Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa okolice czerwonaka (poznań)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 205
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
Zaczynamy! Projekt Willa Wiktoria z Archonu. Czas startu - teraz. Zatem jezeli mozecie polecić sprawdzone firmy i fachowców na początek to chetnie skorzystamy. Budowa to Potasze koło Owińsk a na początek potrzebujemy Kierownika budowy, ogrodzenie tymczasowe (133 mb z bramką) i namiary na firmę budowlaną od fundamentów. Kazda oferta i pomoc mile widziana. Pozdrawiamy Aga i Robert

Zaczynamy! Projekt Willa Wiktoria z Archonu. Czas startu... Budowa to Potasze koło Owińsk...

Witam Serdecznie! Promnice z tej strony z ścierniskiem zamiast fundamentów :( (niestety wypadek zmienił plany).

Projekt ładny ale gigant :o, nie boicie się rachunków za ogrzewanie?

Na jakim etapie jesteście, papierkologia czy ruszacie z pracami ziemnymi?

Jeżeli chodzi o ogrodzenie to ja jeżeli już będę robił prowizorkę to z starych stempli i siatki leśnej. (Siatkoogród Czerwonak) Bramy żadnej tymczasowo nie planuję, będzie po prostu kawał siatki między słupkami do zwinięcia, ale daje to zaletę, że gdy przyjedzie większy sprzęt to zawsze można wykopać słupki i poszerzyć wjazd w dowolną stronę.

Jeżeli chodzi o ekipę, to musisz przestudiować trochę postów na Wielkopolskim i na białej liście wykonawców. Ja niestety nie mogę nikogo polecić (chociaż robie wstępną wycenę i z paroma ekipami się kontaktowałem), bo nie znam jeszcze efektów ich prac osobiście.

Powodzenia.

Dzięki za szybką odpowiedz :) Projekt ładny bo wybieramy szmat czasu ... jak to zwykle bywa :) Oczywiscie robimy tam pare zmian, ktore m.in. drastycznie obniżą rachunki za ogrzewanie. Sciany i dach po U=17, okna trójszybowe, wentylacja mechaniczna, solary. Dałem projekt do wstepnej oceny energetycznej żeby oszacowali jego kosztożarłoczność roczną i czekam na wyniki. W tej chwili papierkologia ale juz na ukonczeniu, lada moment skladamy wniosek o pozwolenie )prąd już sie buduej, woda jest przy działcem gaz tez w budowie), ale juz jak widac szukamy kontaktwo do polecanych osób m.in od prac ziemnych. Ogrodzenie też chcemy tak jak Ty czyli (pale sosnowe + siatka leśna (przy okazji dzięki za informacje o firmir Siatkoogród Czerwonak). Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 3 months później...
  • 2 weeks później...