Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa okolice czerwonaka (poznań)

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 205
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witamy NOWYCH BUDOWNICZYCH :lol: :wink:

Ja mogę polecić ludzi od fundamentu z Murowanej Gośliny - jakby co, proszę o kontakt na priva. A jaki dom budujecie - murowany czy szkieletowy?

Witam,

budujemy domek murowany, a dokładnie: Dom w Rododendronach 6 G2 (garaż dwustanowiskowy) z pracowni Archon. Jeżeli chodzi o ekipę murarzy, to znaleźliśmy, obecnie kończymy "casting" na dekarza:))

A od wczoraj na naszej działce stoi garaż blaszany, także mamy już gdzie schować się przed deszczem. Sprawna ekipa ze Śląska zmontowała go w 20 minut:))

W przyszłym tygodniu chcemy też złożyć wniosek o kredyt, a raczej wnioski, bo próbujemy w 3 bankach. Trzymajcie kciuki.

Pozdrawiamy,

Magda i Michał

Pomimo faktu, że paradoksalnie w Polsce domy szkieletowe są droższe niż murowane straszy mnie tak:

:o :o :o :o :roll: :roll: :roll:

poszukiwanie przez większość z Was wszystkich materiałów budowlanych (więźby, cegły, dachówki, zaprawy, coś tam jeszcze....).

Kolejny raz stawiam PLUSA przy szkieletowym budownictwie - przywieźli dom w kawałkach, postawili w jeden dzień :lol: :lol: :lol:

W maju 2008 rozpoczęliśmy budowę - wprowadzanie planujemy na kwiecień 2009

• 3 weeks później...
aha - od około lutego/marca 2009 mam do oddania w dobre ręce fachowca od wykańczania wnętrz (ściany, posadzki, kafle, parkiety, montaż armatury - wszystko). To zięć przyjaciela mojego ojca ....

Hejka,

a ten fachowiec to wciaz free ? Wprawdzie potrzebny bedzie gdzies na kwiecien, maj, ale zawsze warto zapytac :)

Jeszcze jedno:) Jeżeli macie godną polecenia hurtownię z materiałami na dach, będę wdzięczna za kontakty na priv. Chodzi nam szczególnie o drewno (więźba, deski, podbitka).

Dzięki.

Hej,

Polecam ciesle, Pana Krzysztofa 603444434 (wspominany juz w watku "biala lista wlkp") Poza wykonaniem dachu załatwił nam wiezbe, dachowke itd. Wszystko z dachbudu na obornickiej w Poznaniu. Dach 200 m2 dwuspadowy z jedna lukarna wyszedl ok. 40tys ze wszystkim (dachowka Rupp Sirius 13)

Mam gorące pytanie do budujących w okolicach:

Jak u was wyglądała kwestia podłączenia wody? Dostałem warunki techniczne z Melipozu, do powolenia na budowę wystarczą, ale co póżniej?

Ma ktoś z was doświadczenie z tą firmą? Ewentualnie wykonawcę który by zrobił przyłącze (najlepiej doświadczonego w współpracy z Meliopozem).

Jak już dostanę pozwolenie to wolał bym mieć chociaż wodę bo prąd to najwyżej w agregat zainwestuję, zawsze się później przyda.

Mam gorące pytanie do budujących w okolicach:

Jak u was wyglądała kwestia podłączenia wody? Dostałem warunki techniczne z Melipozu, do powolenia na budowę wystarczą, ale co póżniej?

Ma ktoś z was doświadczenie z tą firmą? Ewentualnie wykonawcę który by zrobił przyłącze (najlepiej doświadczonego w współpracy z Meliopozem).

Jak już dostanę pozwolenie to wolał bym mieć chociaż wodę bo prąd to najwyżej w agregat zainwestuję, zawsze się później przyda.

U nas Meliopoz zrobił pod koniec zeszłego roku wodociąg. Będziemy składali do nich wniosek o wykonanie projektu przyłącza i również im zlecimy jego wykonanie. Tak będzie chyba najprościej, a z tego co sprawdzałam koszty wykonania projektu i przyłącza przez nich są tańsze niż jakby zlecić to innemu wykonawcy.

u mnie zrobił meliopoz chyba z dwa lata temu

zaplacilem tysiąc z kawalkiem

a ok polowe ceny stanowil koszt studzienki betonowej w ktorej umiescili te wszystkie zawory i liczniki, dla ochrony przed mrozem

generalnie ok, zrobili w umowionym terminie i bez klopotów

notabene tą studzienke mam nadzieje ze za 1-2 miesiace będę miał zdemontowaną (przenosze liczniki do domu) wiec ew. mogę po dobrej cenie odsprzedać jeśli ktoś jest zainteresowany

• 4 weeks później...

Hej kochani - nie odzywałam się prawie rok bo już od roku mieszkam - dom skonczony wewnątrz ale z zewnatrz masakra i dlatego WAs prosze o dwie rzeczy:

czy możecie polecić sprawdoznych dekarzy

jakie macie opinię o dachówce ceramicznej Roben - sląska falista fleming

prosze na priv info

pozdrawiam

Asia Mielno

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam sąsiada z Północnej!!!!

Leśna się obok kłania!!!

U nas jest narazie ściernisko :D :D

Ale Jak zwieje to może w tym roku chociaż fundamenty...

Miało być już z dachem skończone w tym roku ale niestety wypadki chodzą po ludziach, :evil: a trudno zajmować się budową jak minione parę miesięcy spędzilem w szpitalu.

Pozdrawiam moją okolicę :D Byłem dzisiaj z żonką spojrzeć na nasz skrawek ziemi. Jest najpiękniejszy, a będzie jeszcze piękniej :D

Już widziałem siebie na tarasiku z kubkiem kaweczki... po prostu plaża 8)

• 2 weeks później...