Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Przyjaciół Skunksa

Gość forum_user

Recommended Posts

• Odpowiedzi 191
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
Zamknac wujka ,a przez klapke zaspakajac jego wielka potrzebe egzystencjalna.Sprawdzic jak duza lub jak mala butelka przechodzi przez klapke.Ciesz sie wolnoscia Skunksiku zanim ktos nie zacznie szukac przyczyny fetoru.Jest szansa znalezienia rozkladajacych sie zwlok wujka,odpowiednia dawka promili uznana za smiertena.Oczywiscie dla Polakow i Rosjan.

Wystarczy przestudiować powyższe wypowiedzi i mamy obraz społeczeństwa. Zwierzątka skrzywdzić nie pozwoli (ja również), ale wujka należy zgnoić. Do paki, za kraty, do piachu. Trzeba to jeszcze tak zrobić aby spadek trafił w odpowiednie ręce.

Chcę tylko zwrócić na jedno uwagę:

Kto po mojej śmierci poprowadzi budowę skunksowi?

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Wujek dnia 2002-06-18 17:28 ]

Nie znalazłem w przepisach informacji w którą stronę powinna otwierać się klapka dla zwierząt, jak zostało to określone w stosunku do drzwi od łazienki. Uważałem, że klapka powinna być tak skonstruowana aby nie stanowiła przeszkody dla skunksa, a jednocześnie aby była zabezpieczeniem przed intruzami. Widząc jakim zainteresowaniem cieszył się wątek dotyczący kierunku otwierania drzwi zapytałem kolezeństwa na forum o kierunek otwierania klatki. Na tak postawione pytanie otrzymałem zaledwie jedną odpowiedź, która nic nowego do sprawy nie wniosła. Poza tym dało się odczuć, że osoba ta (z resztą bardzo miła) nie darzyła zbytnią sympatią skunksów. Ponieważ kończyliśmy stan surowy zamknięty naszego budynku musiałem zamówić stolarkę, w tym także klapkę. Była na budowie brygada stolarzy i w tym samym dniu stolarka zewnętrzna została zamontowana. W tym czasie skunksa nie było w domu. Kiedy przyszedł i zobaczył klapkę ku mojemu zdziwieniu bardzo się zdenerwował. Okazało się potem, że wydała mu się bardzo znajoma. Dzień wcześniej oglądał czasopisma amerykańskiego towrzystwa przyjaciół zwietrząt. Były tam zdjęcia różnych pułapek na zwierząta. Jedna z nich do złudzenia przypominała właśnie zamontowaną klapkę. Kiedy Skuks zoriętował się, że nikogo przy nim niema przystąpił do dopiero niedawno obmyślanego planu. "Zło trzeba zniszczyć od razu". Działania skunksa zakończyły się "sukcesem". Tak właśnie została zablokowana klapka. Był jednak jeden problem. Przed przystąpieniem do działania Skunks nie sprawdził, czy główne drzwi są otwarte. Ja zaś dumny z amontowania stolarki mając swiadomość, że poprzez zamontowanie klapki zapewniłem skunksowi bezpieczeństwo wyjechałem na tydzień w delegację. A co po powrocie z delegacji zastałem, to już wiecie.