Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Cieszyn i okolice! - meldować się!!!:)

Recommended Posts

Dobrze, Dobrze!!!!.....budować i nie ociągać się!! :wink: ......szukać materiałów po wykopach i zapleczach markietów! :wink: .....ja sam osobiście wyrwałem bloczki z Castoramy bo twierdził sprzedawca ze ni ma, a ja podszedłem od zaplecza załadowczego i patrzę a tu 2 palety stoją!..... no to fru do kerownika no.....no i sprzedali :lol: ...hihii

Barbara_Andrzej!......nie zaczęliście jeszcze?....a papiery już załatwione?

pozdrawiam

Nie zaczęliśmy...A papiery gotowe od czerwca 2006...

• Odpowiedzi 314
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie. Ja też Zebrzydowice..... Bogna wie :wink: .

Ludziska...macie jakies namiary na tania betoniarnię? własnie krzyknęli mi za kubik betonu B20 .... taram...220 zeta ..... wiem że wszystko podrożało, ale w sierpniu zeszłego roku było to ok. 150 zeta....więc ....norrrmalnie aż mnie zmroziło.....macie gdzies taniej? albo namiary....podzwonię.

no niestety w okolicy Zebrzydowic nie znam.

A może lookniesz tu? http://www.inzbud.com.pl/beton/oferta.html

• 2 weeks później...

Wszystkie papierki i mapki złożone u architekta teraz tylko czekać na pozwolenie(podobno około 2 miesięcy).Czy potwierdzacie,że w cieszyńskim tak szybko?Byłem przekonany,że zajmie to minimum 3 miesiące ale "pożyjemy,zobaczymy";zresztą tak nie ma z czego budować :(

W przyszłym tygodnu przejadę się na drugą stonę granicy zorientować się co do cen(mam już 2 składy upatrzone-w prostej lini będzie z 15 km).Ze stron internetowych raczej wynika,że materiały nie są tansze (ale są dostępne) no i czy nie trzeba płacić jakiego myta :o .

A ja dopiero jestem na początku swojej drogi budowlanej i mam nadzieję,że kiedy zacznę na dobre...czyli sierpień 2007,to na rynku ustabilizuje się sytuacja z materiałami.

O ile dobrze pamietam w ubiegłym roku jesienią,wszyscy rzucili się na kredyty...kolejka się wydłużała...więc nic dziwnego,że teraz na wiosnę wszyscy chcą zacząć budować....a w przyszłym roku rzucą się na rurki i grzejniki...bo przecież te domki trzeba jakoś wykończyć.

Z tego co ja wiem , to w bankach troszkę sie uspokoiło,więc z czasem unormuje się z materialami. OBY :) ...trzeba być optymistą :)

Hey

Udało mi sie wyskoczyć w sobotę do jednego składu budowlanego za granicą oczywiście szukałem pustaków.Cena jaką usłyszałem była dosyć zachęcająca-nawet dwa razy pytałem czy się nie przesłyszałem (oczywiście przy kursie dzisiejszym i pod warunkiem ,że ceny nie pójdą w górę).Oczywiście trzeba doliczyć własny transport około 30 km.Bardzo miła Pani poinformowała mnie,że jeżeli biorę więcej czyli ze 2000 to jest rabat,który się uzgadnia się z panią ,która pracuje w ciągu tygodnia.narazie pytałem sie o porotherm 30 lub 25.Może ktos jest też z okolicy zainteresowany może wspólnie można by zorganizować jakiś transport i obniżyć jeszcze koszty.Czekam na info :wink:

• 4 weeks później...
Hey

Udało mi sie wyskoczyć w sobotę do jednego składu budowlanego za granicą oczywiście szukałem pustaków.Cena jaką usłyszałem była dosyć zachęcająca-nawet dwa razy pytałem czy się nie przesłyszałem (oczywiście przy kursie dzisiejszym i pod warunkiem ,że ceny nie pójdą w górę).Oczywiście trzeba doliczyć własny transport około 30 km.Bardzo miła Pani poinformowała mnie,że jeżeli biorę więcej czyli ze 2000 to jest rabat,który się uzgadnia się z panią ,która pracuje w ciągu tygodnia.narazie pytałem sie o porotherm 30 lub 25.Może ktos jest też z okolicy zainteresowany może wspólnie można by zorganizować jakiś transport i obniżyć jeszcze koszty.Czekam na info :wink:

Witam!!!!

Mogłbym dostac jakies namiary na skald budowlany w okolicach Czeskiego CIeszyna? Ja szukam dachówek ceramicznych ruppceramiki? Lub jakiegos odpowiednika.

Z gory dziekuje za informacje.

Pozdrawiam.

Piotrek

• 2 weeks później...
To ja bardzo poproszę o namiar fachowców do położenia dachu(cieśla,dekarz).

u nas pracuje pan Darek,firma dobra ,co zdążyłem zauważyć pracują dokładnie i dość szybko to tel do szefa 502204300 ,tylko nie wiem jak u niego z czasem. a to tel do firmy dekarskiej p.Andrzej 504206495

pozdrawiam

• 2 weeks później...