Terry 01.06.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Cała przyjemność po naszej stronie. Gdy prace będą bardziej zaawansowane i będzia na czym siedzieć to sobie pogrilujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 02.06.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 właśnie zalewają fundamenty jutro kładą M-ki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 06.06.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 hmmm myślę, że fundament skończą koło 20go... fotki z prac w dzienniku od 1.07 wchodzą z domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 06.06.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 No to sie dzieje u Was:) Bede miała chwilke to podskocze popatrzec z bliska na te Wasze fundamenty:) Zazdroszcze Wam, ze bedziecie juz niedługo mieszkac w domku....ehhh my dopiero na etapie szukania wiezby dachowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 06.06.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 No to sie dzieje u Was:) Bede miała chwilke to podskocze popatrzec z bliska na te Wasze fundamenty:) Zazdroszcze Wam, ze bedziecie juz niedługo mieszkac w domku....ehhh my dopiero na etapie szukania wiezby dachowej. właściwie to podejmując decyzję o domu drewnianym i zajmując się tym tematem od roku dogłębnie... kompletnie nie orientuję się w temacie domów murowanych. czasem się zastanawiam ile czasu trwało by budowanie naszego Przestronnego w tradycyjny sposób... o ceny nie pytam - nie chcę popełnić harakiri/ sepuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 06.06.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Kaja wiesz co narazie cenowo nie ejst zle:) Zacznie sie ból głowy jak dojdzie do wykonczeniówki:) Mury podobno sa najtańsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 08.06.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 mój mąż był dziś na działce 1 raz od rozpoczęcia bud. fundamentów.... był prawdziwie zadowolony, że już "widać" dom szkoda, że fundamentowcy nie mogą pracować dłużej niż 8h - po 15 zamykają interes i koniec mogłabym zapytać, czy daliby radę pracować dłużej ale obawiam się, że podniosą cenę - a robocizna to wstępnie połowa kosztów materiałów. Swoją drogą to straszne - zakładając, że pracują 3 tygodnie stawka dzienna wychodzi EXTRA i na MAXA wysoka ja muszę pracować na takie pieniądze ponad rok (z wyższym wykształceniem, z 2 faktultetem) gdzie tu sprawiedliwość?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 09.06.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Moi budowlancy przyjezdzaja przed 7 rano i wyjezdzaja po 17:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 10.06.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 zakładam, że ekipa od stawiania domu będzie pracowała do wieczora - sami chcą zrobić maxymalnie dużo przed urlopami ... wczoraj gadałam z szefem - powiedział, że wstępnie podstawią dom, założą okna, położą dach i wszystko obłożą folią tak więc do 20 lipca będzie STAŁ NASZ DOM potem w sierpniu będą kończyć - ściany wewnętrzne i coś tam jeszcze. Na samym końcu tynkowanie od zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 10.06.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 cenowo to niestety nie najtaniej wychodzi nasza wspolpraca jest narazie w fazie poczatkowej, ze tak powiem, wiec nie bede jeszcze ich specjalnie chwalic, ani ganic ale dam znac tak mniej wiecej zaa 2 tygodnie jak im idzie Marta i jak sprawuja sie architekci??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 16.06.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 czy trzeba kłaść jakąś izolację między piaskiem a posadzką (fundament) ??bo moi zaczęli kłaść zbrojenie na piasku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 16.06.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 U mnie nie kładli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 16.06.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 U mnie nie kładli. aha - to OK.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 16.06.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 co do architektow, to niestety nie polecę nie są zbyt slowni, nie wyrabiaja sie z terminami i to nie tylko moja opinia, ale innych osob, ktorym ich polecono byla wielka awantura po ktorej troche zagęścili ruchy, zobaczymy jak to dalej wyglada, ale ogolnie to jeste ZLA ze ich wzielismy a co do targow, to my bylismy i kupilismy z wystawki tanio stol z krzeslami- tanio jak barszczyk:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 17.06.2008 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 w jednym z ostatnich Muratorów przeczytałam, że od 01.01.2009 zgłaszając do urzędu zakończenie budowy + gotowość do wprowadzenia inwestor musi mieć koniecznie świadectwo energetyczne ... doczytam i napiszę Wam dokładniej co i jak Starajcie się wprowadzić jeszcze w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 17.06.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Murator, nr 6 - czerwiec '08Artykuł pt Świadectwo energetyczne"Od 1.01.2009 właściciele niektórych domów będą zobowiązani do uzyskania świadectwa charakterystyki energetycznej budynku. Bez tego domu nie oddadzą do użytku, nie sprzedadzą ani nie wynajmą....Św.energ. to dokument umożliwiający stwierdzenie jaki jest roczny poziom zużycia energii.... Niestety ustawodawca nie zdefiniował pojęcia budynku oddawanego do użytkowania. Można jednak przyjąć, że ... inwestor zawiadomił ... organ nadzoru budowlanego o zakończeniu budowy i zamiarze użytkowania lub wystąpił z wnioskiem o udzielenie pozwolenia na użytkowanie."Szczegóły dot. wystawiania św. energ. są w artykule ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 19.06.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 potrzebuję kupić używane stemple budowlane - dużo info poproszę na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 26.06.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 jareq my teraz codziennie w Bolechówku - podlewamy dom, żeby wyrósł duży i wpadłam do Was wczoraj... no szok wcześniej byłam ze 2 miesiące temu -kończyli fundament. A teraz - dom stoi, dach właśnie robią... NO SUPER daj znać co ze stemplami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 26.06.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Też nas cieszy że dom rośnie - chociaż na niego nie " lejemy " Ale Wy ze swoim Kanadyjczykiem pewnie szybciutko nas przegonicie. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 30.06.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 kochani - od środy zapraszam ciekawych na naszą działkę - stawiać będą nasz dom. Podobno w środę będzie już dużo stało, w czwartek chyba będą wszystkie ściany - więc SZOK... nie ma domu.......... jest dom potem cała konstrukcja dachu i dach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts