzie się w styczniu lub w lutym więc może niedługo będę miała prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts