kajetana 31.12.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Witamy NOWYCH BUDOWNICZYCH Ja mogę polecić ludzi od fundamentu z Murowanej Gośliny - jakby co, proszę o kontakt na priva. A jaki dom budujecie - murowany czy szkieletowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 18.01.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witamy NOWYCH BUDOWNICZYCH Ja mogę polecić ludzi od fundamentu z Murowanej Gośliny - jakby co, proszę o kontakt na priva. A jaki dom budujecie - murowany czy szkieletowy? Witam, budujemy domek murowany, a dokładnie: Dom w Rododendronach 6 G2 (garaż dwustanowiskowy) z pracowni Archon. Jeżeli chodzi o ekipę murarzy, to znaleźliśmy, obecnie kończymy "casting" na dekarza:)) A od wczoraj na naszej działce stoi garaż blaszany, także mamy już gdzie schować się przed deszczem. Sprawna ekipa ze Śląska zmontowała go w 20 minut:)) W przyszłym tygodniu chcemy też złożyć wniosek o kredyt, a raczej wnioski, bo próbujemy w 3 bankach. Trzymajcie kciuki. Pozdrawiamy, Magda i Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 18.01.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Jeszcze jedno:) Jeżeli macie godną polecenia hurtownię z materiałami na dach, będę wdzięczna za kontakty na priv. Chodzi nam szczególnie o drewno (więźba, deski, podbitka). Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 22.01.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Pomimo faktu, że paradoksalnie w Polsce domy szkieletowe są droższe niż murowane straszy mnie tak: :o :o :roll: poszukiwanie przez większość z Was wszystkich materiałów budowlanych (więźby, cegły, dachówki, zaprawy, coś tam jeszcze....). Kolejny raz stawiam PLUSA przy szkieletowym budownictwie - przywieźli dom w kawałkach, postawili w jeden dzień W maju 2008 rozpoczęliśmy budowę - wprowadzanie planujemy na kwiecień 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 23.01.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Witam, pilnie potrzebuję profesjonalnego wykonawcę kominków. Proszę o kontakt - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateoosh 09.02.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 aha - od około lutego/marca 2009 mam do oddania w dobre ręce fachowca od wykańczania wnętrz (ściany, posadzki, kafle, parkiety, montaż armatury - wszystko). To zięć przyjaciela mojego ojca .... Hejka, a ten fachowiec to wciaz free ? Wprawdzie potrzebny bedzie gdzies na kwiecien, maj, ale zawsze warto zapytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateoosh 09.02.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Jeszcze jedno:) Jeżeli macie godną polecenia hurtownię z materiałami na dach, będę wdzięczna za kontakty na priv. Chodzi nam szczególnie o drewno (więźba, deski, podbitka). Dzięki. Hej, Polecam ciesle, Pana Krzysztofa 603444434 (wspominany juz w watku "biala lista wlkp") Poza wykonaniem dachu załatwił nam wiezbe, dachowke itd. Wszystko z dachbudu na obornickiej w Poznaniu. Dach 200 m2 dwuspadowy z jedna lukarna wyszedl ok. 40tys ze wszystkim (dachowka Rupp Sirius 13) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodzinnebudowanie 13.02.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Mam gorące pytanie do budujących w okolicach:Jak u was wyglądała kwestia podłączenia wody? Dostałem warunki techniczne z Melipozu, do powolenia na budowę wystarczą, ale co póżniej?Ma ktoś z was doświadczenie z tą firmą? Ewentualnie wykonawcę który by zrobił przyłącze (najlepiej doświadczonego w współpracy z Meliopozem).Jak już dostanę pozwolenie to wolał bym mieć chociaż wodę bo prąd to najwyżej w agregat zainwestuję, zawsze się później przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 13.02.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Mam gorące pytanie do budujących w okolicach: Jak u was wyglądała kwestia podłączenia wody? Dostałem warunki techniczne z Melipozu, do powolenia na budowę wystarczą, ale co póżniej? Ma ktoś z was doświadczenie z tą firmą? Ewentualnie wykonawcę który by zrobił przyłącze (najlepiej doświadczonego w współpracy z Meliopozem). Jak już dostanę pozwolenie to wolał bym mieć chociaż wodę bo prąd to najwyżej w agregat zainwestuję, zawsze się później przyda. U nas Meliopoz zrobił pod koniec zeszłego roku wodociąg. Będziemy składali do nich wniosek o wykonanie projektu przyłącza i również im zlecimy jego wykonanie. Tak będzie chyba najprościej, a z tego co sprawdzałam koszty wykonania projektu i przyłącza przez nich są tańsze niż jakby zlecić to innemu wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jachu102 13.02.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Ma ktoś z was doświadczenie z tą firmą? Ewentualnie wykonawcę który by zrobił przyłącze (najlepiej doświadczonego w współpracy z Meliopozem). u mnie zrobił meliopoz chyba z dwa lata temu zaplacilem tysiąc z kawalkiem a ok polowe ceny stanowil koszt studzienki betonowej w ktorej umiescili te wszystkie zawory i liczniki, dla ochrony przed mrozem generalnie ok, zrobili w umowionym terminie i bez klopotów notabene tą studzienke mam nadzieje ze za 1-2 miesiace będę miał zdemontowaną (przenosze liczniki do domu) wiec ew. mogę po dobrej cenie odsprzedać jeśli ktoś jest zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodzinnebudowanie 14.02.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Dzięki, właśnie zastanawiałem się czy brać innego wykonawcę, ale wygląda na to że faktycznie najlepiej aby oni to wykonali, odpadnie problem z uzgadnianiem odbioru, bo sami widzą co robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 11.03.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Hej kochani - nie odzywałam się prawie rok bo już od roku mieszkam - dom skonczony wewnątrz ale z zewnatrz masakra i dlatego WAs prosze o dwie rzeczy: czy możecie polecić sprawdoznych dekarzy jakie macie opinię o dachówce ceramicznej Roben - sląska falista fleming prosze na priv info pozdrawiam Asia Mielno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 19.03.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Mam nieśmiałą propozycję A może by tak na przykład w maju zrobić jakieś zapoznawcze spotkanie sąsiedzkie? Najpiękniej by było na polu ogniskowym w Bolechówku. Co o tym myślicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel-p30 19.03.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witam wszystkich ja rozpoczynam budowe w tym roku w Promnicach na Północnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofM 04.04.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Witam wszystkich,Również rozpoczynam budowę w Promnicach na Północnej.Przychylam się do propozycji majówki. Jest kilka fajnych miejsc na zorganizowanie ogniska, np: Przystań Bindugaj nad Wartą. Pozdrawiam Krzysztof Dziennik budowyKOMENTARZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmk03 18.04.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam wszystkich, dołączamy sie do grupy - będziemy budować w Kicinie. Początek już niedługo - czy możecie mi polecić przystepnego kierownika budowy który nie tylko odbębni swoje ale także częściowo zaopiekuje się budową jeśli znacie kogoś takiego bede wdzieczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodzinnebudowanie 22.04.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Witam sąsiada z Północnej!!!! Leśna się obok kłania!!! U nas jest narazie ściernisko Ale Jak zwieje to może w tym roku chociaż fundamenty... Miało być już z dachem skończone w tym roku ale niestety wypadki chodzą po ludziach, a trudno zajmować się budową jak minione parę miesięcy spędzilem w szpitalu. Pozdrawiam moją okolicę Byłem dzisiaj z żonką spojrzeć na nasz skrawek ziemi. Jest najpiękniejszy, a będzie jeszcze piękniej Już widziałem siebie na tarasiku z kubkiem kaweczki... po prostu plaża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaS 26.04.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Witam, chętnie dołączę do grupy. w połowie marca ruszyłam z budową w Murowanej Goslinie. Jestem po zalaniu stropu. Od wtorku ruszaja na pietrze z wieńcami. Chetnie podzielę się dobrymi telefonami, mam juz jakieś doświadczenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodzinnebudowanie 27.04.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Jak byś można to ja proszę o namiar na koparę, i ekipę fundamentalistów.Raczej więcej w tym roku nie liczę że zrobię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmk03 11.05.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 witam wszystkich,poszukuje stempli ok 100szt o min długosci 3m, jesli gdzieś u was zalegają to chętnie je odkupię po rozsądnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts