Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Cieszyn i okolice! - meldować się!!!:)

Recommended Posts

Witam wszystkich budujących ;)

My budujemy w Kostkowicach (między Cieszynem a Dębowcem) i na razie mamy stan zero. Kilka fotek z budowy zamieściłem w dziale Bocianków 2014 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?223836-Bocianki-2014-Planujesz-budow%C4%99-w-tym-roku-Ten-dzia%C5%82-jest-dla-Ciebie/page43

Znacie może dobrą firmę zajmującą się wentylacją mechaniczną oraz ogarniętego kominiarza do późniejszego odbioru?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 314
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam Cieszyn i okolice:) !

My również w tym roku zaczynamy, pierwsze wbicie łopaty już tuz tuż..

Nasz dom stanie w Ustroniu, będzie parterowy ok. 170 m2 bez poddasza użytkowego - dom z "klocków LEGO".

Samym faktem jestem przerażona, ale trzyma mnie myśl że kiedyś będziemy mieć własny dom i spokój naokoło :) (choć różnica może być gwałtowna zważywszy że obecnie mieszkamy w Krakowie:) )

Mam nadzieje że pomożecie :)

Witam grupę z Cieszyna i okolic.Pewnie mogę się tu dołączyć ,bo planuję budowę w okolicach Skoczowa. Jestem dopiero na samym początku tej drogi,no może nie całkiem,bo działka już jest,ale teraz poszukuję biura projektowego. Może ktoś mógłby mi polecić sprawdzonego architekta lub biuro projektowe w Cieszynie lub okolicy.

• 4 weeks później...

Witam wszystkich budujacych!

My jak zawsze mamy pod górkę. Dachówka na budowie,okna zamówione i termin montażu ustalony a tu niespodziewanie musieliśmy rozstać się z ekipą budowlana i zostaliśmy z niedokończoną więźbą.Wszyscy z polecenia teraz są zajęci i mamy duuuuży problem.Może ktoś z was ma namiary do solidnych fachowców wolnych od zaraz? :bash:

Pozdrawiam

• 2 months później...
  • 4 weeks później...

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów i proszę o radę oraz nakierowanie mnie na właściwą drogę przy budowie.

Mamy płaską działkę około 10 arów w okolicy Ustronia i planujemy tam budowę domu jednorodzinnego. Dom ma być w technologii, która pozwala na jak najbardziej ekonomiczne jego utrzymanie. Trudno mi na tym etapie powiedzieć czy będzie to dom niskoenergetyczny czy pasywny ponieważ przypuszczam że będzie to kompromis pomiędzy kosztami budowy a możliwym do uzyskania efektem.

Wiemy już co chcemy, chodź nie mamy jeszcze projektu. Na dzień dzisiejszy jest to mix 3 różnych projektów.

Dom z adaptacyjnym poddaszem, docelowo około 140 m/2 powierzchni użytkowej + garaż jednostanowiskowy. W obrysie około 15-16 m. na 9-10 m. Dach dwuspadowy z nachyleniem około 40 st. Maksymalny koszt inwestycji to około 400 – 450 tyś zł do stanu końcowego.

Moje pytania i prośby:

- Jak sądzicie czy można wybudować taki dom przy takich założeniach kosztowych?

- Ostatnio natknąłem się na taką stronę: http://budujedomypasywne.pl/ może ktoś ma jakieś doświadczenia jeżeli chodzi o osobę Wojciecha Witkiewicza? Czy w ogóle jest sens kontaktować się z tą firmą?

- Doradźcie dobrymi kontaktami gdzie i do kogo ?

- Może ktoś budował w okolicy Cieszyna i Ustronia dom o podobnych założeniach, prosiłbym o kontakt.

Na wstępie nic więcej nie przychodzi mi do głowy żeby napisać, w razie braku jakiś informacji chętnie uzupełnię.

Witam wszystkich zaczynam budowe na wiosne 2015 dom okolo 110 m2 pow uzytkowej prosty w budowie bez lukarn i balkonow dach dwuspadowy -miejscowosc skoczów

bede budowal metoda gospodarcza czyli ja jako pomocnik i znajomy fachowiec od murowania + jezcze jedna osoba do pomocy jak bedzie potrzebna :)

czy mozecie polecic jakies hurtownie i jakis tartak z w miare tanim materialem z okolic ?

z racji tego ze robocizna wyjdzie mnie bardzo malo chcialem zapytac ile placiliscie za same materialy na stan sso ?

z gory dziekuje za kazda informacje

pozdrawiam

• 2 weeks później...
Cześć, szukam sprawdzonej, polecanej ekipy budowlanej do budowy stanu surowego domu między Bielskiem a Skoczowem. Może ktoś z Was ostatnio coś budował, albo zna kogoś, kto budował i może kogoś polecić? Robiłem kiedyś "casting" na portalach typu "znajdź fachowca", ale to raczej porażka była.

• 7 months później...
  • 6 months później...
  • 1 month później...