manitou 29.06.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Witam wszystkich budujących My budujemy w Kostkowicach (między Cieszynem a Dębowcem) i na razie mamy stan zero. Kilka fotek z budowy zamieściłem w dziale Bocianków 2014 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?223836-Bocianki-2014-Planujesz-budow%C4%99-w-tym-roku-Ten-dzia%C5%82-jest-dla-Ciebie/page43 Znacie może dobrą firmę zajmującą się wentylacją mechaniczną oraz ogarniętego kominiarza do późniejszego odbioru? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 29.06.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Modena,Ty wspominałaś o niej,czekam na opinie Witajcie Oliiwia i Manitou Dachówkę z Nelskampa mam i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 26.07.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beak 06.08.2014 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Witam Cieszyn i okolice:) ! My również w tym roku zaczynamy, pierwsze wbicie łopaty już tuz tuż.. Nasz dom stanie w Ustroniu, będzie parterowy ok. 170 m2 bez poddasza użytkowego - dom z "klocków LEGO". Samym faktem jestem przerażona, ale trzyma mnie myśl że kiedyś będziemy mieć własny dom i spokój naokoło (choć różnica może być gwałtowna zważywszy że obecnie mieszkamy w Krakowie:) ) Mam nadzieje że pomożecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 07.08.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Witaj beak Rzeczywiście spora zmiana Kraków / Ustroń Powodzenia Życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magan 11.08.2014 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Witam grupę z Cieszyna i okolic.Pewnie mogę się tu dołączyć ,bo planuję budowę w okolicach Skoczowa. Jestem dopiero na samym początku tej drogi,no może nie całkiem,bo działka już jest,ale teraz poszukuję biura projektowego. Może ktoś mógłby mi polecić sprawdzonego architekta lub biuro projektowe w Cieszynie lub okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliiwia 09.09.2014 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Witam wszystkich budujacych! My jak zawsze mamy pod górkę. Dachówka na budowie,okna zamówione i termin montażu ustalony a tu niespodziewanie musieliśmy rozstać się z ekipą budowlana i zostaliśmy z niedokończoną więźbą.Wszyscy z polecenia teraz są zajęci i mamy duuuuży problem.Może ktoś z was ma namiary do solidnych fachowców wolnych od zaraz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom80ek 16.11.2014 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Witam wszystkich:)Zaczynamy budowę w 2015 jak dobrze pójdzie. Obecnie załatwiamy papierki.Czy ktoś z was buduje na płycie fundamentowej? Szukam wykonawcy który zrobi to sensownie ale nie zedrze;)Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafikam 15.12.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów i proszę o radę oraz nakierowanie mnie na właściwą drogę przy budowie. Mamy płaską działkę około 10 arów w okolicy Ustronia i planujemy tam budowę domu jednorodzinnego. Dom ma być w technologii, która pozwala na jak najbardziej ekonomiczne jego utrzymanie. Trudno mi na tym etapie powiedzieć czy będzie to dom niskoenergetyczny czy pasywny ponieważ przypuszczam że będzie to kompromis pomiędzy kosztami budowy a możliwym do uzyskania efektem.Wiemy już co chcemy, chodź nie mamy jeszcze projektu. Na dzień dzisiejszy jest to mix 3 różnych projektów.Dom z adaptacyjnym poddaszem, docelowo około 140 m/2 powierzchni użytkowej + garaż jednostanowiskowy. W obrysie około 15-16 m. na 9-10 m. Dach dwuspadowy z nachyleniem około 40 st. Maksymalny koszt inwestycji to około 400 – 450 tyś zł do stanu końcowego. Moje pytania i prośby:- Jak sądzicie czy można wybudować taki dom przy takich założeniach kosztowych?- Ostatnio natknąłem się na taką stronę: http://budujedomypasywne.pl/ może ktoś ma jakieś doświadczenia jeżeli chodzi o osobę Wojciecha Witkiewicza? Czy w ogóle jest sens kontaktować się z tą firmą?- Doradźcie dobrymi kontaktami gdzie i do kogo ?- Może ktoś budował w okolicy Cieszyna i Ustronia dom o podobnych założeniach, prosiłbym o kontakt. Na wstępie nic więcej nie przychodzi mi do głowy żeby napisać, w razie braku jakiś informacji chętnie uzupełnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxus79 18.12.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Witam wszystkich zaczynam budowe na wiosne 2015 dom okolo 110 m2 pow uzytkowej prosty w budowie bez lukarn i balkonow dach dwuspadowy -miejscowosc skoczów bede budowal metoda gospodarcza czyli ja jako pomocnik i znajomy fachowiec od murowania + jezcze jedna osoba do pomocy jak bedzie potrzebna czy mozecie polecic jakies hurtownie i jakis tartak z w miare tanim materialem z okolic ? z racji tego ze robocizna wyjdzie mnie bardzo malo chcialem zapytac ile placiliscie za same materialy na stan sso ? z gory dziekuje za kazda informacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxus79 22.12.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 witaj ja robilem to 2 lata temu w skoczowie przepust przez row melioracyjny moge ci dac namiary do goscia nr tel 600 755 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 03.01.2015 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Cześć, szukam sprawdzonej, polecanej ekipy budowlanej do budowy stanu surowego domu między Bielskiem a Skoczowem. Może ktoś z Was ostatnio coś budował, albo zna kogoś, kto budował i może kogoś polecić? Robiłem kiedyś "casting" na portalach typu "znajdź fachowca", ale to raczej porażka była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalina2 04.08.2015 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Witam, stan surowy otwarty wybudowany w powiecie cieszyńskim! ( okolice Skoczowa), obecnie na etapie poszukiwania okien. Możecie polecić solidne firmy ze stolarką okienną ? W razie pytań też służę pomocą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anield 23.02.2016 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Witam serdecznie Cieszyn i okolice, czy ktoś może polecić ekipę budowlaną która zrobi SSO(będę budował w Simoradzu) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 24.03.2016 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Cześć, szukam opinii o dwóch instalatorach: Tadeusz Nowak (Górki Wlk.) i Rafał Kuźnik (Grodziec). Ktoś ma jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts