Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Cieszyn i okolice! - meldować się!!!:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 314
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszystich budujących.

U nas nadszedł czas na dach i tu prośba.Poleccie u kogo zamowic więźbę i dachowkę w rozsądnej cenie. Cieszyn i okolice

Modena dzięki za namiary.Nada nie możemy się zdecydować czy ceramiczna czy betonowa i z jakiej firmy.Porównywal ktoś ile szt potrzeba na m2.Podają różnie od 6 do 11 a nawet 13szt.:bash:

Cześć. Szybko witam serdecznie koleżanki i kolegów z forum ;)

Chciałabym Was zapytać czy może moglibyście polecić fachowca/ ekipę który zajmuje się budową fundamentów ? Sytuacja wygląda mniej więcej tak, że na mojej działce stoi stary dom, który w zależności od oceny eksperta będzie zburzony do fundamentów lub całkowicie i fundamenty będą stawiane na nowo. Nie ukrywam, że zależałoby mi na tej pierwszej opcji, jednak do tego potrzebuję kogoś kto będzie w stanie to fachowo ocenić i się tym odpowiednio zająć. Z racji, że dopiero powoli wracam w rodzinne okolice rozeznanie na rynku budowlanym obecnie jeszcze kiepskie. A wiecie jak to jest z "fachowcami" z ogłoszenia :) Z góry dziękuję za podpowiedź

Witam,

jestem dopiero na etapie papierkowym, ale chciałabym się już zorientować w ekipach budowlanych w rejonie Cieszyna. Możecie podpowiedzieć dobre ekipy, nie wiem czy jedna do SOS czy lepiej inną do każdego etapu...będę wdzięczna na wszelkie podpowiedzi.

Witam

Ja mam jednego gościa i buduje do sso i myślę że to dobre rozwiązanie ponieważ za calość weźmie mniej niż kilku wykonawców a poza tym nikt nie lubi po kimś poprawiać.Firmy wolą budować od podstaw.

Masz jednego do całej budowy, czy 1 ekipę? Możesz mi podać orientacyjnie na priv ile budujecie metrów i jaka jest stawka u takiego pana?

Uwaga na firmę Ludwik Herman z Jarząbkowic. Partacze pierwsza klasa. U nas robili ścianki działowe-które sie ruszają-stwierdzili, że ktoś musiał za szybko sie na nich oprzeć. Schody do poprawki - nie trzyma w ogóle poziomu. Niestety częściowo zapłąciliśmy z resztą zwlekamy i co słyszymy zamiast poprawek to starszą nas Urzedami. Stropodach jest tak zrobiony, że w garażu trzeba z parasolem chodzić - za stropodach odpowiedzialna jest firma współpracująca z nimi Jóżef Czarny. Partactwo i olewactwo. Ostrzegam. U nas raczej skończy się sądem jak nie poprawią bo jak na razie nie spieszno im do tego.

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Sprzedam pozostałości po budowie :

-Słup do zawieszenia rozdzielnicy budowlanej ok 6 mb z hakami do podwieszenia kabla koszt 48zł

- IZOHAN Izobud WM 2K PLUS , 20 kg - 2 sztuki

http://www.izohan.pl/pl_,oferta_izoh...BUD_WM_2K_PLUS

data produkcji maj/ czerwiec 2013

-preparat dwuskładnikowy zawiera kuleczki polistyrenu które regulują grubość nakładania warstwy , nakłada się pacą .

Koszt np. w icmarket 166,69zł http://www.icmarket.pl/izohan-izobud-plus-p-20192.html

Super okazja po 89 zł za opakowanie( bo mi zawadza w piwnicy;))

-SILIKATY z Grupy silikaty

-N24 - około 50 szt po 1, 90 zł za sztukę

-N12- około 100-120 sztuk po 1,5 zł za sztukę

-1/2 NP połówkowe - 25 sztuk po 1,5 zł za sztukę

-DESKI luzem i pozbijane w blaty ( do szalowania np. wieńca,ławy ) długie i krótkie - Wszystkie za pół ceny ( około 2 m3,więcej będzie wiosną )

odbiór okolice Pawłowic

anna1020( tu małpa ) onet.pl

Pozdrawiam:bye:

• 1 month później...

Witaj Manitou :)

Namiarów o które prosisz nie posiadam ;) , ale podzielę się innymi :)

Firmy z którymi miałam do czynienia , które dobrze się spisały na budowie:

Odwierty do ekpertyzy geotechnicznej :http://www.geomorr.pl/

Ekipa do budowy domu .Adam Stronczek z Jastrzębia 501 560 350 . Super chłopaki ( 4 osoby) , pracowici, rzetelni i słowni.

Mogę też polecić beton od Matuszka , wszystko bardzo sprawnie .

Okna Scuco Hekaplast ( teraz Awilux ), rolety Krispol : Art Okna z Bielska Białej 508 239 299

U mnie spisali się bardzo dobrze , duża wiedza , bardzo dobra obsługa , sprawny montaż .

Deska czołowa, łaty i kontrłaty: Tartak Dziendziel Zbigniew, Chybie ul. Bielska 3 , 606 855 203

Wiązary : http://www.wiazar-system.pl/

Brama Wiśniowski i drzwi KMT , Bomir http://www.bomir.com.pl/ , wszystko sprawnie, szybko , elegancko zamontowane :)

Pozdrawiam wszystkich zaczynających budowę w tym roku :welcome: Powodzenia :yes:

• 1 month później...

Witam

Jestem na forum od dawna jednak (dzięki tutejszemu urzędowi) dopiero teraz pojawia się po woli szansa na rozpoczęcie budowy w Wiśle. Mam pytanie jak to jest z tymi odwiertami przed rozpoczęciem projektowania domu? Są obowiązkowe czy nie? Jeśłi tak to jaką firmę polecacie i w jakich przedziałach cenowych wykonują te odwierty?

• 2 months później...

Witam wszystkich cieplutko.

Jak tam Wasze budowy?

Nasz domek jest coraz ładniejszy,właściwie to pole bitwy zamienia się w domek z ogródkiem, hi hi

Chcemy zamowić dachówkę Nelskamp i proponują cenę 2,65 brutto, co myślicie o tej cenie?

Modena,Ty wspominałaś o niej,czekam na opinie

Pozdrawiam